Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 11. éves a kislányom. Szerette...

11. éves a kislányom. Szerettem volna felvilágosítani a női dolgokról de alapból elutasította. Vettem neki könyvet is amit gondoltam, együtt elolvasunk majd. De mindent elutasít ez ügyben. Normális ez, vagy én kezdtem vele korán?

Figyelt kérdés
2012. márc. 2. 14:20
1 2 3
 11/22 Csimi88 válasza:
67%
Annak idején én nagyon kerültem a témát anyukámmal. Nem akartam róla beszélni, és rettegtem, hogy elő ne hozza a témát, de szerencsére megúsztam. Mindent magamtól "tanultam" meg, olvasgattam a tinimagazinokat, szakkönyveket (persze akkor, mikor senki sem látta) és szülői felvilágosítás nélkül is normális, érett felnőtt lett belőlem. Nem tudom mennyire kell az ilyet eröltetni. Nagyon ciki a szülőkkel a nemi érés és a szex bármilyen formájáról beszélni. A kiscsajok megbeszélik ezeket egymás között. 24/N
2012. márc. 2. 23:08
 12/22 anonim ***** válasza:

8. az én lányom 6 éves és pont olyan mint a tiéd:)))

Nos nekem van már egy nagy lányom nálunk ez kérdés alapon működött,ő jött és kérdezett,nem én ültem le vele hogy na most akkor felvilágosítalak.Illetve én is vettem könyvet az emberi test működéséről.Gondolhatod hol nyitotta ki....De én mindíg nyitott voltam rá kérdezhetett,aztán kiveséztük.Suliba is beszéltek a barátnőkkel,itthon elmondta ezeket,tehát volt rá alkalom,hogy beszéljünk róla.Például pont tegnap megkérdezte mi pontosan a libidó.A kisebb más lesz rosszul lesz ha vért lát.Nem akar szülni,és másban is tiszta olyan mint a 8. válaszoló.

2012. márc. 3. 07:38
 13/22 anonim ***** válasza:

Ja, megbeszélik. Aztán meg tele van a net olyan kérdésekkel, hogy "Lehet, hogy terhes vagyok, pedig csak egyszer feküdtem le a pasimmal? Én úgy tudtam, az nem számít". Szóval jobb az, ha nem csak egymás között beszélgetnek ilyenekről. Az általános iskolás felvilágosító órát pedig mindegyik tini végigvihogja, oda sem figyelve. Mert ciki érdeklődni ez a téma után.

Én anno jó helyzetben voltam, mert 8 év van a húgom és köztem, így amikor anyu teherbe esett, akkor nagyon sok mindent átbeszéltünk, illetve a Peti, Ida és Picuri-t nézegettük. Később a Kétbalkezes kamaszlányok kézikönyvét kaptam meg, volt még egy könyv, amit sajnos kölcsönadtam egy barátnőmnek, azóta sem kaptam vissza :( Az egy naplószerű iromány volt, egy rész nagyon megmaradt bennem: amikor a lány megtalálja anyu táskájában a tampont, magára zárja az ajtót és kipróbálja.

Szerintem ilyen idős korban inkább valami tiniknek való könyvvel próbálkozz.

2012. márc. 3. 07:50
 14/22 anonim ***** válasza:

"Nem tudom mennyire kell az ilyet eröltetni. Nagyon ciki a szülőkkel a nemi érés és a szex bármilyen formájáról beszélni. A kiscsajok megbeszélik ezeket egymás között."

Nálunk anyukám csak annyit mondott, hogy a fiúktól három lépés távolságot kell tartani és be is fejeződött a nemi felvilágosításom.

Mindent a barátnőmtől hallottam vihogva, és most visszagondolva, rengeteg baromságról beszélgettünk. Én nem szeretném ha a lányom tizenévesen hazajönne terhesen, mert valami idióta azt beszélte be neki, hogy annak kell bevenni a fogamzásgátlót aki alul van, és ha a fiú kerül alulra, akkor neki. (ez nem én voltam, csak kérdés volt egy tini lapban)

Azt vettem észre ismerősi körben, hogy ahol a szülők erről nyíltan beszéltek a gyerekkel és bármiben lehetett hozzájuk fordulni, ott a gyerekek sokkal később vesztették el a szüzességüket és felelősebben is viselkedtek.

Ráadásul sok nő 30 éves kora után nyílik ki igazán, egy csomó dolgot másképp élek meg, most teljesen más tanácsokat tudok adni, mint 20 évesen.

