Miből áll egy neurológiai vizsgálat?
Folyamatos fejfájás miatt küldtek el, de nem tudom, hogy mire számítsak! Aki volt leírná, hogy mit csináltak?
Köszönöm!
En csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani:
1. Reflex viszgálat
2. Izérzékelés vizsgálat: valami lötyivel megkenték a nyelvemet és annélkül, hogy a szamba visszahúztam volna a nyelvem el kellett talalni az izt.
3. szagérzékelés vizsgálat (szagos lötyikkel)
4. Egyensúly vizsgálat (bvecsukott szemmel)
5. Erzékelés vizsgálat (papirzsepkendöt hegyesre3 gyúrtak, majd itt ott megérintették a börömet)
Ezek után jött a müszeres vizsgálat
1. MRI --> nem fáj de félelmeteset ahogy zörög a gép.
2. Valami EEM vizsgálat. Na ez fájt! Tüt szúrtak az izmomba amibe áramot vezettek. Ilyan allapotban kellett megfesziteni és elengedni az izmomat.
Részletesen kikérdeznek majd a fejfájásról:
Tudod-e folytatni mellette a mindennapi tevékenységedet?
Jár-e hányással, hányingerrel, szédüléssel? Egy hónapban hány napot érint? Ebből már lehet következtetni, hogy milyen típusú a fejfájás és milyen gyógyszert tudnak rá adni.
Aztán, ahogy a többi válaszoló mondta, a vizsgálatok.
Sziasztok,
Igaz régi kérdés, de gondoltam leírom az én tapasztalataimat is.
Én tegnapi nap folyamán vettem részt egy neurológiai vizsgálaton. Régóta tartó szédülés miatt kerestem fel az orvost.
Első körben alapos elbeszélgetés volt, korábbi betegségekről, munkámról, családtörténetemről.
Utána kezdődött a célzott vizsgálat, vérnyomásmérés, reflexvizsgálat, egyensúlyközpont vizsgálat, idegpályák vizsgálata. Tényleg elég hosszan tartott, és alapos volt. Elég tapasztalt orvosnál voltam, aki annyit monodtt a végén, hogy nincs neurológiai baj, valószínűleg a fülem miatt érzem a szédülést (amivel alapból is nagyon sokszor voltam orvosnál).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!