Akinek autista a gyereke de nem gondolta volna előtte, annak milyen tünetek alapján bizonyították be a szakértők, hogy mégis az?
Én egyszerűen nem bírom felfogni, elfogadni, hogy autista lenne a lányom. Nem problémamentes, de egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ennyi miatt már autistának "szakértsék".
Aki hasonló cipőben jár/t, mik voltak és milyen súlyosak a tünetek?
Kedves kérdező!
Az autizmusnak több fajtája is van. Most ha itt valaki azt írja neked, hogy a 10 éves gyereke a klasszikus hintázós-magába zárkózós-üveges tekintetű változatot produkálta attól még lehet hogy egy 5 éves, egyébként teljesen átlagos gyereknél az autizmus csupán az állandó rajzolásban jelentkezik.
Az én gyerekemnél voltak autisztikus tünetek. Időnként teljesen figyelmen kívül hagyta, ha beszéltek hozzá, összekötözgetett dolgokat,újra és újra ugyanazt a tevékenységi folyamatot ismételgette. A pszichiáter azt mondta, elképzelhető egy enyhe autizmus, ha biztos akarok benne lenni, akkor beutal vele a szegedi gyerekklinikára. Azt is mondta, hogy ilyen enyhe tünetekkel nem nagyon érdemes mit kezdeni, ő legalábbis nem javasolja, mivel a gyerek olyan korai életkorban van -4éves volt- hogy ez lehet életkori sajátosság is. Azóta eltelt 4 év és a tünetek szépen lassan megszüntek.
Egyik ismerősnél a tünetek:
-4 évesen nem beszélt
-elvolt egész nap magában, senkivel nem törődött
Ezek voltak a látványos tünetek. eleibe azt hitték az orvosok hogy a hallásával van baj és azért nem beszél.
Bár nekem az a fura, hogy a jómultkor elkapta a kisfiam torkát, eddig én azt hittem az autisták viszolyognak a közelségtől.
-4 éves,
-későn kezdett el érthetően/tisztán beszélni, sokszor "blokkokban" beszél (mintha betanult volna szószerkezeteket) de azt adekvát módon.
-van humora,
-kötődik, érzelemgazdag (meg lehet érinteni, sőt szereti és ő is csinálja), van szemkontaktus
-nem tartják a gondozói problémásnak, kijönnek vele
-nem agresszív
-DE nehezen vehető rá, hogy megcsináljon olyasit amihez nincs kedve, ha mégis elkezd egy feladatot amihez nincs kedve 2 perc múlva kiszáll belőle
Az utóbbi miatt erőszakoskodnak velem a tanulásiban, hogy vigyem el egy autizmus vizsgálatra (bp-en)
Elviszem. De erősnek érzem, hogy emiatt autista lenne...
Most, mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!