Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos babánál hogyan...

10 hónapos babánál hogyan zajlik egy neurológiai vizsgálat?

Figyelt kérdés

2 hét múlva megyünk,és jó lenne tudni mire számítsak.

Előre is köszönöm.

2011. jún. 12. 11:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Mi 8 hónaposan voltunk, és így nézett ki a dolog: le kellett őt vetkőztetni meztelenre, a doktornő össze-vissza forgatta őt, mozgatta kezét-lábát, mindenét. Hátra fektette, hasra fektette, oldalra fektette. Megnézte a szemét (belevilágított lámpával), hallását is megnézte, ráütött a térdére - reflexeket vizsgálta.

Plusz sok kérdést feltett nekünk, hogy már mit csinál a baba, miket tud. Ha nagyon kíváncsi volt valamire, akkor azt megmutattuk neki (kúszás vagy ilyenek).

Megmérte a fejét a lányunknak, sőt még a mi fejünket is (anyáét, apáét) megmérte!

Megnézte mekkora a kutacsa a babának.

Azt hiszem ezek voltak.

2011. jún. 12. 11:46
 2/6 anonim ***** válasza:
Mi rendszeresen járunk neurológia gondozásra, 6 hetente 2 hónapos korától. Mindig kérdez először a doktornő a baba fejlettségi szintjéről, hogy milyen új dolgokat tud. Megnézi a fejformáját, kutacsát, megmérik a súlyát, hosszát, fejkörfogatát, mellkörfogatát. Nézik a kornak megfelelő reflexeit, eleinte ülésbe húzták, léptették, hasra, hátra fektették. Aztán nézték, hogy hogy mászik ,hogy ül fel, hogy áll fel, ahogy telt az idő, hogy lép. Eleinte nézték ,hogy mit kezd pldául a kezébe adott 1 majd 2 tárggyal. Meghallgatták a szívét, légzését. Egy laklaommal eeg-t is csináltak. Ez az a vizsgálat, ahol semmi drasztikus nem történik a vizsgálat során. Miért kell mennetek, elárulod esetleg?
2011. jún. 12. 12:31
 3/6 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Mindig mutatnak otthon végzendő tornagyakorlatokat,szükség esetén javasolnak gyógytornát, terápiát stb.
2011. jún. 12. 12:32
 4/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Először is nagyon köszönöm.

Azért utalt be a gyermekorvos,mert hónapokkal ezelőtt észrevettük,hogy a kisfiam,amikor épp nincs mozgásban,ami meglehetősen ritkán fordul elő,mert még evés meg alvás közben is jár keze lába,akkor időnként idegrángásai vannak.Sajnos nem tudom pontosabban megfogalmazni,de remélem érthető.Szóval engem ez aggasztott,megemlítettem a dokinak,mikor amúgy is ott jártunk,és biztos,ami biztos alapon beutalta.Remélem nem lesz semmi,és csak a mozgásfejlődésével van kapcsolatban,mert szinte mindent egyszerre kezdett csinálni.

2011. jún. 12. 13:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Valószínűleg erről van szó. Én is ilyen furi kézrángásokat vettem észre. Szerintem nálatok is csinálnak akkor majd egy eeg-t, megnyugtatásra. Nekem is mondta a dokinő, hogy van olyan gyerek, akinek csak úgy szórakozásból az a hobbija, hogy beleüti a fejét a földbe, többször egymás után. Mozgásfejlődés során adódhatnak náluk ilyen rángások.
2011. jún. 13. 15:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen,én is ebben bízom:)

Köszi még egyszer.

2011. jún. 13. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!