Ismertek olyan gyereket aki nem lett szobatiszta?
Mikorra nem lett szobatiszta?
Olyan nincs, hogy teljesen egészséges gyerek nem lesz szobatiszta. Láttál te már egészséges pelenkás felnőttet? mert én nem.
Ilyen nincs!
Lányom is 3,5 éves, eddig semmi jelét nem mutatta a szobatisztaságra. Nem ült rá sem e bilire, sem a wc-re. Pár hete viszont este rá tudod ültetni a wc-re, és bele pisil. Lassabban érő tipus, mindent később csinál. Előbb utóbb szobatiszta lesz. Lehet 4-4,5 éves korára, ez már egy jó jel számomra:)
Az én lányom 3 évesen szokott le a pelusról. Levettem róla, és bugyit kapott csak, és egész nap itattam. Kb. délig tartogatta, aztán bepisilt, ráültettem a bilire, de nem ment bele semmi. Később megint bepisilt, megint ráültettem a bilire. (Eső után köpönyeg.) Ez így ment 3 napig, aztán egyszer csak ment a bilibe is. Onnantól lett szobatiszta, még 2 napig a kakival várni kellett, aztán ennyi.
Van olyan gyerek,akinek segíteni kell ebben, mert magától nem mondja. Valami gátlás van benne a bili miatt, mert a tied is tudja már szabályozni, meg zavarja a kakis pelus, szóval szerintem próbáld meg az én módszerem.
Elvileg érett már rá, pár nap lesz csak, szerintem.
Pár hete én is tettem fel egy ilyen kérdést, hogy kinek mikor lett szobatiszta a gyereke. Mert mindenki állítja, hogy már 2 évesen. De őszintén szólva a környezetemben nem nagyon látok olyan gyereket, aki 2,5 éves koránál előbb szobatiszta lett volna, de inkább 3.
Szerintem sokan már rosszul emlékeznek, vagy már akkor is szobatisztának mondják a gyereket, ha mondjuk egyszer-kétszer bilibe pisil. Szerintem onnantól szobatiszta, ha már egyáltalán nem kell pelus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!