Belehalok a lelkiismeretfurdalásba! A folyamatos hisztije miatt elvesztettem a türelmem, kiheverheti ezt pszichésen egy gyerek?
Őszinténszólva, amikor azt látom a kislányomon, hogy kezdi feszegetni a határait, nekem eszembe se jut ölelgetni. Arra gondolok, hogy ezzel olyan "üzenetet" küldök neki, hogy ügyes kislány, hisztizzen csak..
Ha szépen viselkedik, megdicsérem, megszeretgetem, de amikor hiszti van, akkor részemről vége a "haverfelvételnek". Persze nekem egyenlőre egyszerűbb a dolgom, még csak 11hónapos, de meggyőződésem, hogy korán kell elkezdeni a "nevelést", és nagyon következetesnek kell lenni. Nemsokára jön a kistesó, muszáj lesz határozottnak lennem.
Máskülönben amikor elkzdtem olvasni a kérdésedet, azt hittem valami szörnyűséget tettél.. :) Nagyon türelmes anyuka vagy, nekem ennyitől nem lenne lelkiismeretfurdalásom! :)
Van tippem, mi lehetett az a dolog:
Vagy körömvágás, vagy fültisztítás. Egyikbe sem hal bele, és nem szabad hagyni hogy ilyen kis marhaságokért hisztizzen. Még ha fél is tőle, majd lenyugszik. Neked kell következetesnek lenni, különben a fejedre nő. Ha már a banális dolgok miatt is országos cirkusz megy nálatok, mert a gyerek irányít, és még neked van miatta bűntudatod, akkor mi lesz itt később, mikor kamasz lesz? Megmondom, semmibe fog téged venni.
Legyél csak vele kemény, nem szabad, hogy irányítson. Igen, ez szükséges volt. Nem ölelgetheted ha rosszat tesz, csak azért, mert megijed. Ilyenkor az marad a fejében, hogy ha megijedek és sírok, anya úgyis megölel, és akkor már minden el van felejtve. Nem.
Az orrára kell koppintani ilyenkor, és ez jó módszer rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!