Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 2 év+ 3 hós fiam nem hajlandó...

2 év+ 3 hós fiam nem hajlandó főtt ételt enni! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mennyire nagy baj ez? Csak átmeneti hóbort lehet ? A napokban elhagyta a délutáni alvást is, úgyhogy nem is értem, miből van energiája- mert pörög egész nap.
2011. júl. 29. 16:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak átmeneti hóbort.

Az én fiam is csinálta ezt egy időben, de azt mondta a védőnő, hogy nem hülye, hanem gyerek,ha éhes lesz, enni fog.

Nem kell aggódni!:)

2011. júl. 29. 20:14
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

sztem ne csinálj belőle gondot, ha egyébként nem látszik betegnek. itt az étel, lehet jönni enni, ha nem , akkor nem, majd a következőnél. ne adj neki édes nasst ebéd előtt, se cukros lötyit, mert az elveszi az étvágyát.

max. gyümölcsöt vagy egy pohár tejet.

nálunk most volt egy hét, amikor szóltam neki, és nem jött enni, majd amikor elkezdtünk enni, akkor kitalálta közben, hogy mégis jön....na ezt úhy építettem le, hogy egyik nap kb. 3x szóltam neki, hogy gyere kezet mosni, mert ebédelünk...nem jött. utána mondtam, hogy jó, ne gyere, de ha most nem jössz, akkor ma nem kapsz ebédet, mert én nem fogok neked felugrálni, ha elkezdtem az evést. és így lett...elkezdtem enni, ő meg 3 perc múlva jött, hogy mégis ebédel. én meg mondtam neki, hogy ma ugyan nem, emlékszel, mit mondtam?....volt egy kiis hiszti, lefeküdt ebéd nélkül aznap, ugyanúgy aludt 2 órát. utána még párszor próbálta, hogy nem jön, ha hívom, de csak emlékeztetni kellett, hogy mi történt a múltkor. most már nincs ezzel gond. (ez kb. 1 hete volt).

azzal is szórakozott, hogy nem evett ha oda is ült, és várta a desszertet inkább (ha tudta hogy lesz). mert ugye ha befejezte (2 kanál után), akkor jön a desszert...én meg mondtam neki, hogy jó, ő lehet hogy befejezte de én meg az apja még nem, és akkor sem kap előbb, ha már nem eszik, csak akkor, ha mi már végeztünk. itt is elég volt 1 alkalom, mert látta, hogy komoly a dolog. azóta akkor is eszik rendesen, ha van is desszert. mert ugye nem érdemes a fincsi kajákat kihagyni, ha nem muszáj. :)))

ő amúgy 2,5 éves múlt 1 hónapja.

bocs ha hosszú lett és kicsit eltértem a tárgytól.

2011. júl. 30. 14:03
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen !

Kedves Második válaszoló! Nem baj, hogy hosszú lett:))

Sajnos nálunk nem jött be " ha nem jössz most enni, akkor nem kapsz" stratégia, ugyanis simán lefeküdt aludni éhesen, pedig nem kapott ebéd előtt nassolni valót sem. Ha uzsonnára kínálom főtt étellel, akkor sem kéri.

2011. júl. 30. 14:53
 4/12 anonim ***** válasza:
Én-mint 2 gyerekes anyuka-simán stratégiát váltanék...ha nem kell a főtt étel,nem erőltetném.Egy gyerek se halt bele-és baja se lett-attól,hogy egy jó ideig nem evett főtt ételt.Abszolút átmeneti dologról van szó,szerintem szóra sem érdemes.
2011. júl. 30. 18:24
 5/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vgayok:még annyit,hogy sokszor én sem eszem.-sokszor napokig,vagy akár 1 hónapig sem-főtt ételt,holott NAPONTA főzök!Mégis makk egészséges vagyok(évente megyek vér5,vizelet vizsgálatra+nőgyógyász,fogorvos,tüdőszűrés,belgyógyász,kardi-ológus.
2011. júl. 30. 18:27
 6/12 anonim ***** válasza:
Bocs,a kisebbik fiam nyomogatja a gombokat!
2011. júl. 30. 18:28
 7/12 anonim ***** válasza:
Nálam is így van. 1 éve. :( Pár dolgon kívül nem eszik főtt ételt.
2011. júl. 30. 21:03
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat !

Nem erőltetem, mert látom, hogy nincs értelme. Azért tettem fel a kérdést, mert nem akartam elnagyolni a problémát, de teljesen megnyugodtam. Köszi még egyszer !

2011. júl. 31. 10:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Az én fiam 2 év 2 hónaposan csinálta ezt 2 hónapon keresztül aztán kijött az összes foga na onnantól nagyon jó evő lett, szinte csak vízen élt 14 kilóra visszafogyott, most nyár elején volt 3 éves és 17 kiló. Én soha nem erőltettem belé a kaját mindig kérdeztem aztán ha kellett neki evett ha nem akkor megvártam a köv. étkezést és akkor kérdeztem.De ő is ilyen kis pörgős gyerek volt világ életébe.
2011. júl. 31. 15:00
 10/12 anonim ***** válasza:

Az Én fiam 2,5 éves és csak főtt ételt eszik, de azt is pépesen, mert az eddigi életét végig hányta az orrmandulája miatt.

De nem is ez a lényeg, mert a közösségben majd ,,kinövi".

Az utóbbi időben nyűgösködik és rojtosra rágja a műanyag kanalát, mivel a hátsó fogai még csak félig bújtak ki.

Előfordul, hogy csak naponta 1x eszik (főtt ételt) és a vacsorát is csak piszkálja.

Lehet hogy ezek az idő közben elő jövő evési hóbortok a fogzástól vannak.

Egyébként 18 kg és 101 cm.

Ha szépen növekszik a lurkó és nem beteges, szerintem nincs komoly gond.

Egyébként nálunk is csak ritkán van délutáni alvás és képes reggel 8-tól este 10-ig fent lenni és folyamatosan rohangálni.

2011. aug. 4. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!