Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Sohasem fog beindulni a...

Sohasem fog beindulni a beszéd? Vagy csak én vagyok nagyon türelmetlen?

Figyelt kérdés
3 éves kisfiam van, akinél autisztikus tünetek vannak, legfőképp a beszéd területén. Inkább csak halandzsázik, egész nap, pár szó van amit mondd. Lassan 1 hónapja, Tsmt tornázunk, járunk korai fejlesztésre. Nagyon félek, hogy az én gyermekem sohasem fog beszélni:(
2012. júl. 9. 22:58
 1/10 anonim ***** válasza:
38%
Nyugiii én 5 éves koromig csináltam ezt, megbélyegeztek gyógyíthatatlan autistának, akinek speciális suli kell meg minden, 5 éves koromban hirtelen teljesen beindult a beszéd, írni-olvasni-számolni tudóként mentem suliba, most pedig kapom az emelt családi pótlékot + rokkant igazolványt + közgyógyigazolványt a rengeteg kedvezménnyel úgy hogy nincs semmi bajom. xd
2012. júl. 9. 23:04
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
De lehet hogy nálatok más eset van, sokszor fordult elő olyan, hogy nem tanult meg a gyerek élete végéig beszélni és nem képes az önálló életre!
2012. júl. 9. 23:05
 3/10 anonim ***** válasza:
Még nincs elkésve a beszéddel! Mondókázgatás, verselés, éneklés. Illetve vidd gyermek közösségbe, ahol muszáj lesz magát megértetni a többiekkel! Nem lustácska egy kicsit?? Mert nálunk a kisebbik lányommal ez a helyzet. Nekünk ezeket tanácsolták.
2012. júl. 10. 07:05
 4/10 anonim ***** válasza:
Adj még időt a TSMT-nek! Az nagyon hatásos,segíteni fog nektek is!
2012. júl. 10. 08:27
 5/10 anonim ***** válasza:

Bennem is felmerült ez a kérdés, amikor 2 évesen nemhogy nem beszélt, de semmit nem értett a kisfiam abból, amit mondtunk neki. Nevére sem figyelt. Azt sem tudta ki apa, anya. Sokszor eszembe jutott nekem is, hogy mi lesz, ha soha nem fog beszélni, mert olvastam, hogy van ilyen.

Viszont 2 és fél évesen megszólalt, 3 évesen már mondott szavakat, aztán rövid mondatokat. Lassan halad, de egyre ügyesebb. Nemsoká 5 éves lesz.

Kisfiad még csak 3 éves és már tud pár szót, szóval ne is gondolj arra, hogy soha nem fog beszélni.

2012. júl. 10. 11:31
 6/10 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM SZÉPEN NEKTEK! NAGYON BÍZOM A TORNÁBAN, REMÉLEM TÉNYLEG HATÁSOS LESZ, CSAK MOST NAGYON ELKESEREDTEM.
2012. júl. 10. 12:44
 7/10 anonim ***** válasza:

ne keseredj el,

én úgy tudom,hogy a kis fiúk később tanulnak meg beszélni,

mint a lányok.

Szerintem is az lenne a jó,ha énekelgetnél vele,mond neki vicces kis mondókákat,

illetve ilyeneket,hogy például mutasd meg,hol van az orrod,szemed anyának az orra, szeme...stb....

2012. júl. 10. 13:17
 8/10 anonim ***** válasza:

nekem még nincsen gyermekem,még ráér,

de ha úgy vesszük babi csőszködök 2 családnál is,

az egyik családban pont egy 3éves kisfiú van,már a magzatburokban is hallotta a hangom :D

és ez a kisfiú másfél évesen tudta majdnem az egész ábécét,de csak annyit tudott mondani,hogy ana,

2és fél évesen kezdett el szavakat mondani és most más elég ügyesen beszél még angolul is tud pár szót,szeptemberbe megy is óvodába.

sok olyan gyerekről hallottam aki három évesen még nem beszélt,de később meg már egész ügyesen....

2012. júl. 10. 13:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha autisztikus tünetek vannak, akkor a dolgot nem lehet "énekléssel, mondókázással" elintézni, de gondolom, ezt a kérdező is tudja. Ezeket a gyerekeket több oldalról fejleszteni kell, az, hogy nem beszél, csak egy dolog. Kérdezz meg gyógypedagógust, hogy mit javasolt még, mert vannak más fejlesztési lehetőségek is.
2012. júl. 13. 13:35
 10/10 anonim ***** válasza:

Itt az idő egy részletes vizsgálatnak az autizmus kizárása vagy megállapítása céljából. Ha esetleg beigazolódna ez a gyanú, más módszerek kellenek a beszédindításra is, mint egy szimpla megkésett beszédfejlődésű gyereknél.

A "Cseperedő Alapítvány" fizetős hely, de részletes, megbízható vizsgálatot végeznek.

2012. júl. 14. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!