Hazudik a gyerek, hogy kezeljem a dolgot?
Köszi a válaszokat,még nincs köztük a megoldás.
Más vélemény,javaslat?
Szerintem ha nem mos fogat vagy nem végzi rendesen a dolgát akkor mondd azt neki hogy:
"Figyelj fiam tudom hogy nem jó dolog a fogmosás,de a kedvenc mesédbe is mosnak fogat a szereplők. És megharagszanak ám ha te meg nem mosol fogat"
Vagy ha már érettebb gondolkodású akkor mosatok fogat együtt
Utolsó: A gyerek 9 éves, és nem 4. Fontos különbség.
Amúgy szerintem magyarázd el neki rendesen, h nem miattad kell fogat mosnia, hanem h 30 évesen ne legyen protézise. Ha meg nem érti meg, állj oda fölé amíg fogat mos. Mondjuk ez csak időleges megoldás, mert vagy megtanulja, vagy nem. Én is pl így jártam a fogmosással, csak nálam apámnak volt ez a vesszőparipája. Mondjuk ott az is közre játszott, h meggyűlöltem őt, és mindent amit mondott, vagy szerinte fontos, annak az ellenkezőjét csináltam. Azóta persze rájöttem, h ez azért kell, csak leírtam, mint tapasztalat.
"Utolsó: A gyerek 9 éves, és nem 4. Fontos különbség."
Ott a második verzió is
14:55-ösnél a pont.
Én is pont így voltam, rám a sem fenyítések, sem az ilyen mesés hülyeségek egyáltalán nem hatottak. Valószínűleg kisebb koromban is már érettebb voltam a velem egykorúaknál, ezért anyu anno elmesélte, hogy ha nem teszem meg ezt és ezt akkor ennek ez és ez lesz a következménye, és ezzel csak magamnak ártok. Aztán már én is gondolkodtam az ilyesmin, és mindig megtettem, amit kellett, még ha nem is volt kedvem hozzá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!