Mit csinálnátok, hogy kezeljem ezt a szomszéd gyerek viszonyt? Bővebben lent.
Én nem értek egyet a második válaszolóval.
Én úgy vettem ki a leírtakból, hogy pont a kérdező nem szeretné, ha fia a szomszéd kislánnyal játszana. (Nehogy elkapja tőle a betegségeket?) A kislány anyja meg gondolom észrevette ezt a távolságtartást, és ezért nem örül annak, hogy a kislánya csak sóvárog a kisfiú után. Egy 2 és fél éves gyerek, mint a szomszéd lány már igényelné a társaságot, és nem érti, miért nem játszhat a kisfiúval.
"Ezért nem kell bandázni"-arra gondolt szerintem a szomszéd anyuka, hogy a kedves kérdező nem barátkozik, hanem elszigetelődik, klikkesedik, bandázik.
Ahogy az első válaszoló írta, a játszótéren is lehetnek bölcsis, ovis gyerekek, akik átadják a bacikat.
Nekem a kisebbik gyerekem újszülött volt, amikor a nagyobbik elkezdte az ovit, már alig várta, hogy mehessen, nekem meg eszembe nem jutott volna csak azért megfosztani a gyerektársaságtól, hogy megússzunk pár bacit.
Bocsánat, ha nem voltam egyértelmű: Ő nem engedi a gyereket az enyémhez, mert attól tart, ha meg lesz a pici babánk , akkor zavarni fogja a lánya viselkedése, és az a baj, hogy már a két öreghez is olyan szinten bejár a lánya, hogy sajnos nem tudja már tiltani neki. Épp az előbb beszéltünk, azt mondta, tudja, hogy utána a lánya a kilincsemen lógna, mert egy ajtón járunk be, és onnan nyílik a két lakás, tehát túl közel vagyunk. Ők társasági emberek jobban mint mi, mi nem vagyunk annyira bandázós fajta a férjemmel, de persze ez nem baj. Azt beszéltük, hogy majd ha nagyobbak lesznek, és a kicsi is megerősödik akkor játszanak majd együtt is. Mert így ha vendégeink vannak, akkor sem tudja megmagyarázni a gyerekének, hogy ne zavarjon most bennünket, mert családi összejövetel van... mindegy. egy részről megértem, másrészről elég nehéz lesz szerintem így tiltani őket. bár a fiam egyelőre nem vágyik át, később meg hátha nagyobb lesz és okosabb. Még annyit, hogy azt mondta én nyugodtan engedjem át a fiam, szívesen látják bármikor, de ő nem engedi a lányát. No de kérdem én, akkor nem fog ugyanúgy vágyni a fiam után a lánya? És hogy értené már meg egy kétéves gyermek, hogy hozzá jönnek, de ő nem mehet.....
Mindenkinek köszi a választ.
A tegnapi 19:29-es válaszoló vagyok.
Ahogy most újból leírtad, teljesen más a szitu.
Nem értem a szomszéd anyukát. Hogy neveli azt a kislányt? Neveli egyáltalán? Mi az, hogy nem tudja megtiltani egy 2 és fél évesnek, hogy ne járkáljon csak úgy be másokhoz? Kicsi gyerekről van szó, mi az, hogy egyáltalán csak úgy szó nélkül elmászkál?????
Írod, hogy már kicsi korától úgy szoktatták, hogy bejárása van minden szomszédhoz-na de mennyire kicsi kora óta? Hát még most is aprócska... talán már másfél évesen ment a kiscsaj rendszeresen szomszédolni? Azért ez elég gáz...
Én szerintem nem az a baj,hogy anyuka nem tudja megnevelni a kislányt, hanem nem is AKARJA. Azért egy 2 és fél éves gyereket nehogy már ne lehessen még nevelni... Pláne ilyen dolgokban, hogy nem illik állandóan idegenek nyakán lógni. El tudom képzelni, olyan anyuka lehet a szomszéd, aki soha nem mond nemet a gyereknek, mert nem akarja hallgatni a sírását, ezért inkább ráhagy mindent.
Hát, bevallom, nincs ötletem, mit tehetnétek...
Szia!
Nálunk is volt olyan szomszéd, akiknél a lányaimhoz hasonló korú lányok voltak, mégsem igazán játszottak együtt. Ott az apuka nem engedte, hogy átjöjjenek hozzánk, mert attól tartott, akkor viszont is lesz látogatás... pedig én nem akartam az én lányaimat hozzájuk átengedni, ugyanis csak az udvaron játszattak volna, de náluk abszolút sehol nem volt körbekerítve az udvar, ami ugye tiszta balesetveszély.
Így ők eljátszottak magukban, akárcsak az én gyerekeim is, mert én hiába engedtem át az ő gyerekeit hozzánk, néha mi kívánkoztunk ki a játszótérre is, de náluk az nem volt szokás, soha nem járnak játszótérre.
Vannak érdekes szülők különben, én is látok olyan csavargó gyerekeket...alig látszik ki a fűből, már egyedül jár a játszótérre, igaz, közel van, de akkor is.
Bocs, ha érdemben nem tudtam válaszolni, de elég érdekes a ti szitutok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!