3 éves volt múlt héten a lányom és nem szobatiszta.
Mennyire erőltessem?
az nem világos,hogy pelenkázod még? vagy a bugyiba belepisil és után a szól? és őt sem zaverjs egyáltalán,hogy pisis-kakis a biugyija?
2012. márc. 6. 13:46
Érzésem szerint már a küszöbén vagytok a szobatisztaságnak, ha szól, hogy mikor pisil, kakil.
2012. márc. 6. 13:51
3/15 A kérdező kommentje:
bocs.Pelenkázom mert ragaszkodik hozzá.adtam rá bugyit egy időben,ráült a bilire néhány másodpercre aztán pattant fel róla.Megvárta hogy nem figyelek elbújt és bepisilt akár többször egy nap.Ha bepisilt,azonnal követeli a tiszta pelust éjszaka közepén is .
Nem csak te vagy "béna". Nekem decemberben volt 3 éves a lányom, és csak 1 hónapja pisil bilibe, kakilni meg csak 3 napja kakil bilibe.
Nálunk sokat segített, hogy párom elkezdte beszoktatni az oviba, úgy, hogy még pelenkás volt, és látta a többi gyerektől a wc-zést.
2012. márc. 6. 14:01
5/15 A kérdező kommentje:
Ez megnyugtató ha így látjátok.Oviba csak szeptemberben megy,de sok gyereket látott wczni meg minket is (mindig jön utánunk)
Az enyem 3 het mulva lesz 3.
Nem szobatiszta, mindig van rajta pelus. Amig mondogattam neki, ellenallt, kb 3 hete egyszercsak szolt, hogy o bilibe akar pisilni. Azota bilizik. Kaki meg pelusba megy.
Ne eroltesd!
2012. márc. 6. 14:06
Szerintem nyáron jön el majd a ti időtök, én a helyedben nem erőltetném. Viszont jön a meleg, a nyár, szerintem nem lesz gond már vele. Nem egyformák, nekem még nincs egészen 3 éves és szobatiszta, egyik így, másik úgy. Nem vagytok elkésve abszolút !
2012. márc. 6. 14:15
az én lányom majdnem 3éves koráig követelte a pelust amikor kakilnia kellett.ordított ha nem akartam ráadni. én azt csináltam,hogy bevittem a nappaliba a bilit,és amikor sírt,hogy kakilnia kell ,azért sem adtám rá a pelust.mondtam,hogy akkor ott a bili. bele telt 30-40 percbe mire végre rávette magát,hogy ráüljön.-de addig persze sírt,hisztizett,stb!de utána ő maga is büszke volt magára,és azóta már nincs ilyen gondunk.
2012. márc. 6. 14:19
Hasonló volt a helyzet nálunk is. Közel 3 éves volt a fiam, ugyanígy szólt, miután pisilt, kakilt, de a bilire az istenért sem volt hajlandó ráülni. Teljesen el voltam keseredve, kérdezgettem, hogy miért nem pisil-kakil a bilibe, ha zavarja, hogy a pelusba megy. Azt mondta, hogy azért nem mert apa meg te sem oda pisilsz. Na mondom, akkor szűkítő, és üljünk a wc-re. 2 hét alatt szobatiszta lett.
Persze ez csak akkor válik be, ha eddig csak bilire próbáltátok ültetni, ha a wc-t is elutasítja, akkor nincs ötletem.
2012. márc. 6. 14:26
10/15 A kérdező kommentje:
Sajnos a WC t is elutasítja.Ha meg sokat mondogattuk neki hogy hova kell pisilni akkor volt hogy 20 órán keresztül nem pisilt.!Amúgy értelmes gyerek öltözik,vetközik stb.Mindent egyedül akar csinálni csak erre nem hajlandó.Köszönöm a válaszokat kicsit megnyugodtam.Néhányan olyan sajnálkozva néznek ha szóba kerül hogy nem szobatiszta.
Kapcsolódó kérdések: