Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Egy sérült gyermeket nevelő...

Egy sérült gyermeket nevelő szülő maradhat pszichésen egészséges, vagy szinte törvényszerű, hogy előbb-utóbb ő is sérül?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy sérült gyereket nevelő szülőknél mennyire gyakori, hogy pl. depressziós állapotba kerül, és kezelik is miatta, vagy a nagy átlag lelkileg egészséges tud maradni?
2011. nov. 25. 09:23
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

"Ez az állapot már kiskorától kezdve fenn áll, sokáig a lakáson kívül meg sem szólalt, ezért is kerültünk először orvoshoz. Nem tudom elképzelni, hogy itthon változna a helyzet, valószínűbbnek tartom, hogy később kívülre is fog viselkedési problémát mutatni. Talán akkor lesz annyi változás, hogy nem minden itthon jön ki belőle."

Az érdkes,hogy az én kisfiam is orvosnál ha nagyon fél akkor olyan kis elesett ,meghúzza magát,nem is látszik,hogy hiperaktív.

Az óvodai ünnepségeken több alkalommal sírt a körtáncoknál ,hogy ő ki akar állni,nem bohóckodott,nem vagánykodott,hanem összeszorított szemekkel menetelt a többiekkel,rémület látszott az arcán...későb azt mondta,hogy mindenki őt nézte és félt az emberektől.

Mi elképzelni nem tudjuk vajon miket élhetnek meg ezek a gyerekek a hiányzó részképességeik (figyelemzavar) miatt mennyire kiszolgáltatottak,nemhiába ellensúlyozzák viselkedés és magatartásproblémákkal a hiányosságokat és így reagálják le a kudarcaiakt is ,vagy eleve így kerülik ki a frusztráló helyzetet előre.

2011. nov. 28. 17:26
 32/32 A kérdező kommentje:
Óvodában még fel-fel lépett ünnepségeken, bár soha nem szólalt meg, csak ment ide-oda, ahová kellett. Most iskolában már erre sem hajlandó, én pedig nem erőltetem, mert láthatóan nagyon retteg. Inkább kihagyjuk ezeket az alkalmakat. Engem is ütött, rúgott már meg a gyerek, de szerencsére nagyon ritkán fordul elő. Egyszer így bukott le a szakácsnéni előtt, a parkolóban rúgott belém, mert nem akart beszállni az autóba, a néni teljesen el volt szörnyedve, mert az iskolában nem ezt a viselkedést szokták meg tőle. Szóval ezekkel is meg kell birkózni valahogy...
2011. dec. 1. 08:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!