Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A kisfiam 6 éves sokszor...

A kisfiam 6 éves sokszor előfordul, hogy elalvás előtt hasra fordul és úgy dörzsöli magát az ágyhoz egyértelműen örömszerzés céljából. Hogyan kezeljem ezt a dolgot?

Figyelt kérdés

A kisfiam 6 éves. Elalvás előtt v. ha unatkozik a fügyijét dörzsölgeti. Próbáltam vele beszélni már erről, de nem sok sikerrel. Lehet, hogy túl komolyan veszem?

Nagyon tanácstalan vagyok, mert nem tudom, mit kéne csinálnom.

(Úgy gondolom, hogy érzelmileg kiegyensúlyozott gyerek. Nem hiszem, hogy ennek a "tevékenységnek" a hátterében valami lelki eredetű dolog van.)

2009. ápr. 4. 21:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem nem annyira gáz,mert napközbe el lehet terelni a figyelmét erről a tevékenységről de hát este??? Biztos nem tud elaludni máshogy csak így. Én ringattam magam 8-9 éves koromog az én fiam is hintázva alszik el. Azt írtad kieggyensújozott a gyereked,lehet hogy ez tök normális ilyen korba,ha nem vagy benne biztos kérdezz meg szakembert abbol még baj nem történt ha meggérdezzük ami zavar minket...
2009. ápr. 4. 22:02
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez a cikk erről szól, hátha hasznos lesz neked: www.nlcafe.hu/soma/20090326/gyermekkori_szexualitas_-_soma_mamagesa_valaszol/
2009. ápr. 4. 22:06
 3/14 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem a cikk jön be, akkor az 5 közül a 2-es lesz az.
2009. ápr. 4. 22:08
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Biztos, hogy nincs semmi baja, ez már ilyen korban is természetes, vannak akik "korán kezdik". Nem tudja még mi ez, csak azt, hogy jó neki. Nem szabad neki megtiltani, különben később bűnnek fogja majd fel, és az nem lesz jó. Ez egy teljesen természetes folyamat.
2009. ápr. 5. 10:21
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad neki szólni, tiltani meg egyáltalán nem! A felnőttkori szexuális életét befolyásolhatod vele! Ne vedd figyelembe, el fog múlni, rengeteg korabeli gyerek csinálja, kislányok is.

Üdv. Egy óvónéni

2009. ápr. 5. 11:21
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
teljesen természetes dolog, nyugi.
2009. ápr. 5. 11:55
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Mikor annyi idős voltam, mint a fiad én is csináltam ilyet, persze önkéntelenül, tehát nem tudtam, hogy mit csinálok, csak jól esett (lény vagyok). Szerintem semmiképp ne beszélj vele erről, mert örökre megszégyeníthetnéd. Nekem sosem szóltak érte a szüleim, szerintem nagyon rosszul is éreztem volna magam. Ennek semmi köze sincs a problémákhoz vagy valamilyen mániához, ez egyszerűen kellemes érzés neki. Abban a korban a gyerekeknek nagyon élénk a fantáziájuk és fantáziálás közben ez egy kiegészítő tevékenység. Az, hogy nyilvánosan csinálja, el fog múlni, majd tinédzserként fel tudja már mérni, hogy ez magánügy, amit privátban kell csinálni. Ebben semmi rossz nincs, mindenki csinálja, csak van, aki előbb kezdi, mint mások. Még egyszer mondom: szerintem semmilyen körülmények között ne hozd fel neki ezt a témát. Örökre tönkre tudná egy ilyen tenni később. Neked nincs ezzel semmi dolgod, ha csinálja, tegyél úgy, mintha észre sem vennéd.
2009. ápr. 5. 22:22
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 4 évesen szeretett játszani a kukacával. Hagytam neki,csak arra kértem,hogy az udvaron ne csinálja,mert koszos a keze. Most 5 éves,de már pár hónapja leszokott róla.
2009. ápr. 6. 10:18
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális.
2009. ápr. 6. 18:18
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Megismeri a saját testét. Ez normális.. Amikor kicsi voltam, olyan ilyesmi forma, én meg a puncimmal játszottam.. Nézegettem, simogattam, stb.

De ne tiltsd, mert az kihat a későbbi szexuális életére, mintahogy ezt írta már előttem egy óvónéni : )

2009. ápr. 7. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!