Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan kell ezt elkerülni?...

Hogyan kell ezt elkerülni? Unokatesóm lefeji a tejet és üvegből eteti 1 hónapos babáját, mondván, hogy a gyerek állandóan elalszik a mellen.

Figyelt kérdés
hogyan lehetett volna ezt megelőzni?
2011. jan. 1. 18:35
 1/9 anonim ***** válasza:
54%

Hát nem a kérdésre válasz, de unokatesód nagyot hibázott, még 2-3 hónap és jóeséllyel tápszerezni fog, mert a mellnek nem olyan intenzív inger a fejés, mint a szopás.

Egyébként szerintem ha éhes akkor szopik. Éhesen nem alszik el. A kicsi álmos lehett és nem éhes, azért aludt be.

2011. jan. 1. 18:39
 2/9 anonim ***** válasza:
81%

Úgy lehetett volna megelőzni, hogy nem kezdi el fejni, helyette noszogathatta volna a babát, vagy ha nem volt sárga, akkor rábízhatta volna. A babáknak borzasztó nagy meló a szopi, simán pihenhetnek közben, arról nem is beszélve, hogy az ügyesebbek percek alatt kiszívják, amennyire szükségük van, és alszanak.

Nem lett volna szabad ennyire ráparázni, egy csomó kényelmetlenségtől megkímélhette volna magát.

2011. jan. 1. 18:47
 3/9 anonim ***** válasza:
64%

Elsőnek: 9 hónapja fejem, és még le is tudok adni belőle, annyi van. Ez nem épp annak a jele, hogy fejéssel kötelezően elapadna, mert "nem éri elég inger a mellet". De igen, éri, ha az ember következetesen, kitartóan és gyakran csinálja, még éjjel is.

A mellen való elalvás normális dolog. Viszont nem értek egyet azzal, hogy ha éhes, akkor biztosan szopni fog. Az enyém pl nem szopott az istennek se, pedig még éheztettem is. :( Az aluszékonyság a kiszáradás jele és a sárgaság tünete is lehet, egy erősen hipotón baba (pl a Down-kórosok) fizikálisan nem tud szopni, az arcizmai nem elég erősek hozzá. Ezen a Dévény-kezelés segíthet. A gyógytornászunk a kórházban rendszeresen masszíroz ilyen babákat, akik annyira hipotónok, hogy még cumisüvegből se tudnak szopni (!), de Dévény-kezelés után sikerül nekik.

Szoptatási tanácsadót próbált már a tesó? Illetve ébresztgeti a babáját szopi közben?

2011. jan. 1. 20:23
 4/9 A kérdező kommentje:

tanácsadót nem próbált, ébresztgetésről nem tudom próbálta-e.

azért köszi

2011. jan. 1. 20:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Még talán nagy melóval vissza lehetne szoktatni a cicire. Tényleg nagy hiba volt ilyen gyorsan feladni.

Az én babám most volt 2 hónapos. Mikor haza mentem a kórházból ő is iszonyú aluszékony volt és a tejem is nehezn indult meg. Az aluszékonyság ellen úgy harcoltunk, hogy mikor sikerült cicire tenni, csípkedtük az arcát és hátul a tarkójánál húzgáltuk a haját. Én még a pajeszát is húzgáltam. Ne aggódj, ez nem kínzás! :) Kevésbé drasztikusabb a láb- és kézfejének piszkálása.

Az, hogy a fejés ellenére nem apad el, nagy szerencse. Ha sokáig szertne az uncsitesód anyatejet szopiztatni, akkor meg kellene próbálni visszaszoktatni. A szopizás ellensége a cumisüveg és a nyugtató cumi, főleg mikor a baba a szopás tanulófázisában van.

Viszont, ha sikerül szoptatni, a maradékot mindig le kell fejni!

Szerintem itt teljesen értelmesen írnak a cumizavarról: [link]

2011. jan. 1. 21:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is így etetem már 13 hónapja a kisfiamat s még anyatejleadó is lettem közbe.25 litert visznek havonta más babának!
2011. jan. 1. 21:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Itt: [link] azt írják, hogy egy szoptatás alatt érdemes akár kétszer is váltani a mellet. Ez is felébresztheti a bealvó csecsemőt. (Az én fiam is gyakran bealudt, nekem már a kórházban megmutatták a csecsemősök, hogy hogyan ébresztgessem szopi közben.)
2011. jan. 1. 21:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a fejőknek szerencséjük, volt, de szerintem nem éri meg rizikózni. Ráadásul szerintem egyszerűbb is, ha visszaszokik, hiszen akkor csak a maradékot kell kifejni. Én is így csinálom, plusz éjjel fejek egyet, mert akkor nem szopik. Mondjuk nekem lehet, hogy azért tűnik macerásnak a fejés, mert kézzel csinálom. Fő a természetesség, de a géppel fáj is nekem és azzal nem is jön ki a tejci. (Pedig nem a legolcsóbbat szereztük be a szülés előtt.) Mindenkinek más a szervezete.
2011. jan. 2. 11:37
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én az egyik gyerekemet 10 nap sírás éheztetés és mindenféle trükközés árán visszaszoktam, segített LLL -es tanácsadó. De mindenki mást tanácsolt, a szopási sztrájkról a védőnőnk nem is hallott. 11 hónapig szopott, aztán jött a tesó. A fejéstől nem apad el a tej ha rendese csinálja valaki. Ezt a második gyerek óta tudom, ő kicsit hypotón volt (állítólag)lehet hogy ezért nem tudott jól szívni. 6 hetes kora óta fejek aztán vagy szopizott vagy sírva elfordult.kb 5 hónapos korától megint elfogadta az esetek nagy részében. Szerintem keressenek fel egy tanácsadót az LLL nél és addig is fejjen. Ha te nem akarsz ide jutni ne tápszerezd,ne cumiztasd és ha úgy érzed kevés a tejed fejjél hogy szaporítsd.
2011. jan. 2. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!