Hogyan zajlik egy neurológiai vizsgálat?
Mit és hogyan vizsgálnak (problémától függetlenül)?
A-Z-ig leírnátok?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
A fejlődésneurológiai vizsgálat általában hosszabb időt vesz igénybe, de gyakorlott neurológus már a gyermek spontán mozgásaiból, a megfigyeléséből is sok mindenre tud következtetni. Néha több vonható le a megfigyelésből, amikor a gyermek nem sír, hanem spontán mozog, mint a célzott vizsgálatból. Az agyidegek épségére már a szülő kikérdezésével is részben választ kaphatunk (tud e nyelni a baba, milyen a beszéde, mennyire figyel, mellényúl e tárgyaknak stb.).
Szerintem ebből a vizsgálatból semmi a világon nem látszik.
Ellenőrzik a baba veleszületett reflexeit, pl. kapaszkodóreflex. Ellenőrzik a hallását, hogy követi-e szemével a mozgást. Nagyjából azokat a dolgokat nézik meg, amelyek a baba kiskönyvében benne vannak, hogy x idős gyereknek mit kell tudnia. De amikor mi voltunk ilyen meleg volt, 3 órát kellett várni, pedig időpontra mentünk. Szoptatni nem volt lehetőség, csak teát tudtam neki adni. Mire sorra kerültünk a gyerek annyira ki volt borulva és ordított, hogy szinte képtelenség volt megvizsgálni. Szerintem a gyerek anyja otthon sokkal jobban látja, hogy van-e valami baj.
Pl. nekünk kifogásolták, hogy 5 hetesen nem tartja a fejét. Majd a fent leírt esetben az volt a baj, hogy a gyerek ökölbe szorított kézzel üvölt. Pedig már ki kellett volna engednie az ökleit. Ki is szokta, hogyha nem hozzák ilyen helyzetbe.
Ráadásul a barátnőm kislányának tök más volt a baja, de neki is ugyanazokat a gyakorlatokat javasolták, mint nekünk.
Vidd el inkább egy Dévény-szakemberhez, több kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!