Hová, Kihez kell fordulni, hogy megtudjam a fiam a korához képest le van-e maradva? Hogy hívják az ilyen szakembert?
Nagyon köszi de nem éppen erre gondoltam!
Már megtaláltam a megfelelő helyet:Korai Fejlesztési Központnak hívják!!!
Nevelési tanácsadó, védőnő is segíthet megtalálni a megfelelő szakembert.
Első válaszoló: borzasztó intelligens vagy!
Elsö vagyok.
A gyermekorvos feladata hogy megállapítsa hogy a gyermek milyen szinten van a korához képest. Ha valami eltérést lát akkor elküld további vizsgálatokra hogy megállapítsák miért is van lemaradva. Esetleg agyi, vagy testi probléma, lelki probléma áll mögötte, majd innen tovább küldenek a megfelelelö terapeutához.
Az ilyen fejlesztö központokba ha csak úgy oda viszed akkor kiirnak ezer dolgot, mehetsz majd az atya úristenhez is pl logopédus gyógytornász meg még a kutya füléhez is, és mindegyik elmond valami badarságot amiért legalább 10 órát vegyél náluk jópénzért.
Még nem hallottam olyan anyukát aki csak úgy elvitte pl dévényishez a gyerekét hogy a tornász azt mondta volna hogy, áh ez a gyerek egészséges nehozza ide többet. mind egyböl kiír minimum 8 órát, mert itt is meg ott is lát valamit a gyereken. az anyuka mert jót akar rögtön mindent megtezs és kifizet.
amúgy sógorom gyerekorvos és szerinte is egy lehúzás, hogy minden fejlesztö dolog. A gyerekek többségének semmi baja nincsen és ütemesen rendesen fejlödnek, de a sok déényisnek meg kell élnie valamiböl.
Szia
Az a tapasztalatom, hogy a gyerekorvosok biztos van kivétel ebben a témában nem igazán felkészültek. Ha úgy érzed lemaradás van akkor kérheted a területileg illetékes tanulási képességeket vizsgáló szakértői bizottságtól a gyereked vizsgálatát ott megfelelően képzett szakemberek adnak neked egy szakvéleményt amiben minden benne lesz. Első körben a védőnő is tud segíteni ill. ő is kérheti ezt a vizsgálatot. Mennyi idős a gyermeked?
Korai fejlesztő tökéletes választás!!!
Gyermekorvosokról és Dévényesekről meg annyit, hogy ha Én nem veszem időben észre azt, hogy a gyermekem hipoton, ferde a nyaka, akkor senki le se szarja! Gy kerültünk Dévény Annához aki egy év alatt tökélesen helyrehozta a kislányom! Ilyen az élet!! Sajnos akiknek tisztük lenne kivizsgálni azok nem minden esetben teszik meg így kénytelenek vagyunk magunkra és a pénztárcánkra hagyatkozni! Sok sikert!!!
magam és a többi gyógytornász kollégám nevében sértőnek találom azt a kijelentésed, hogy felesleges a fejlesztésünk!!!!!!! rengeteg babának, kisgyermeknek segítettünk már, akik nélkülünk nem sokra mentek volna! igaz, én oep által finanszírozott helyen dolgozom (tehát a kezeléseink ingyenesek), és hozzánk diagnózissal, kivizsgálva hozzák a gyerekeket,miután megállapították a betegséget és a kiváltó okát.
a mozgásfejlesztés pedig az értelmi, kognitív fejlődésre is nem kis hatással van pozitív irányba irányba!!!!
szia
én nem gondolom, hogy azért mert nem eszik iszik és beszél le lenne maradva
mennyi idős pontosan? mert ha éppen 2 akkor szerintem semmi gond, vannak lustább és lassabban érő gyerekek
mi felnöttek sem vagyunk egyformák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!