Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 3 éves volt múlt héten a...

3 éves volt múlt héten a lányom és nem szobatiszta. Mennyire erőltessem?

Figyelt kérdés
2 évesen próbálkoztunk először teljesen elutasította az ötletet is hogy bilizzen ,nem érdekelte.2 hónap múlva ugyanaz és azóta is már mindent kipróbáltunk.Szól hogy pisil,most kakál.Ha wc re ültetném abba hagyja.Erőltessem jobban vagy hagyjam békén?Nem kérek kioktatást hogy én vagyok a béna .Úgy érzem mindent megtettem.És van szobatiszta gyerekem már,szóval nem most kezdtem.
2012. márc. 6. 13:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
79%
Egyem meg a kis makacs lelkét, van akarata a gyerekednek. :) Szerintem ne aggódj, ez a probléma legkésőbb a közösségben úgyis megoldódik, esetleg halványan célozhatsz rá neki, hogy a többiek kicsúfolják majd az oviban...
2012. márc. 6. 16:33
 12/15 A kérdező kommentje:
Az biztos hogy makacs:)
2012. márc. 6. 16:47
 13/15 anonim ***** válasza:
33%

Bizony te ismered, hogy ezt már direkt makacsságból csinálja, vagy még lehet, tényleg nem pont tart ott.

Ha nem is tart ott, hamarosan fog, addig is próbálj "leszállni" róla. Ne is emlegesd a nagylányságot, a wc-be pisilást, hogy más gyerek hogy csinálja, próbáld magad leállítani kicsit. Hamarosan szobatiszta lesz, lehet, hogy egyik napról a másikra, sok gyerek van így.

Viszont, ha makacs, az más. Nálunk a kisfiunk kipróbálta kétszer a bugyiba kakilást, tudta már hova hogyan kell. Elsőre megkértem szépen, hogy a wc-be csinálja, tudja jól, mert ha nem, legközelebb kap egy combost. Azt hiszem kíváncsi volt, és bizony megkapta a combosát, azóta semmi gond nincs megy a wc-re. De ehhez tuti tudni kell, hogy csak szórakozik e. Adj még neki 1-2 hónapot, rengeteget jelenthet, utána kezdjétek újra, ha nem alakukul.

2012. márc. 6. 19:38
 14/15 anonim ***** válasza:
Szeptemberig, azaz nyáron bőven meg fog oldódni a dolog. Az èn fiam meg öltözni nem tud, néha enni sem egyedül, pedig elmúlt 3 éves. Majd csak összeérnek:)
2012. márc. 8. 14:49
 15/15 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Hogy alakult azóta a dolog? Szobatiszta lett a kislányod? Milyen módszer/taktika vált be? Az én fiammal hasonló a helyzet sajnos, már kétségbe vagyok esve. Köszi, ha válaszolsz!
2012. aug. 7. 01:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!