Németországban élő anyukák! Nehéz ott 2 gyerekkel boldogulni? Bővebben lent
Még csak gondolkozunk rajta, de lehet hogy a férjem kimenne egy barátjához Stuttgartba dolgozni. És ha jól menne neki, akkor pár év múlva mi is követnénk. Kb akkor lenne a kisebbik gyerek 2, a másik 5 éves. Hamarabb semmiképp nem mennénk. Én ápolónő vagyok és azt hallottam, hogy ez elég keresett szakma ott, de akár takarítást is vállalnék. _A gond csak az, hogy hova teszem addik a gyerekeket? Mert azt is hallottam, hogy az ovi elég drága. Szóval jobban megérné otthon maradni az anyukának. Akkor viszont nagyon jól kéne keresni a férjemnek, hogy meg tudjunk élni. Ti hogy csináljátok?
Itthon a lakáshitelből még hátravan 8 év. Emiatt jó lenne egy kicsit többet keresni, hogy hamarabb kifizessük. De ezt leszámítva elég jól élünk itthon is. De azt se szeretném, ha a férjem évekig csak havonta járna haza. Pedig anyagilag biztos úgy lenne jobb, ha én a gyerekekkel itthon maradnék és csak ő menne ki. De az meg úgy milyen élet?
Anyukának lenni itt sem nehezebb,mint otthon.Nekem annyiból,hog<y nincsen segítségem.A szüleim így 1000km re laknak,anyósomék 65km re......
Hát az ovi nem éppen olcsó,de ki lehet bírni.Nekem a nygyobbik lányom öszel megy ovuba.Miután 2 gyermekünk van,így a félnapos óvoda 72€ havonta.az is igaz,hogy a keresik a növérkéket és nem is keresnek rosszul.....
Ahhoz prfektül kell,hogy beszélj,írj.+hiteled fordíta´s a ve´gzzettse´gröl.Ha tehetném,én bármikor mennék haza.A fe´rjem nem akar.na meg most már van egy lakás hitelünk is,mert házat vettünk a gyerekek miatt.majd ha én is visszamegyek dolgozni könnyebb lesz.De sz is lehet,hogy bevállalunk 3 gyermeket és akkor itthon maradok,mint hausfrau.
Mi sem lakunk messze Stuttgarttól.. :)
Nektek kell eldönteni,hogy mit hogyan csináltok.
Még annyit,hogy azt tudnod kell,hogy biztosan nehéz lesz itt élni "egyedül" család barátok nélkül.Nekem pokolian hiányoznak a szüleim testvérem,barátnöim,és a régi ismerösök.Pedig már 7 éve,hogy kinnt lakunk!!!!
Bocsi a hiba´kért,mielött bárki is leszólna.....
Köszi a választ. Ezért is gondolkodunk rajta, mert nekem is hiányoznának a rokonok. Amúgy a nyelvet azt nem túl jól beszélem és autót vezetni sem tudok. (van jogsim, de nem vezetek még itthon sem, ott meg főleg). És attól is félek, hogy ott hogy közlekednénk meg hogy jönnénk haza. Mert nem rángathatnám állandóan a férjem hogy vigyen ide-oda. Persze ha már tudnánk biztosan, hogy megyünk akkor ráállnék a nyelvtanulásra.
Na, majd meglátjuk...
Nagyon gondoljátok át......
Ha otthon sem éltek rosszul,szerintem maradjatok.A lakáshitel is elmúlik egyszer.Ès a családod mindég kéznél lesz.Nekem nagyon nehéz.Senki sem viszi el a gyereket me´g 1/2 órára sem.Ez nem rossz,csak nagyon fárasztó,meg neki is hiányzik a mama......Telefonon minden nap beszélünk min.1/2 órát.Nem is tudom hogyan oldjuk majd meg,ha eljön az ovi,iskola,és szünetek lesznek nekünk meg dolgozni kell......
Nagyon meggondolandó.Na meg adíg kell dönteni,amíg el nem kezdödik a suli a gyerekeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!