Bárányhimlő szakértők! 3 éves kisfiam és 9 hónapos kislányom csütörtökön játszott egy kisfiúval, aki vasárnapra bárányhimlős lett (előjöttek a foltja). Elkaphatták?
Elkaphatták. De legalább túl lesznek rajta.
Anno a járvány idején én simán hordtam oviba, mégpedig azért hogy elkapja és túl essünk rajta, 2 héttel utána a testvére is bárányhimlős lett.
Szia!
Kb.2 hét a lappangási idő.
Az ovis gyerekem első hét pénteken lett pöttyös,rá pontosan 2 hétre pénteken jött ki a bölcsis gyerkőcön is,és így sorra ment az ovi szinte összes gyerekén.
Valószínűleg elkapták.
A bárányhimlő már akkor is fertőz, amikor még nincsenek pöttyök. Akár egy héttel előtte is.
A bárányhímlő akkor fertőz, amikor az első hólyagok megjelennek. Addig nem. Doki mondta nekem. Kislányom himlős lett, kérdeztem, mehet-e a fiam oviba, nem fertőzhet-e. Ő mondta, addig, míg a pöttyök meg nem jelennek igen. A kislányomon az első pöttyök megjelenésétől pontosan 2 hétre lett himlős a kisfiú. Tehát tényleg a pöttyök megjelenése okozta a fertőzést, és így jön ki a 2 hét lappangási idő a kisfiúnál.
Tényleg jobb, ha mielőbb túlestek rajta. Kissebb korban jobban viselik a gyerekek. Amúgy még volt 2 nap a pöttyök megjelenéséig a kisfiúnál, úgyhogy nem biztos,hgy elkapták a gyerekeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!