10 hónapos babánál hogyan zajlik egy neurológiai vizsgálat?
2 hét múlva megyünk,és jó lenne tudni mire számítsak.
Előre is köszönöm.
Mi 8 hónaposan voltunk, és így nézett ki a dolog: le kellett őt vetkőztetni meztelenre, a doktornő össze-vissza forgatta őt, mozgatta kezét-lábát, mindenét. Hátra fektette, hasra fektette, oldalra fektette. Megnézte a szemét (belevilágított lámpával), hallását is megnézte, ráütött a térdére - reflexeket vizsgálta.
Plusz sok kérdést feltett nekünk, hogy már mit csinál a baba, miket tud. Ha nagyon kíváncsi volt valamire, akkor azt megmutattuk neki (kúszás vagy ilyenek).
Megmérte a fejét a lányunknak, sőt még a mi fejünket is (anyáét, apáét) megmérte!
Megnézte mekkora a kutacsa a babának.
Azt hiszem ezek voltak.
Sziasztok!
Először is nagyon köszönöm.
Azért utalt be a gyermekorvos,mert hónapokkal ezelőtt észrevettük,hogy a kisfiam,amikor épp nincs mozgásban,ami meglehetősen ritkán fordul elő,mert még evés meg alvás közben is jár keze lába,akkor időnként idegrángásai vannak.Sajnos nem tudom pontosabban megfogalmazni,de remélem érthető.Szóval engem ez aggasztott,megemlítettem a dokinak,mikor amúgy is ott jártunk,és biztos,ami biztos alapon beutalta.Remélem nem lesz semmi,és csak a mozgásfejlődésével van kapcsolatban,mert szinte mindent egyszerre kezdett csinálni.
Igen,én is ebben bízom:)
Köszi még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!