Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha rászeretném szoktati a...

Ha rászeretném szoktati a lányomat a bilire hogyan tegyem ugy hogy ne orditson rajta?

Figyelt kérdés
Az én lányom lassan 2 éves lesz és rászeretném mielöbb szoktatni a tisztaságra csak az a baj hogy fél az uj dolgoktól meg az uj helyzetektöl a fürdöszobába sem tudjuk bevinni mert ordit töle.Mit tegyek hogy ne féljen a bilizéstöl?
2011. okt. 23. 12:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
12%

nem értem, hogy ha a Kérdező kiírta ezt a kérdést, tehát megvan benne a szándék a szobatisztaságra szoktatásra, akkor miért kell lebeszélni róla?! szinte csak olyanok válaszoltak, akiknek NEM sikerült 3 éves kor előtt. Miért nem csak olyanok válaszolnak, akiknek van konkrét ötlete, tapasztalata, hogy mit LEHET tenni és nem az a kérdés mit NE csináljon.

Nekem mindkét gyerekemnél sikerült másfél éves korban, akkor valószinűleg ez inkább a szülőn múlik, nem? és hiába kezdtem volna 10 hónaposan mindkettőnél, a lányom nem volt rá nyitott, ezért nála csak 14 hósan kezdtük végül. ja, hogy ez nagyon melós az elején??? na az igaz, de aztán sokkal könnyebb, mikor tud már beszélni, szól, hogy kaka, pisi s szaladunk együtt. Mikor tud már egyedül intézkedni, akkor meg intézi egyedül. Mondom, a lányom 21 hónapos és a fürdőben van a bilije, megy, pisil, megtörli magát, kiönti a bilit és lehúzza a WC-t. Csak akkor szól ha kaki van, hogy mossuk a fenekét. A fiam dettó ugyanigy csinálta. Akkor biztos nekem 2 csodagyerekem van, mi? nem az én melóm eredménye ez, ugye? Az összes barátnőm meg panaszkodik, hogy mivel nem kezdték el korán a bilizést, mostanra a gyerekükben kialakult egy szokás, hogy csak elbújva, pelenkába mernek kakilni.

A "felfázósnak" meg külön gratula, ha egy gyerek szem előtt van és bepisil, akkor 1-2 percnél tovább nem marad pisis ruhában, nem tudom hogy fázna fel, de jót röhögtem... És a szoktatás időszakában természetesen a lakáson kivűl is kell rá pelus, de ha már szobatiszta, akkor nem kell.

2011. okt. 26. 17:59
 12/16 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Azért beszélik (én is) le róla, mert azok alapján, amiket írt, a gyereke még egyáltalán nem áll készen a szobatisztaságra, és nincs is lekésve róla. Egyébként a három gyerekem közül az első 16 hónaposan, a második majd' 3 évesen, a harmadik pedig 2 évesen lett szobatiszta. Mindegyiknél próbálkoztunk 14-15 hónapos koruk óta, de nem erőltettük. És így alakult. Úgyhogy nem hiszem, hogy a szülőn múlik inkább a dolog. Ja, és egyiknél sem volt olyan, hogy hagytam hetekig bepisilni, bekakilni, mégis mind szobatiszta lett.

2011. okt. 26. 18:12
 13/16 anonim ***** válasza:
45%

17.59.

Ez részben a te csodaanyaságod, hogy sikerült a gyerekeidet hamar leszoktatnod. Másik részben meg az ő hajlandóságuk, érettségük a dologra.

Én el sem kezdtem a kislányunkat, 15 hónaposan, hanem ő mutogatott, leszerelte a pelusát, és ráült a bilire, és onnantól nem kakilt be soha többé. De ezzel nem én dicsekszek, hogy én mily szupi vagyok, hanem hogy a gyerekem milyen kis érettke volt, és hajlandó.

Míg a másikunknál 2 évesen belement a kaki a bilibe, úgy örültem, csakhogy örömöm igazán rövid ideig tartott, mert utána még egy évig eszébe se jutott megismételni ezt.

Lehetőséget megadtad, szuper, kitartottál, szuper, de a gyereked csinálta, ő is szuper.

És akinek ez nem sikerül, mert a gyerekük szuper, de nem hajlandó oly hamar leszokni mint a tied, attól még azok a szülők és gyerekek is lehetnek sikeresek. De te nagyon lekezelően írsz úgy tűnik arról, akinek nem sikerült elérnie azt amit nektek.

Ja, szóval szerinted mit is tegyen a kedves kérdező, hogy ne ordítson a gyereke a bilizéstől ?

Én erre már válaszoltam, és te ?

2011. okt. 26. 18:21
 14/16 anonim ***** válasza:
55%

Nem azért beszéljük le a kérdezőt, mert mi balga, béna, nemtörődöm, szar szülők, amilyeneknek te látsz minket, kudarcot vallottunk. (szerinted!!!) Hanem mert szerintünk az nem jó sem a gyereknek, sem a szülőnek, hogy sírva, hisztizve, de csak azért is szobatisztaságra szoktatjuk a gyereket. Ha a te gyerekeid 10-14 hónaposan szobatiszták lettek, hát jó neked. Kérdés milyen áron. Mert én biztos nem hagynám hetekig bepisilni, kakilni a gyerekemet. Az a gyerek, aki hetekig bepisil, az nem szobatiszta. Az a gyerek, akit te óránként wc-re viszel, az nem szobatiszta, csak nincs alkalma bepisilni. Az a gyerek, amelyikre pelust adsz, ah elmész otthonról, az nem szobatiszta.

Az a gyerek szobatiszta, amelyik SZÓL, ha wc-re kell mennie. Az én gyerekem, igaz csak 2,5 évesen lett szobatiszta, de két hét alatt, és neki is sikerélmény volt, egyszer sem sírt. Szívesen ment vécére, nem azért, mert köteleztem rá. És igen, egy gyerek, ha egy nap 10-szer bepisil, hiába csak 1-2 percig van a pisiben, simán felfázhat.

2011. okt. 26. 18:26
 15/16 anonim ***** válasza:
én vagyok az első válaszoló, akit lepontoztatok. semmi gond, minden ilyen kérdésnél ez történik. tehát én már válaszoltam a kérdezőnek, az utóbbi inkább a válaszolóknak szólt.nem érdekel különösképpen, abban bizom, hogy a kérdezőnek esetleg tudtam adni valamilyen támpontot. jó pelenkázást mindenkinek
2011. okt. 26. 18:28
 16/16 anonim ***** válasza:
kedves első, nem tudom jól veszem-e ki a válaszodból, amit először írtál, lehet én értem félre. De a te fiad 10-20 hónapos koráig nappalra nem kapott pelust, ugye? Tehát 10 hónapon keresztül minden áldott nap bepisilt? Mert azt írtad, hogy 20 hónapos korára lett szobatiszta. Egyébként iszonyatosan lekezelő a modorod, szerintem inkább azért kaptad a lepontozást, és nem a korai szobatisztaságra nevelésért.
2011. okt. 26. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!