Hogy kezeljem a dolgot?
GOndolom unatkozik. Keress neki társaságot, ne nagyszülőket, gyerekeket. Őt is le kell foglalni.
Meg legyél türelmes, gondolom a kistesó sem tetszik neki, és így fejezi ki.
Próbáld sokkal többet szeretgetni:)
Minden részvétem a tied, de gondolj kicsit bele, mire volna szüksége a nagyfiadnak!
Rohangálásra napi több órában, barátokra vagy legalább pajtásokra, akikkel együtt játszhat, közös főzésre, barkácsolásra, pancsolásra veled meg az apjával, stb.
Ha a nagyfiú szívesen megy a nagyszülőkhöz, ne furdaljon a lelkiismeret, engedd el, és légy hálás a segítségért. Ha inkább veled lenne, próbáld a kicsit a nagyiékra hagyni. Egy szoptatást akár lefejt tejjel is pótolhatnak, így lehet időtök valami közös programra. De az is lehet, hogy a nagyfiad otthon is jól érezné magát veled, ha csak vele foglalkozol és nem ugrálsz el mellőle a kicsi miatt. Szerintem már az is segítene, ha estefelé a nagyszülő egy órát tologatná a kisbabát a parkban, ti meg vetíthetnétek, játszóterezhetnétek vagy valami hasonló. És másnap reggel már lehetne is tervezni a következő esti programot.
Én akár egy bébiszittert is beszerveznék ilyen célból, ha más segítséged nincs, mert egyetlen ember elég nehezen tudja egy 6 éves és egy kiscsecsemő igényeit egyszerre kielégíteni, főleg ha mindez egy emeleti lakás 50nm-én kell hogy megvalósuljon.
féltékeny!!! próbálj több időt tölteni vele KETTESBEN!! inkább a kicsit is passzold le néha. vszeg sokat foglalkozol a kicsivel, tőle meg elvárod, h értse meg, mert már nagyfiú. megérti ő, de fáj neki, úgy érzi, elveszít teljesen, ilyenkor szokott az lenni, h inkább bepisil, csak figyelj rá egy kicsit, elveszi a kicsi játékait, cumiját, stb, sőt, akár direkt felébreszti v megsiratja a kistesót. ez nem gonoszság, ő még nem felnőtt, h teljesen uralja az érzéseit!
vond be a kicsi körüli teendőkbe, az is segít. hadd hogy átpelenkázza, öltöztesse... amit csak meg tud csinálni. hogy érintkezzen vele, így fogja megszeretni igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!