Hogyan zajlik egy neurológiai vizsgálat?
Mi egy hete voltunk. Kisfiam 15 hós, 2-3 napig furcsán néha egy irányba rángatta a fejét, tisztára ijesztő volt. Amikor apja is látta este, hóna alá csapta és bementünk a Heim Pál ügyeletére, onnan pedig beutalóval átirányítottak minket (epilepszia gyanúval) a Bethesda neurológiájára (Ilka utca).
Ott aludtunk egyet. Felvételkor megnézte egy doki gondolom az izomtónusát, pupilláit. Másnap reggel vettek vért, azt végigordította persze. Délután meg volt EEG vizsgálat. Egy kis sapkát tettek a fejére, amiből drótok lógnak ki, kis lyukakon pedig. Az ölemben ült, sok-sok zenélő játékot nyomogathatott, nagyon élvezte, 10 perc volt.
Szerencsére minden negatív lett, így hazajöttünk, azóta persze nem csinál semmi "érdekeset" (hálistennek). A doki azt mondta, van olyan, hogy egy-egy mozgásfejlődési ugrásnál furcsa dolgokat produkálnak a babák, és ha ilyen még előfordul, érdemes videóra venni (akár telefonnal).
Összességében (a vérvételen kívül), babó élvezte a kirándulást, a sok gyereket (2 hónapostól 12 évesig), játékokat (játszószoba volt, ahol négykézlábalhatott), néznivalót - és a dolgozók is maximálisan empatikusak, kedvesek voltak.
Sajnos viszont, ha gyors ügyintézést szeretnél, akkor egyszerűen az ügyeletre kell menni, különben, mint írtad, hónapokat kell várni...
Köszönöm!Én is így vagyok vele, hogy nyugodt csak akkor leszek, ha kiderül, hogy a lazább izomtónuson kívül más akadálya nincs a lassabb mozgásának.És ha nem néznének EEG-t, mindig bennem lenne a gondolat, hogy mi van, ha mégis..
Nem gondolom, hogy epilepsziás lenne, mert akkor többször is előfordult volna, de az a biztos, ha orvos mondja.Csak nagyon messze van dec. 1.
Első vagyok:
Szerintem mindenképpen csinálnak alvásban is meg ébren is.Mert az agyi tevékenység más ébren mint alvásban.
Mint írtam, nálunk csak ébren nézték az EEG-t.
Úgy tudom külön van járóbeteg rendelésre és van kórházi beutalás - csak tudja valaki, hová kell mennetek?
Sziasztok,
Igaz régi kérdés, de gondoltam leírom az én tapasztalataimat is.
Én tegnapi nap folyamán vettem részt egy neurológiai vizsgálaton. Régóta tartó szédülés miatt kerestem fel az orvost.
Első körben alapos elbeszélgetés volt, korábbi betegségekről, munkámról, családtörténetemről.
Utána kezdődött a célzott vizsgálat, vérnyomásmérés, reflexvizsgálat, egyensúlyközpont vizsgálat, idegpályák vizsgálata. Tényleg elég hosszan tartott, és alapos volt. Elég tapasztalt orvosnál voltam, aki annyit monodtt a végén, hogy nincs neurológiai baj, valószínűleg a fülem miatt érzem a szédülést (amivel alapból is nagyon sokszor voltam orvosnál).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!