Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 3 eves lanyom nem hajlando...

3 eves lanyom nem hajlando bilire v. wc-re ulni. Hogy szoktassam le a pelusrol?

Figyelt kérdés
Itthon pelus nelkul van, amikor pisilnie kell, nyugtalan lesz, de akkor se ul le pisilni, hanem bepisil. Mit tehetnek?
2011. nov. 18. 22:13
 1/5 anonim ***** válasza:
És mióta megy ez így? Amúgy meg az enyém így lett szobatiszta 3 nap alatt (2,5 évesen) hogy hagytam bepisilni, bekakilni 3 meleg nyári napon. A 4. nap már kérte a bilit, mert kellemetlen volt neki.
2011. nov. 19. 00:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Nyáron kellett volna próbálkozni, amikor a melegben lehet meztelenül.
2011. nov. 19. 07:29
 3/5 A kérdező kommentje:
Nyaron is probalkoztunk. Hagytam is egy kicsit pisis bugyiba, amit o levett magarol es folytatta a jatekot. A bilire meg soha nem ult ra, es a wc-re sem.
2011. nov. 19. 13:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen, ismerős sztori. Kisfiam már majdnem 3 és fél évesen lett szobatiszta. Ugyanazt csinálta, mint a lánykád. Nyugtalan volt, fogdosta magát, hogy visszatartsa a pisit, stb. aztán be a szoba közepére... szóval megértelek. Türelmesen vártam, próbáltam rávenni, hogy a klotyón intézze, de nem és nem... légy szigorúbb, muszáj lesz. Én egész egyszerűen nem hagytam leszállni a wc-ről. Láttam, pisilnie kell... ráültettem... (bilit már hagyd szerintem, mert azzal csak összekavarod később) ott dekkolt a wc-n addig, míg igaz, fele mellé ment, de a másik fele már a wc-be, mert már nem bírta visszatartani. :) Többször eljátszottuk ezt. És hatásos volt. Minden siker után sok sok puszi, ölelés és dícséret. 10 nap alatt szobatiszta lett!! Ma már egyedül intézi. Próbáld meg, lesz sírás eleinte, de megéri. A cél érdekében.
2011. nov. 19. 13:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Persze, folyamatosan próbálkozni kell!

Azért azt tudni kell, hogy a szobatisztaság nem ész kérdése.

Persze lehet benne egy kis lustaság, de nem előírás, hogy pont 3 évesen kell bekövetkeznie.

Tesóm kislányának 3 hónapot késett a ,,csoda"

Hidd el, hogyha a visszatartás képessége kialakul, akkor nem fogja össze pisilni, kakilni magát.

Persze rögzíteni kell a kis fejében hogy létezik bili vagy Wc, de vigyázni kell, hogy ne érezze megalázónak hogyha a pelusba intézi.

Bocsi, ez nem okoskodás!

Egyébként meg lehet próbálkozni ezzel a dvd-vel, mert nagyon érthetően és ,,finoman", gyerek módon magyarázza el a dolog lényegét.

Hátha érdekli:)

Több helyen is megkapható:

[link]

Egyébként van akinek egy új bili vagy WC ülőke segített, van ahol pedig a szomszéd gyerek mutatta meg a dolgot.

Minden gyerkőhőz más a kulcs:-)

Még esetleg meg lehet kérni egy kortársat aki már WC-re jár, hátha a ,,versenyszellem" elkezd dolgozni a leánykádban.

Ismerősöm kisfia még 3 éves kora előtt egyik napról a másikra a szomszéd kisfiú hatására kezdett Wc-be pisilni.

2011. nov. 19. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!