Lesz-e egészséges gyerek a kislányomból?
Nem ismerem ezt a betegséget, de annyit szeretnék írni, hogy lányom egészségesen született, mégis 3 évesen kezdett el beszélni, addig csak gagyogott, annyit sem mondott hogy anya vagy apa. Elmentünk 2 hétre a Mamihoz, ott úgy megeredt a nyelve, hogy hogy kb. 50 szót mondott, azóta egyre többet, egyre tisztábban. Én is aggódtam hogy mindenki beszél csak ő nem a korosztályában, azt mondták ez 4 éves koráig nem probléma, addig is a passzív szókincse megvan a gyereknek, szívja magába amit mondassz neki mint a szivacs, tudja érti mi mi mi, csak nem mondja, nem figyel ha szólsz, de raktározás ő, és mikor elkezd
beszélni, majd csak nézel miket tud:)
Én is rácsodálkozom mikor mondta magától hogy villanykapcsoló, görkorcsolya, zongora, szappan, asztal, szék mikor meglátta, hozta. Olvass neki sokat könyveket, mutasd benne mi mi, a tárgyKat is mutasd, mindd neki! Barátnőm fia akkor kezdett beszélni mikor Oviba ment 4 évesen, pedagógus anyuka, na őnis kivolt, hogy nem beszél a fia, de ott a gyerekektől szépen megtanulta. Ne aggódj, egyik napról a másikra fordulhat a dolog, vidd gyerekek közé, zenés foglalkozásokra, vagy kisgyerekes anyukát hívj át, vagy menjetek át, mert a gyerekek sokat tanulnak egymástól! Járjatok el, mert a környezetváltozás is jót tesz!
Én sem ismerem a betegséget, ami nektek van.
Az én kislányom pajzsmirigy beteg. Ő is 2,5 éves és még csak gügyög, 3 szót tud, azt is helytelenül. Mivel annak idején mi is mindenben le voltunk maradva én is aggódom. De kitartás, nekem is mindenki ezt mondja, és bízzak..
Annál,hogy 2,5 évesen beszél e sokkal fontosabb,hogy érti e amit mondtok neki? Az enyém pl nem is értett egy két nagyon egyszerű utasitáson kivül mást (nem ez a problémája,mint a te kislányodnak) .
valahogy próbál kommunikálni veletek?mutogatás pl?
Az orvosotok mit mond ,mekkora fejlődés várható?
Ha az orvos ezt mondja bízz benne! Itt sneki nem fog tudni okosabbat mondani,mint a szakemberek.Egyébként sok egészséges gyerek sem beszél még 2.5 évesen,ha a tied kicsit lassabb akkor még bőven nem kell aggódnod.
Ha már próbál mutogatni,az jó jel,hiszen fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!