2012. márc. 3. 08:12
 15/22 anonim válasza:

Szia!

Szerintem ha veszel neki könyvet,ne együtt olvassátok...az neki is ciki lehet.De én engem anya könyvből világosított fel,és az nekem arany középút volt...tudom ajánlani a "Csajológia" című könyvet,de csak add oda neki,hogy olvassa el valamikor,de szerintem rögtön belenéz,hajtja a kíváncsiság :-) De az is lehet,hogy már (iskolából,hallottak alapján) már tisztában van ezzel a fogalmakkal....

2012. márc. 3. 08:29
 16/22 anonim ***** válasza:

Ne erőltesd a beszélgetést. jelezd, hogy nyitott vagy a témára, szerinted nem ciki ilyenekről kérdezni, aztán hagyd elöl a könyvet, és kész.

Ha valamit nem ért meg, majd szól.

2012. márc. 4. 08:35
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekeim "felvilágosítása" akkor kezdődött, amikor bármelyikük rákérdezett egy doboz betétre, hogy "az mi, és miért kell neked?", ha úgy alakult, hogy nem tudtam velük a strandon bemenni a vízbe, és megkérdezték miért, vagy amikor a családi képeket nézegetve arról beszélgettünk, milyen volt amikor a hasamban laktak.

Szóval nem 6-8-11 éves korban, hanem évekkel korábban. Nem "felvilágosító" oktatást tartottam, hanem válaszoltam a kérdéseikre. Mindig arra, amit kérdeztek, és mindig csak annyit, amennyi érdekelte őket. Voltak időszakaik, amikor intenzívebben foglalkoztatta őket, a dolog. Az esti beszélgetések valahogy mindig arra kanyarodtak, és rengeteget kérdeztek.

Soha, egyikkel sem ültünk le, hogy "na édes gyerekem, itt az ideje, hogy felvilágosodjál." Volt sok könyvük is, ami a férfi, női testről, gyerekszületésről szólt. De nem kellett titokban nézegetniük sem a "felnőtt" könyveket, sem az internetet, ha valamire kiváncsiak voltak.

2012. márc. 4. 22:25
 18/22 anonim ***** válasza:

Igen ekkorának ciki már, mert kezdi pedzegetni.

A lényeg, hogy ha még nem sikerült befejezned a témát, akkor fejezd be és aztán hagyd, nem kell erről sokszor beszélni.

Mondd meg neki, ezt muszály elmondd neki, mert anyai feladatod, és te is voltál 11 éves, tudod milyen furán érzi most magát. Nem is kell egymás felé forduljatok, csak mondd el miközben valamit csinálsz, és mikor befejezted kész. Ne várj reagálást semmit, hanem zavard el játszani, vagy olvasni viccesen.

Ne hagyd ki, hogy ölelésből, pusziból nem lesz kismama ne féljen, de ha fiúval akar aludni, akkor már igen.

2012. márc. 6. 19:59
 19/22 anonim ***** válasza:

Na, elmondom hogy nálam hogy volt, nekem bejött így. :) Én is alapból kerültem a témát. Mégiscsak ciki fütyikről beszélgetni. Meg alapvetően már a suliban egymástól jönnek az infók, aztán ha jön a szülő a dedósabb megfogalmazással, akkor az elég kínos.

Viszont volt otthon a Gólya hozza, meg unokatesóméknál egy Czeizel féle kérdés-válaszos könyv. Na, mikor senki nem volt otthon, akkor én ezeket bizony kiolvastam. Úgyhogy tessék beszerezni, odatenni a polcra "csak úgy", ahol azért észreveszi, aztán annyi. Esetleg valahogy jelöld meg, hogy elmozdult-e (olvasta-e). :) De ne az ő polcára tedd. Az ciki, hogy a barátnők látják, hogy neki saját "olyan" könyve van. Legalábbis nekem az volt. Nekem amúgy anno 7. év végén a nyári szünetben jött meg és olyan középmezőnyben voltam vele. Inkább a sötét hajú, termetesebb lányoknak jött meg akár egy évvel korábban is ennél.

2012. márc. 13. 08:57
 20/22 anonim ***** válasza:
Jók ezek a ráutalásos dolgok. DE! Mitől annyira gáz az embernek erről a saját gyerekével BESZÉLGETNI?? Szégyellni kell, természetellenes, kínos, vagy mi a gond vele???
2012. márc. 14. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!