Mitől jó a "jó anya", "jó szülő nő", jó feleség?
MÁr kezdek kicsit kiborulni a babás újságokon, amikben az van, hogy csak az a jó anya, aki természetesen szült, őrült fájdalommal, nem kért semmi gyógyszert még akkor sem ha az gyorsítaná a szülést, ami a babának is jobb (oxitocin), edáról azt sem tudja mi fán terem, császármetszést csak hírből ismer, 5 éves koráig szoptat, mellette még van két gyereke, férjével mindig felhőtlen a viszonya, baba-mama klubba jár, hordozókendőben viszi egész nap a csemetéjét, csak saját készítésű, szuperbio cuccokat eszik és főz stb. stb. tényleg ettől vagyunk jók, tényleg ilyennek kéne lennem?
Nektek még nincs elegetek a babás újságok anya ideáljaival?
Ez nagyon gáz, ez az anya, max az ujságíró fejében létezik...
Eda-val szültem, nem szopott a kislányom, így tápszert kapott, nem volt hordozókendőm, nem vásárolok bio cuccokat, mert rohadt drága és nem merném rátenni az életem, hgoy tényleg bio, stb. és JÓ ANYÁNAK tartom magam, mert lehetőségeimhez képest mindent megadok a kislányomnak! És sztm csak ez a fontos, hogy mindenki a lehetőségeihez képest a legjobbat tudja tenni.
Tényleg így van!:))
Az emberlányának tisztára kisebbségi komplexusa lesz,ha elolvas egy-két cikket.Csoda-e,hogy ennyi bizonytalan anyuka van?
Pedig az igazság az,hogy minden anyának saját módszert kell kialakítani arra,hogy mitől működik jól az adott családban a házasság,a gyerek,a nevelés,a munka,a kikapcsolódás stb...
Nem lehet mindenkire "ráhúzni" ugyan azt a skatulyát.:)
Más,én azért szoktam le ilyenek olvasásáról,mert mindig amiről olvastam,olyannak láttam a gyereket.PL:hiperaktív,diszgráfiás,nárcisztikus személyiségzavaros.....:)
Ó, persze, az ideálok nagyon jók:) Én fájdalomcsillapítás nélkül szültem, de kaptam oxitocint, és szoptatom a babámat, de ezzel együtt sem tartom magam jobbnak a többi anyánál. Néha nincs kedvem főzni, és üvegeset kap a gyerek, ettől sem gondolom, hogy olyan jajde rossz lennék. Berakom a szobájába egyedül játszani, amíg intézem a háztartást, és nem hordozom, és még ettől sem gondolom, hogy szörnyeteg vagyok.
És, ami a legjobb, az újságok szuperanyái SOHA nem veszítik el a türelmüket, SOHA nem lesz elegük a véget nem érő hisztiből, velem bezzeg elő szokott fordulni, hogy otthagyom a hisztis fiamat, és kimegyek a konyhába venni néhány nagy levegőt, hogy lehiggadjak. És előfordul, hogy nincs kedvem rendet rakni, és tele a vasalószekrény, tehát én biztosan nem vagyok jó anya, de tojok rá:) A gyerekem így is imád, én meg jól érzem magam a bőrömben. Szerintem ez a legfontosabb:D
Mindenkinek jó babázást!
Egyetértek.Én jártam egy budapesti unokatesómnál aki ráadásul egy bizonyos babaklubba is járt, el is mentünk vele.
Na ott aztán tényleg ez volt, szoptass amíg le nem szárad a melled (jaj bocsánat h ilyen végletesen fogalmazok, én is szerettem szoptatni de azért egészséges kereteken belül szerintem) akárhová mész kösd magadra az akármilyen korú gyerekedet mert az úgy jó neki, etesd bio cuccal, kölesgolyó lehet csak a desszert és feltétlenül hagyd kibontakozni az egyéniségét.
És hogy a császárt mi okozzuk magunknak sokszor mint ahogy a mai nő teljesen el van már a saját testétől távolodva ezért kér fájd.csillapítást stb...
Egy részében van vmi amit írnak/mondanak, de én utáltam ott lenni mert úgy éreztem ők a tökéletesek akik a talaj felett 10 centivel lebegnek és burokban nevelik fel a csemetét.
nem Budapestet akarom megbántani, éltem ott is, csak én ott találkoztam ezzel.
Nekem ez még úgy is rossz, hogy simán szültem, fájd.csill. nélkül (de nem azért mert olyan f.sza vagyok hanem mert egyik szülésemnél se volt semmi rendelkezésre álló cucc) és szoptatom/szoptattam a gyerekeimet.
Na ezért nem olvasok babás újságokat...szopott gombóc leszel tőle.Egyszer olvastam bele,mert kuponok voltak hozzá,meg akartam venni.Csak lestem:S
A kérdésre válaszolva:)Attól jó anya az anya,hogy anya.Mást erre nem lehet mondani szerintem mert az anyasággal azért az esetek 98%-ában jön a szeretet, a féltés, a jót akarás:)Ebben a 98%ba azok az anyák is benne vannak akik mondjuk lemondtak a babáról de azért,hogy jobb körülményeket biztosíthassanak neki egy másik családnál.
Egyet kell értenem az előttem szólóval.
Én még a terhességem alatt olvastam bele egy magazinba, fogalmam sincs már, hogy mi volt a címe, de az bennem maradt; mielőtt megszületik a baba cserélje ki a vízvezetéket, mert a régi csövek visszafordíthatatlan betegségeket okozhatnak...
Na itt letettem az újságot és megfogadtam, hogy többet még csak bele sem olvasok az ilyenekbe.
Nem gondolom, hogy attól lenne valaki jó anya, hogy 24 órában cipeli a gyerekét. Az enyém, amíg ezt írom, szépen játszik mellettem...
Én nem tudtam szoptatni, de nem gondolom, hogy ettől kevesebb lennék, bár a kórházban ezt súlykolták belém.
A férjemmel sem mindig felhőtlen a viszonyunk sajnos, sok a feszültség, de mindent megteszünk, hogy változtassunk a dolgon.
Egy gyemekem van, és úgy áll a helyzet, hogy nem is lesz több.
Mi sosem voltunk baba mama klubban, vannak barátaink, akik szintén kisgyerekesek, így megoldható, hogy gyerekek között legyen, és ott van még a játszótér is.
A bio cuccokat meg csak megnézem a polcokon, mert megvenni nem fogom annyi pénzért, az tuti!
Azt tanácsolom, ha eleged van ezekből az ideálokból, akkor ne olvass ilyen újságokat, mert nem azokon múlik, hogy kiből milyen anya válik!
Jó babázást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!