Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » MIt csináljak ha nem hajlandó...

MIt csináljak ha nem hajlandó húst enni a 2 és fél éves fiam? HOgyan vehetném rá hogy mást is egyen mint üres tésztát és rizst?

Figyelt kérdés
2012. jan. 10. 13:50
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

nem akarom erőltetni én sem, nem is tudnék semmit a szájába tenni, ha ő nem akarja. Csak valahogy szeretném rávenni hogy egyen, mert a húsban van a legtöbb fehérje és vas. Persze ha brokkolit ennne spenóttal meg túróval és sajttal, akkor nem aggódnék ezen, mert nyugodt lennék hogy elég fehérje jut a szervezetébe. De így sajnos trükköznöm kell, és ezért tettem fel a kérdést, h ötleteket kapjak, és kaptam is, köszönöm mégegyszer.

Szerintem egyébként nem a hússal van a baja, mert nagycsaládi összejöveteleken kézen közön megeszik 3-4 fasírtot vagy rántott halat, rántott csirkét. De ha itthon csinálok neki ugyanolyat azt egyszerűen nem hajlandó még a megszagolni sem. Remélem igaza van az utolsónak és az ovival tényleg jobb lesz a helyzet, bár itthon sincs nasi, még a kiéheztetést is eljátszottam vele párszor, de nem igazán hatásos, de az tény hogy a közöség jó hatással van rá ebből a szempontból.

2012. jan. 11. 13:41
 12/17 anonim ***** válasza:
Na ez is dettó ugyanígy megy nálunk, máshol mindenfélét megeszik amit otthon nem! Addig is esetleg próbálkozz vele babatejet itatni, abban csomó vitamin, ásványi anyag meg nyomelem van. Persze legjobb a friss zöldség, de addig is jobb a semminél a babatej.
2012. jan. 11. 13:42
 13/17 A kérdező kommentje:
hát igen, az az egyetlen vígaszom hogy legalább azt megissza
2012. jan. 11. 14:04
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem ilyesztgetni akarlak, de a párom lánya semmit nem eszik! 11 éves. ez nem akkor gond, ha otthon vagyunk, hanem inkább, ha elmegyünk valahová, bár igazán sosem jó. Akarácsonyunk úgy telt, hogy készült neki mindenhol sültkrumpli, és mivel vendégségról vendégségre jártunk 3 napig azt ette, bár az egyik helyen egy tál húsleves leve tésztával befigyelt, és csináltak neki rántott sajtot, mert azt szereti. itthon volt szintén húsleves azt az említett módon megette, meg csináltunk neki paradicsomos tésztát és ránott sajtot, regeli, gabonapehely, és a végén a változatosság kedvéért macisajtos kenyér. Na ez baromi nem jó, mert nem jut fontos dolgokhoz, és hogy valamit egyen mindig külön kell főzni neki, készülni, még a vendégségek alakalmával, vagy fintorgás, turkálás és nem evés van. szóval nem biztos, h elmúlik! egyébként tiszta szívből kívánom, mert ez már nem csak azért borzasztó, mert sajálod a gyerkőcöt, hogy nem jut mindenhez a kis szervezet.
2012. jan. 12. 01:28
 15/17 anonim ***** válasza:

az enyém is ilyen, ha rajta múlna elélne üres tésztán, kiflin, rizsen, meg sült krumplin

ez életkori sajátosság, majd elmúlik, illetve TV-ben láttam egy dokumentumfilmben, hogy evolúciós ösztön, ebben a korban az ösztönük azt diktálja, hogy amit nem eszik meg, attól nem lesz baja

az hogy nem eszik húst, annyiban baj, hogy lehet hogy így kevés a vasa, ezért én adok neki néha Béres cseppet

2012. jan. 18. 14:21
 16/17 A kérdező kommentje:
hú ez egy kicsit megnyugtatott, köszönöm kedves utolsó. Remélem tényleg változni fog, ő is szed multivitamintvitamint, de azért jobb lenne ha kajából fedezné a szükségleteit
2012. jan. 26. 17:38
 17/17 anonim ***** válasza:
főzd meg rendesen :D
2012. jan. 30. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!