Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kétnyelvűségnél vannak ilyen,...

Kétnyelvűségnél vannak ilyen, , tünetek"?

Figyelt kérdés

3 éves 3 hónapos fiam kétnyelvű és első pillanattól így beszélünk hozzá. A második nyelvén csak apukája beszél hozzá ill. néha Ő is magyarul, de az apuka magyar tudása szinte tökéletes.

Kisfiam sokat ismételget (4-5 alkalommal egymás után)egy-egy szót ill. mondatot.

Szókincse kisebb a korabelieknél.

Névmás használata változó. Van amikor teljesen jó, még a Rá vonatkozó is, de van hogy helytelen.

Beszéde tulajdonképpen folyamatosan változik, mert már alig van benne halandzsa, pedig kb 3 hónapja még volt.

Beszélgetni még nem szokott, idegenek előtt majdnem tök kuka vagy csak 1-2 szót mond, de lehet nem pont oda illő.

Ezek jellemzőek lehetnek a kétnyelvűekre vagy csak egy nyelven beszélő, de megkésett beszédfejlődésre?

2012. máj. 14. 01:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A pszicho- és szociolingvisztikai irodalomból régóta tudhatjuk, hogy több kára, mint haszna van a kétnyelvűségnek.
2012. máj. 25. 00:02
 12/14 anonim ***** válasza:
Hamar be fogja hozni a lemaradást, később jön rá sok dologra nyelvtan és beszéd terén, de hamarabb fog fejlődni. Bár velem is 2 nyelven beszéltek voltak anno, nem szenvedtem volna az angol nyelvvizsgával.
2012. máj. 25. 12:52
 13/14 A kérdező kommentje:

Ma 00.02 miért is?

Eddig az átmeneti nehézségeken kívül, csak jókat hallottam a kétnyelvűségről.

Egyébként szerintem nem tudhatjuk, mert sajna fogalmam sincs róla, hogy miről beszélsz, de ha leírnád, akkor okosabb lennék.

Köszi:)

Még annyit hozzáfűznék, hogy a Beszédvizsgáló Intézetbe azzal ,,hajtottak el" , hogy 3,5 év alatt nem foglalkoznak gyerekkel és rengeteg az iskolába készülő, ám beszédhibás gyerekük, akikkel foglalkozniuk kell.

Azt egy szóval sem mondták, hogy szegények ,,elcseszett" kétnyelvűek lennének.

Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy egy tanács miatt vittem tovább a dolgot, de már megbántam, most viszont már muszáj logopédushoz vinni a fiamat, de nem hiszem hogy kára származik belőle.

Csak tapasztalatokat szeretnék olvasni, ha van olyan aki szívesen megosztja velem.

2012. máj. 25. 23:49
 14/14 anonim ***** válasza:

11-es válaszoló !

Leírnád, a kétnyelvűség hátrányait légyszi ? Még sosem hallottam, de érdekelne.

Köszi !

2012. máj. 26. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!