Akinek autista a gyereke de nem gondolta volna előtte, annak milyen tünetek alapján bizonyították be a szakértők, hogy mégis az?
Én egyszerűen nem bírom felfogni, elfogadni, hogy autista lenne a lányom. Nem problémamentes, de egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ennyi miatt már autistának "szakértsék".
Aki hasonló cipőben jár/t, mik voltak és milyen súlyosak a tünetek?
A papirokat bedugom a fiókba és továbbra is magánzsíron járatom fejlesztésekre. Az orvosok azt mondják, hogy a gyerek a maximálisan fejleszthető kategóriába esik, így jó eséllyel felnőtt korára max. kicsit bogarasnak fogják tartani, de teljes életet élhet, ha most belefogunk a terápiába.
Viszont: a gyerek apja még a vizsgálat előtt kifarolt a helyzetből és bejelentette, hogy az ő gyerekével nincs baj akármit is mondjanak az orvosok, így ő hallani sem akar a diagnózisról. És nem is tud. El fogok válni tőle, mert így csak hátráltat minket, nemhogy segítene ebben a nehéz helyzetben.
Mit szóltok?
De örülök, hogy írtál, érdekel mi van veletek. Minap gondoltam, hogy hátha írsz, vagy vissza kell keressem a sok megválaszoltjaim közt ezt a kérdést.
Én ilyen hozzáállásával a férjemnek biztos úgy gondolnám, mint te, hogy akkor vége. A gyerekem fejlődése sokkal fontosabb, mint a férjem szégenérzete, vagy nem tisztán látása. Könyebb nélküle, mint ha csak idegesít hátráltat. Még találhatok olyat is aki elfogadja a kicsimet, épp olyannak amilyen belátva a velejáró esetleges nehézségeket.
Megkérdezhetem milyen tesztek voltak ? Ha akarsz írhatsz privátot is csak jelezd itt, mert az olyan címem ahova egyébként nem járok.
Köszi ! Sok türelmet !
Végülis milyen határozott tüneteket mutat a lányod ?
Én figyelemzavarra fogom a kisfiunkat teszteltetni, épp amit írtál amiatt. Amit akar arra tud figyelni nagyon, de amit nem , arra igen nehézé rávenni. Bár javulgat, csak lehet nem olyan ütemben, ahogy kellene.
Remélem ha mi figyelemzavarra is visszük, ha más van észreveszik. Szerinted ? Ez állítólag egy teszt lesz nem tudom még mikor.
Kedves Kérdező!
Milyen típusú autizmussal diagnosztizálták a lányodat? Aspergeres esetleg?
Próbálj meg időt adni a férjednek. Lehet, hogy tényleg csak erre van szüksége, hogy elfogadja ezt az új helyzetet. Ne fordulj el tőle, még akkor sem ha úgy tűnik ő most elfordult tőletek. Egy esélyt mindenképpen megérdemeltek.
Nem aspergeres, sima autista, de jól fejleszthető. Most szerzem be a könyveket, jövő héten pedig belefogok a szülőtréningbe. P.E.C.S.-el fogunk kezdeni.
Ma intéztem az államkincstáros papirokat, és sírógörcsöt kaptam közben.Szegény nő az ablak mögött csak hebegett-habogott, majd mutatta hol írjam alá ő mindent kitölt nekem a drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!