Mitől jó a "jó anya", "jó szülő nő", jó feleség?
MÁr kezdek kicsit kiborulni a babás újságokon, amikben az van, hogy csak az a jó anya, aki természetesen szült, őrült fájdalommal, nem kért semmi gyógyszert még akkor sem ha az gyorsítaná a szülést, ami a babának is jobb (oxitocin), edáról azt sem tudja mi fán terem, császármetszést csak hírből ismer, 5 éves koráig szoptat, mellette még van két gyereke, férjével mindig felhőtlen a viszonya, baba-mama klubba jár, hordozókendőben viszi egész nap a csemetéjét, csak saját készítésű, szuperbio cuccokat eszik és főz stb. stb. tényleg ettől vagyunk jók, tényleg ilyennek kéne lennem?
Nektek még nincs elegetek a babás újságok anya ideáljaival?
Én már nem veszek babaújságot!
Sokáig olvastam egy bizonyosat, de totál depis lettem tőle. Teljes csődnek éreztem magam, a császárommal, a kevés tejemmel, tápszeres gyerekemmel, és ráadásul babakaját is etettem vele.
Végül anyukám egyszer jól leorditotta a fejemet, hogy lehet ennyire hülye és ne újságnak akarjak már megfelelni, hanem elégitsem ki a gyerekem igényeit, élljem az életem, ahogy jól esik, ahogy jól érzem magam, adjam a tápszert, hamár nincs tej, és elsősorban maximális szeretettel forduljak a családom felé. Na akkor kinyilt a szemem, ma már csak vigyorgok rajta, de akkor nagyon pocsékul éreztem magam, főleg,mert nem tudtam szoptatni.
Amúgy még a babújságról jotott eszembe, hogy én mindezeken felül a méregdrága cuccokat utáltam, amiket favorizáltak, és gyakorlatilag azt sugallták, ha nem tudod megvenni, minek vállasz gyereket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!