Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hová, Kihez kell fordulni,...

Hová, Kihez kell fordulni, hogy megtudjam a fiam a korához képest le van-e maradva? Hogy hívják az ilyen szakembert?

Figyelt kérdés
2012. jan. 10. 20:09
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

2 éves múlt 1 hónapja.

Szerintem sincs gáz,de biztos akarok lenni benne!

2012. jan. 12. 20:10
 12/18 anonim ***** válasza:

az utolsó vagyok, az én fiam 2 múlt két hónapja és csak szavakat mond és nem eszik nem iszik pedig tud (mert már megmutatta)csak kényelmesebb neki és nincs lemaradva

szerintem vidd sokat közösségbe meg ide oda lehetőség szerint és szépen csinál majd mindent

nekem semmi elvárásom a fiammal nagyon szeretem és csinálja a dolgait a maga tempójában picik még ők

2012. jan. 12. 21:49
 13/18 A kérdező kommentje:

Utolsónak:

Köszönöm a válaszod,megnyugtató volt olvasni,azonban már annyira beleültette a gondozónő a bogarat a fülembe a fiammal kapcsolatban,hogy a végére szeretnék járni.Azt gondolom egy ilyen vizsgálattal nem ártok a kisfiamnak,és legalább én is tisztán fogok látni.

2012. jan. 13. 10:32
 14/18 anonim ***** válasza:
Természetes hogy aggódsz, de gondolj arra, hogy sok zseni van a történelemben akik 5-5 éves korukban kezdtek el beszélni. Ezzel persze nem azt akarom mondani hogy ne törődj vele. Sajnos, korunknak nagy hibája az uniformizálás, megfelelni az átlagnak, mintha klónok lennénk. Pedig minden ember más. Szerencsére.
2012. jan. 13. 11:51
 15/18 anonim válasza:
100%
Szia,jobb félni,mint megijedni!nekem beteg a kisfiam,először aztmondták autista,aztán meg mégse.Lassan 6éves lesz,és keveset beszél,középsős óvodás,és nagyon sok mindennel gond van vele.Csak néhány ételt eszik meg,pohárból nem akar inni,nem ért meg dolgokat stb.Szívfájdalom,amikor látom a többi gyerek mellet,DE:a számitógéphez zseni,betűket,számokat ír,felsorolja őket stb.Nagyon tudja szeretni az embert!Jár hozzá fejlesztőpedagógus is,és igenis használ neki!!Én elvittem a gyermekpszichológiai szakrendelésre,meg minden létező orvoshoz,igazából széttárják a kezüket...Kedves anyuka!Azért írtam le ezeket,hogy meríts erőt belőle(rem.tényleg csak dacos a kisfiad)de ha beteg,akkor is egy szeretnivaló gyerek,és nagyon sok olyan emberrel fogsz találkozni,aki beszólogat,meg megbámul az utcán mikor hisztizik,stb.ezen túl kell lépni,ne törődj velük!Saját magukat minősitik!(Még ha gondozónő is az illető)
2012. jan. 14. 14:30
 16/18 anonim ***** válasza:

Keress rá a tsmt tornára.

Egyik ismerősömnek rengeteg fejlődött a kisfia, mióta járnak.

Felmérik és utána otthon is kell csinálni a gyakorlatokat.

A fejlesztőkről meg annyit, hogy ha tényleg le van maradva, akkor a Pető Intézetben legalább nem húznak le.

A lehúzással kapcsolatban nem Dévényre gondolok, mert nekünk korrektül megmondta a gyógytornász hogy nincs szükség kezelésre!

Amúgy sokan nem tudják, hogy ha tényleg van probléma és hivatalos helyen állapítják meg (szakorvos, intézmény) akkor még támogatás is járhat rá és ez sokszor nagyon nem mindegy.

Pl barátnőm kisfiának neurológus szakvélemény alapján járt dupla családi és utazási kedvezmény, mert Dévényre és Petőbe kellett hordani.

2012. jan. 14. 23:00
 17/18 anonim ***** válasza:
52%

23.00 vagyok

TSMT torna van kisebb gyerekeknek is, nem csak 3 éves kortól.

2012. jan. 14. 23:04
 18/18 anonim ***** válasza:
52%
2012. jan. 14. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!