Sokan írják, hogy milyen anya/szülő az olyan, aki megveri a gyerekét, stb. Mit tennétek ebben a helyzetben?
Mondjuk, van egy olyan gyereketek, akivel nagyon jóban vagytok. A lehető legjobb kapcsolatotok van. Lehet bármilyen korú, 8éves, 16 éves. Mit csinálnátok vele, ha hirtelen észrevennétek, hogy pengével vágja a csuklóját? Nem életveszélyesen, de vágja/ vágni akarja magát.
Tőlem először elkezdhettek vele beszélgetni, kivehetitek a kezéből szép szóval, kiabálással, beszélgethettek vele... stb. De ha másodjára/ harmadjára is csinálná..
Mit tennétek? Pláne azok a szülők, akik folyton azt hajtogatják, hogy mennyire nem szabad egy gyereket megütni.
Megütné bárki is? Ha igen, hol, hogy, mennyire?
Én magam soha életemben nem kaptam pofont, ennek ellenére jogosnak tudom tartani, ha a szülő nyakon vágja a nyegle, szemtelen kamasz gyerekét. Ennek az szokott a célja lenni, hogy megmutassa, itt volt a határ.
De a magát vagdosó kamasz nem ez a kategória!!!! Ismertem egy kislányt, aki ilyeneket csinált, nagyon komoly lelki problémái voltak, alkoholista apa, munkaába menekülő anya, agresszív báty. Szerinted mi lett volna vele, ha még jól meg is verik? (Megjegyzem, verték, bár nem ezért.)
A lelki problémákat nem lehet egy pofonnal eltüntetni. Ha az enyém csinálná, valószínű rettenetesen magamba zuhannék, és az első sokk után nem a jelenséget akarnám megszüntetni, hanem megkeresném - valószínű szakember segítségével - az okát.
Mondd, kedves Kérdező, van gyereked? Te tényleg komolyan gondolod, hogy egy ilyen mélyre zuhant fiatalnál megold minden problémát, ha jól megverik?
irreális, amit írsz szerintem. Ha nagyon, de nagyon jóban vagy a gyerekeddel, és tudod, hogy mi váltja ki ezt belőle, akkor nem a tünetet kell kezelni (pl. jól elfenekelni, ha összekaszabolja magát), hanem az okot kell megszűntetni - amit, ahogyan mondtad is, ismersz. Aki önsanyaratásra vetemedik, annak nem jó a kapcsolata a szüleivel.
A szülői verés a szülő tehetetlenségét jelenti. Azért veri a gyereket, mert máshogy nem bírja megoldani a helyzetet és ezért komplexusos.
Verni biztosan nem verném meg, ha valaki - pláne rendszeresen - öngyilkossági kísérleteket követ el, vagy csak szimplán fájdalmat okoz magának, az segítségre szorul. Pszichológushoz vinném, ha továbbküldené a szaki a pszichiátriára, akkor oda is, és nem "ha akarsz" alapon. Ha valaki nem csak kamaszos depijében fetreng az önsajnálatban, hanem effektíve megkísérli kioltani a tulajdon életét, ott komoly bajok vannak, biztosan a támogatásomat nyújtanám neki, elgondolkodnék, hogy nem én vagy egyéb családi tényező-e a kiváltó ok.
És én az a fajta vagyok, aki azt mondja, hogy ha a kisgyerek huszadszor is a konnektorban turkál a ceruzával, akkor rá lehet csapni a kezére... De ez más, a komoly mentális problémákat nem lehet úgy kezelni, mint mikor valaki szeleburdi vagy szófogadatlan.
Szülö nem vagyok, de azt tudom, hogy pár évvel ezelött két marha nagy pofont kapott tölem a csajom, amikor arra mentem haza, hogy betépve épp a csuklóját vagdalja.
Se azelött, se azóta nem ütöttem meg senkit, akkor se azért, hogy bántsam, hanem reflexböl , hogy észrevegye hogy valóság amit csinál.
Szerintem a verés egyáltalán nem megoldás semmire. Az én szüleim soha nem emeltek rám kezet, sem a testvéremre. Én sem fogom és a testvérem sem fogja megverni/megütni a gyerekét, azzal rosszabb lehetne. A szüleink mindig megbeszélték velünk, mit csináltunk rosszul és nem vertek meg, hanem csak elbeszélgettünk, és megértettük. Ma hallottam egy kislányról, akit még az ünnepek előtt megvertek. Az 'anyja' ült a gép előtt, és biztatta a 2. férjét, hogy üsse csak üsse a 'pulyát' mert rest, nem söpört fel és nem szűrte le a tésztát! Megverték és utána még egy pulóverben ki is zárták szegényt a házból. Kb. 12-en vannak testvérek... A kislányt intézetbe akarták adni, a nagymamánál már voltak 3-an és ő már nem fogadott még egy gyereket be, úgyhogy egy nagynénihez ment...
Én nem nevezném szülőnek az ilyet! És még nem is ment a gyereke után..
16/L
"Szülö nem vagyok, de azt tudom, hogy pár évvel ezelött két marha nagy pofont kapott tölem a csajom, amikor arra mentem haza, hogy betépve épp a csuklóját vagdalja.
Se azelött, se azóta nem ütöttem meg senkit, akkor se azért, hogy bántsam, hanem reflexböl , hogy észrevegye hogy valóság amit csinál." te hülye fasssz azt hiszed ezt megteheted és ha nem is volt betépve hanem csak depis én a helyében pofán vágtalak volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!