Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hiperaktív gyerek inkább ne...

Hiperaktív gyerek inkább ne járjon a családdal bevásárolni?

Figyelt kérdés

Tegnap a heti nagybevásárlás alkalmával a férjem nagyon kikészült,azt mondta,hogy inkább többet ne is menjünk így együtt a hiperaktív kisfiúnkkal vásárolni,mert ez már szinte elviselhetetlen amit művel.

Szaladgálna ha hagynánk úgy,hogy mindent felborítana ,akár rádölnének a polcok is,annak ellenére,hogy már 6 éves nem érti meg,hogy az egész boltot nem vásároljuk meg neki,ha ellentmondunk agresszíven nekünk jön(holott itthon egyikünk sem bántja sosem).

Az emberek bámészkodnak hol együttérzően,hol vádlóan,hol megdöbbenve figyelik ami történik.

Persze nem tudják,hogy a kisfiúnknak problémái vannak.

2011. okt. 15. 14:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én fiam ugyanez. Mostanában beletesszük a bevásárlókocsiba és kap egy játékot, amivel elvan, míg gyorsan végzünk. Nekem is szóltak már be, hogy nevelni kellene, meg ejnye-ejnye.

Ég a képem, félek a jövőtől.

Nekünk nincs kire bíznunk, még kocsink sincs, fél óra csak gyalog a teszkó+a bevásárlás.

És van egy 7,5 hónapos nyugodt babánk is.

Tudom mit élsz át.

Nálunk a játszótéren mindenkit lever, nyakra megy, agresszív.

Akinek nem ilyen a gyereke, annak fogalma sincs miről beszélünk.

2011. okt. 15. 20:32
 12/15 anonim ***** válasza:
54%

Ha megoldható, szerintem ne vigyétek magatokkal.

Az működne, hogy csak az egyikőtök megy vásárolni, a másikótok meg maradna a gyerkőccel?

2011. okt. 15. 21:43
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én hétévesemnek nincs ilyen jellegű problémája, de ha egy mód van rá, nem viszem magammal a nagybevásárlásra. A tiédnek meg nyilvánvalóan túlzott megterhelés egy ilyen procedúra. Ne a "rosszalló pillantások" miatt ne vidd magatokkal, hanem mindnyájatok lelki békéje érdekében.

"Gyakorlás céljából" ha ezt fontosnak érzed, menjetek a helyi kis boltba. Csináljatok előre listát rajzokkal, vagy kivágott árucimkékkel, hogy mit kell venni, a kisfiú válasszon hozzá valamit az általad felkínált lehetőségek közül, amit megkaphat, ha rendesen viselkedett (ezt is vegyétek fel a listára, ne a boltban kelljen döntenie, mert esetleg nem tud). A boltba belépés előtt még egyszer tisztázzátok a szabályokat: melletted marad, csak azt veszi le a polcról, ami a listán van, ha minden rendben ment, megkapja a kiválasztott jutalmat is, és aztán amilyen gyorsan lehet, bonyolítsátok le a vásárlást.

Később fokozatosan csökkenthető a "hókuszpókusz", növelhető az időtartam, de egy hipermarket csábító ingereinek még sokáig nem fog tudni ellenállni a gyerek. Ha oda beviszed, programozva van a konfliktus. Akkor meg minek? Persze, ha nem vagy kényszerhelyzetben.

2011. okt. 15. 22:15
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem járjon boltba, de olyankor, amikor kevesen vannak, és ne bev.kp.-ba. Szerintem a sok ember, a hangos zene egy nem hiperaktív gyereknek is idegesítő. Ráadásul ha sokáig kell sorban állni, sokfelé kell vinni, az nem neki való. Inkább hagyjátok otthon, és olyan helyen vásároljatok, ahol ismernek az eladók és megértik a problémát. Pl. nálunk a gyerek olykor eléggé égetnivaló, és be is szólt a pénztáros, hogy pedig szót szokott fogadni, tehát nem rosszalta, hogy nem nevelem, mert tudja, hogy ez kivétel volt.

Ha magyarázni akarod, hogy hiperaktív, nem érsz el vele semmit, mert az eleven gyerekekre is rámondják, akiket nem orvosilag diagnosztizáltak.

2011. okt. 18. 13:23
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyire működik az, hogy bevásárlás előtt még otthon megbeszélitek, csak olyan dolgokat vesztek, amikből ebédet lehet főzni, elfogyott stb. gyereknyelven

Azt is, hogy ő már "nagyfiú", ne szaladgáljon el. Kell neki egy kis bátorítás, hogy miért vislkedjen jól, miért tűrtőztesse magát egy ideig.

Esetleg beígért jó dolog. Pl, ha jól viselkedik, elmentek délután a játszótérre, stb.

Meg kell próbálni beszélni vele. Ha elszaladgál, elveszhet, megütheti magát. Egy kicsit felnagyítva.

2020. máj. 3. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!