Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Két- vagy több gyerekkel...

Két- vagy több gyerekkel könnyebb boldogulni mint 1-el?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha csak egy gyerek van akkor az mindig unatkozik és emiatt direkt rosszalkodik? Ha pedig több van akkor lekötik egymást? Még nincs gyermekem, azért kérdezem.
2012. jún. 23. 12:11
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
De! Persze azt sem akarom, hogy állandóan a vita és veszekedés legyen a 2 tesó között.
2012. jún. 23. 16:29
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Az ikres vagyok.

Sok mindenből kettő van, de sok mindenből egy, mert anyagilag nem lehetne bírni. Emellett meg kéne tanulniuk a várakozást, türelmet.

Én is egyke vagyok, de sosem unatkoztam. Persze én jól elvoltam mindig egy könyvvel egy filmmel vagy pld a Barbi babámmal és a legoval órákig eljátszottam egyedül. Plusz volt a házban 4 egykorú lány. Ha nem is ért rá mindegyikünk, két szabad játszópajtás mindig volt.

De ne ez alapján döntsd el, hány gyereked lesz!

Én teljesen kibuktam, mikor kiderült, hogy ikrek, hogy nekem EGY GYEREK KELL!!!!!!Mit csináljak kettővel?

Tudtam már akkor is, hogy két egykorú gyerekkel nagyon nehéz lesz még segítséggel is!

DE! Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy ha majd én már nem leszek (nagyon icipici a család), akkor ők ott lesznek egymásnak! És mikor veszekedés, hiszti van, mindig erre gondolok!

2012. jún. 23. 16:38
 13/23 anonim ***** válasza:

Nálunk van két teljesen egyforma autó. Direkt kettőt vettünk. Én nem tudom mi különbséget látnak benne, de napi szinten összevesznek rajta.

Sőt már olyanon összevesznek, hogy "ne nézz rám". Ekkora hülyeségen.

Ha valahol vagyunk akkor bezzeg puszipajtások, de nem a jófajták...kitalálják, hogy csinálni kell valami érdekeset,amitől anyának a bugyija is vizes lesz. :)

Szóval, nem nem könnyebb boldogulni két gyerekkel. Gondolj bele ketten szaladnak, rosszalkodnak kétfele. boltban vagy hivatalos helyen, ha nagyon egyhangon vannak, azt ne is mondjam. Külön külön semmi gond nincs velük. Órákat tudok várni az apehnél is akár, de csak ha külön vannak.

Sokkal könnyebb volt egy gyerekkel boldogulni, de mivel én imádom őket, nem a könnyedségre megyek, imádom hogy vannak 2 év korkülömbséggel, és tervezzük a 3-dikat is.

Soha nem csinálnám másként. minden korszaknak megvan a maga szépsége és nehézsége.

De szerintem egyértelmű hogy minél több a gyerek annál nehezebb, hisz többfele kell figyelni. De nekem ez nem akadály. :)

2012. jún. 23. 20:08
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Figyi, erre nincs konkrét válasz.

Egy gyerek is lehet fárasztóbb, mint kettő akár.

Majd ha neked lesz egy gyereked, akkor majd meglátod, hogy mennyire tudja magát lekötni, mi mennyire nehéz vele, és bevállalsz e egy másikat. Kettővel a feladat több, idő kevesebb jut rájuk. El is lesznek együtt, és vitáznak is. Kinek mi éri meg, mennyit mit bír el.

Nem biztos, hogy egy gyerek unatkozik, ugyanakkor kettő is unatkozhat, vagy igaz lehet lekötik egymást, de az sem biztos hogy pozitív, ha sokat vitáznak. Ahhoz is türelem, és nevelés és foglalkozás kell, hogy megtanuljanak együtt játszani, ha netán nem jön szépen magától.

Kinek mi a zavaróbb. Mindenesetre valamelyest úgy kell vállalni akár egyet is, hogy elfogadni azt, hogy eggyel is kell, többel is kell foglalkozni játszani.

Ja az unatkozás, nem feltétlen hozza magával a rosszalkodást. Lehet ellustul, tv-zik egész nap, vagy elcumizgat, amik szintén nem jobb dolgok végülis attól, hogy csöndben van, de elvan.

