Hogy nevelnéd meg?
1. gondolkoznék, hogy a gyerekek miért lettek "ilyenek" és, hogy igenis meg lehet érteni őket meg azt, hogy ez nem az ő hibájuk. (családi háttér stb.)
2.megpróbálnám megtalálni velük a közös hangot (ez nálatok elég nehéz lesz- szükséged lesz sok türelemre és persze szeretetre)
3. ha már tudod mit szeretnek csinálni, mi érdekli őket beszélgess velük, csinálj velük programokat amik alatt néha felhozod azt a miért csinálod? témát. ne támadd le őket csak "érdeklődj".
4. valószínűleg már megkedveltétek egymást innentől kérd meg őket dolgokra (amíg nem bírnak téged úgyse fogják azt csinálni amit kérsz szóval eddig nem érdemes)pl. nem szeretném, hogy így beszélj velem mert ez nekem rosszul esik stb. nyilván először még így se fogja megtenni de légy rendíthetetlen.
5. a kéréseket kisebbekkel kezdd aztán majd egyre jobban megszokják, hogy te nem az a nő vagy akivel eddig éltek és rájönnek, hogy itt mások a "normák"
6. valószínűleg nem lesznek teljesen olyanok mintha a hátterük más lett volna és kicsi koruk óta rendesen nevelik őket de azért javulnak és komolyan meg fogod őket szeretni
+ fontos, hogy ne akarj az anyjuk lenni. kezeld őket úgy mint a barátokat (de ne veszítsd el a felnőtt szerepedet valami tekintélyed azért legyen- ez nehéz)
ezt tapasztalatból írtam, nálam bevált (egy 10 éves kis srácot kupáltam így ki), nagyon szeretem (majdnem annyira mint a lányaimat)
bocs a vessző hibákért és, hogy nem írtam nagybetűt de a telefonról ez macerás (nem bírtam kihagyni, válaszolnom kellett)
na jó, most esett le, hogy kamu a kérdés :)
reméltem is amúgy, hogy azért 17 évesekért nem lépnek le apukák, meg nem élnek sátorban kisgyerekkel anyukák...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!