2,5 éves kisfiam, ha fáradt, frusztrált, feszült, többnyire elalvás előtt ütöget, rúgdos, néha harap. Egyébként egy rednkívül nyugodt gyerek. Hogyan kezeljem a fáradtságából, feszültségéből eredő agressziót?
Figyelt kérdés
Többnyire szép szóval próbálkozom, hiába. Egy alkalommal többször rá ütöttem a kezére, de ezt sem vélem helyes jó megoldásnak. Magyarázom neki több hónapja, hogy nem helyes, csúnya viselkedés, határozottan, nyugodtan kérem, ennek elenére mindig újra kezdi. Mi a legjobb megoldás?2011. aug. 7. 06:52
1/2 anonim válasza:
Túlélni. :-) Viccen kívül, sajnos épp ebben a korban vannak. Az én lányom ilyenkor nem agresszív, hanem szimplán hisztis. Én bizony olykor a fenekére csapok, ha nagyon patáliázik, majd közlöm vele, hogy ha lehiggadt, megbeszélhetjük a dolgot. Addig viszont nem vagyok hajlandó meghallani sem, amit mond. Elég gyorsan rájön, hogy saját érdeke a higgadtság, olyankor jól meg is ölelgetem-puszilgatom és megbeszéljük, mit szeretne.
2/2 anonim válasza:
Az én lányom 2 éves. Minden este fürdés után óriási patáliát csap, mert nem akar lefeküdni. És ez már a kádban elkezdődik, mert nem akar kiszállni, mert tudja, jön a fekvés.
Ez egy ilyen időszak túl kell élni. Én fogom, és szépen ágyba dugom. Van, hogy lerángatja magáról a pizsamáját, na akkor szoktam otthagyni. 5 perc múlva bekukucskálok, és már ismét rajta van a pizsu :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!