Nagyon összetett téma ez.

2012. jún. 23. 23:50
 15/23 anonim ***** válasza:
Én 3 gyermekes anyuka vagyok.A legnagyobb lányom 10 évig egyke volt,az akkori férjem nem akart tesót.Én szerettem volna de beletörődtem hogy nem lesz.A férjemnek volt testvére,és folyton azt hallgattam hogy anyósom jobban szereti a bátyját mint őt,(ami egyébként így is volt)szerintem ez közrejátszott hogy nem akart testvért a lányunknak.Nem mondhatnám hogy a lányom unatkozós tipus lett volna,a nyarak voltak nehezebbek,nem volt ovi,suli,otthon volt,nekem sem mindig volt időm egész nap szórakoztatni.Azóta elváltam,férjhez mentem újra.Két gyermekem 4 év különbséggel született.Annyira nem kötik le egymást,még a kicsi 2 és fél éves,de már sokat játszanak együtt.Egyedül is elvannak külön-külön.Amit viszont egy testvér adhat az olyan plusz dolog amit semmiképp nem hagynék ki az életükből.Sokat tanulnak egymástól,és ott vannak egymásnak.Remélem életük végéig így lesz.Egy gyerekkel biztos könnyebb,de több gyerekkel meg jobb.
2012. jún. 24. 08:02
 16/23 anonim ***** válasza:

Az elején nem, utána szerintem igen.

Nekem 2 van, 1,5 év korkülönbséggel. Amióta a kicsi partner a játékban, nagyon jól elvannak, és sokkal kevesebbet nyúznak engem, mint az egygyerekes ismerős anyukákat. Az altatás is könnyebb, a kis barátnő 6 évesen is anyukájával tudott csak elaludni, az enyémeket betakartam, puszi, és kijöhettem.

Esős hétvégéken van, hogy csak enni és pisilni jönnek ki a gyerekszobából, olyan jól eljátszanak.

Egygyerekes anyuka kérdezte, hogy az enyémek is szoktak-e nyafogni néha, hogy unatkoznak. Hát nem. Egy évben max. egyszer hallom.

2012. jún. 24. 15:13
 17/23 anonim ***** válasza:

Utolsó, akkor te ebből a szempontból nagyon szerencsés vagy.

Az enyémeim is eljátszanak, de jelenleg többet veszekednek és nyúzzák egymást. Valamint nem hagyják egymást elaludni. Be kell mennem közéjük.

2012. jún. 24. 15:18
 18/23 anonim ***** válasza:

17: nem mondom, hogy nem kell néha beszólnom, ha viháncolnak alvás helyett, de szerencsére ha az egyik elfárad és aludna már (ez inkább a kicsi), a másik békén hagyja.

Játékban is van 1-1 összezördülés, de ez szerencsére ritka, legtöbbször békésen elvannak. Persze mázli is, mert ők mind a ketten lányok és nem kiskakaskodó fiúk, mind a ketten szeretik a szerepjátékot, így megtalálják a közös hangot.

2012. jún. 24. 15:26
 19/23 anonim ***** válasza:

Az enyémeim egymással viaskodó, "trónt" megszerezni vágyó 3 és 5 évesek. Mindkettő túl nagynak hiszi magát és nagyobbnak a másiknál.

Hihetetlen dolgok miatt képesek összeveszni. Mint egyik hozzászólásomban is írtam, minden korszaknak megvan a szépsége és nehézsége. Jelen pillanatban a nehézség, hogy mindkettő kiskirály, vagyis nagyobb "tisztben" szeretne lenni a másiknál. És ezért mindent megtesznek. Most szokás, hogy ráveszik a másikat valami őrült nagy butaságra, hogy a másik ezért jó nagy leszidást kapjon, az ötltegazda meg kihúzhassa magát, mondván most ő jó volt.

Szóval nagyon résen kell lenni :-))))

2012. jún. 24. 15:29
 20/23 anonim ***** válasza:
Ja, természetesen fiúk.
2012. jún. 24. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!