Mit tegyek? 8 éves gyerekem ma az iskolában kijelentette, hogy öngyilkos lesz!
Külföldön élünk,a fiam nem szocializálódott rendesen,mert a faluban ahol évekig éltünk nem voltak szinte gyerekek.
Aztán iskolába került ahol a problémák elkezdődtek.
A tanárnő elküldte pszichológushoz aki megállapította,hogy a gyereknek semmi baja,csak szociálisan hátrányos helyzetű.Aztán újból pszichiáterhez jártunk,ahol a következő ugyan ezt állapította meg.
Aztán a tanárnő elküldte logopédushoz,hátha az a baj hogy nem érti a nyelvet amelyen beszélnek.De megállapította a logopédus,hogy tökéletesen beszéli a nyelvet,csak egyetlen egyet nem ért:
Pl.: Gyere ide közben hozd nekem magyaddal azt a piros kisautót és tedd az asztalr,aztán ugyanezt a kisautót vidd ki az udvarra,tedd be a fészerbe és ha a fészerből jössz kifelé a színes kendőt hozd ki magyaddal és a kertkapun gyere be a házba megkerülve a nagyfát.
Mivel ezt nem sikerült neki megérteni,nem az anyanyelvén,a logopédus megállapította,hogy autista a fiam és rakassuk be az iskolában újonnan induló autista osztályba.
ma hívtak az iskolából,hogy a fiamat elvitték különórára,fiam ment is vele,és kitört a botrány,hogy a tanítónő kirohant a külön teremből és az igazgatóhoz szaladt,hogy a fiam öngyilkos akar lenni.
Felhívtak,hogy vigyük el a körzeti orvoshoz,mert ő be tudja utaltatni a pszichiátriára.
Közben kiderült,hogy a baj csak az volt,hogy a fiam vasárnap születésnapjára kapott egy biciklit,ez szerette volna elmesélni a tanítónőnek aki nem hallgatta meg mondván,nincs ideje most erre.
De egyet nem értek,a fiam honnan szedte,ezt hogy öngyilkos akar lenni,holott rendezett és nyugodt családban élünk.
Mit tehetnék most? Tapasztalata van valakinek ezen a téren vagy hallott ilyenről?
Gondolod, hogy a problémádra ami Írországban történt, és csak Ír rendszer tudná megoldani Ír szabályokkal, majd mi magyarok, jól megmondjuk neked a Frankót? Vazz!
Irasd át másik osztályba, vagy iskolába, és tanítsd meg a szövegértést!
A fiad nem akar öngyilkos lenni, a gyermeki kis agyával fel se fogja, hogy mi az. Persze azért jobb odafigyelni rá, mert a gyermeki kis agyával azt se fogja fel, hogy mit tesz. De amúgy nem dimenzionálnám túl ezt az öngyilkosságdolgot, én is hallottam már ilyet gyerektől, meg olyat, hogy elmegy világgá, felgyújtja a házat stb., kinek mi.
Egy másik iskola mindenesetre jót tenne...
Szerintem se kellene ezen hezitálnod. Már az első intő jelre el kellett volna vinned onnan(szerintem) Én az ovodával voltam így. Sok kis apró dolog - aztán elhúztuk 1-2 évig. Az utolsó két évre másik oviba vittem (nem voltam rest) mintha kisütött volna a nap felettünk (ahhoz tudnám hasonlítani) Így utólag ....hallgatnia kell az embernek a belső megérzéseire, ösztöneire. Jobb nem lesz csak rosszabb - akkor meg mit is sajnálunk?
Velem történt meg az is hogy az óvodában iskolaérettségi vizsgálaton a gyerekemet valami kisegítő, fogyatékos osztályba akarta ovónő javasolni. Ehhez annyit hogy a gyermekem most ötödikes egy rendes általános iskolába és azóta kitűnő tanuló. (erölködés , különtanár minden nélkül) Na ennyit a hozzáértésről.
Más: szerintem a tanárok sokkal feszültebbek ingerültebbek mint ezelött voltak . Nincs türelmük/ Jobban le vannak terhelve.És ezt a gyerekeken vezetik le. Szegények teljesen megszokják, hogy a tanár üvölt az órán. Úgyse tud a gyerek hova fordulni. A szülő meg nincs ott.
Arra én is kíváncsi lennék, hogy miből állapította meg hogy öngyilkos akart lenni.
De szerintem is túl fiatal és tapasztalatlan a tanerő, hogy ezt így kezelni tudja.
Nem tudom én mit tennék - persze a lehetőségektől is sok függ.
Miért ne lehetne autista amíg nem vizsgáltatod ki egy olyan szakemberel aki tudja mi az autizmus vagy olyan szakirányon amivel autistákal foglalkoznak.
Mert az emberek 80-90 százalékanak sajnos fogalma sincs mi az autizmus csak tipel.
Üdv:Egy érintett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!