MIt csináljak ha nem hajlandó húst enni a 2 és fél éves fiam? HOgyan vehetném rá hogy mást is egyen mint üres tésztát és rizst?
Szerintem is a rágással lehet a baj, az unokaöcsém sem ette egy ideig. Most kezd rákapni, 3,5 évesen.
Szerintem próbálj valami szószt tenni a tésztára, és abba beleturmixolni a húst. Pl. az unokaöcsém imádja a pörköltszaftos tésztát, turmixold le a húst, keverd el szafttal és úgy tedd a tésztára.
Erőltetni szerintem nem érdemes, mert csak megutálja az evést, és még üres tésztát sem fog enni.
Unokaöcsém szerette (szereti) még a sajtos-tejfölös tésztát, a paradicsomos tésztát, a milánói makarónit (sonka és gomba nélkül, csak szafttal), a túrós és a krumplis tésztát, a tarhonyát szaftokkal, és a pizzát. :)
Egy kicsit biztosan nem árt trükközni. Pl. a fasirtot süteményformázóval vághatod különböző formákra. Vágd a húst kicsi falatokra, próbálj ki különféle húsokat, hátha valamelyik jobban bejön neki, mint a többi. Lehetőleg ne erőltesd, csak tedd elé, hogy ha kér, ehet belőle. Ha pedig végképp nem eszi meg, adj neki fehérjét más formában, a legtöbb gyerek szereti a tojást, sajtot, túrót, vagy adhatsz neki halat, gombát.
Amúgy ismerős a probléma, tesóm gyerekei már évek óta alig-alig esznek normális kaját, főleg húst. Nagyon soványak. Szerintem arra vigyázz, hogy ne kapjon a fiad étkezés előtt édességeket, nassokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!