Egy 12 éves kislánynak milyen problámja lehet ami miatt öngyilkos lesz?
A kamaszkor tele van krízisekkel. Sajnos olyan világban élünk, hogy már nagyon korán elkezdődik a versengés, a megfelelni akarás, a siker orientálódás a fiatalok körében. Az ifjúság legtöbbjének nincs életcélja, hobbija és nem tud önmagával mit kezdeni, magányosnak és magára maradottnak érzi helyzetét. A gyerekek többsége csonka családban nevelkedik, nem kap elég figyelmet szüleitől.
Persze olyan is biztos van, hogy a szülő mindent megtesz gyermekéért és mégis bekövetkezik a tragédia.
Éppen ezért fontos lenne, ha a szülő azokat az apró jeleket észre venné... /azt mondják az öngyilkosnak elég egy fűszál hogy abba bele tudjon kapaszkodni. Minden erre irányuló szándékot komolyan kell venni, a gyerek kedély állapota is sok mindent elárul. Szóval a szülőnek nagyon résen kell lennie. A cikkben szereplő kislány búcsúlevelet is írt, ez azt jelenti jó előre készült erre a tettre. Szerintem egyik legbrutálisabb elkövetési módot választotta, biztosra ment. Elképzelhető, hogy voltak jelek... amire a szülő nem figyelt fel.
Persze ez az én személyes véleményem.
Egy Anyának a saját gyermeke halálát megélni , főleg ha ilyen tragikus módon következik be, nagyon nehéz és örök nyomot hagy a lelkében. Főleg az az érzés, hogy ha tudtam volna hogy erre készül a gyerek, akkor mit tehettem volna meg annak érdekében, hogy ne következzen be ez a tragédia.
Éppen ezért mint Anya nagyon fontosnak találom, hogy a gyermekeim nevelése már születésük óta elkezdődjön, figyelemben, szeretetben nevelkedjenek. Érezzék, hogy ők a legfontosabbak számomra, megerősítsem őket abban, hogy bármi is történik velük hozzám mindig fordulhatnak, mellettük fogok állni a nehéz időkben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!