Meddig lehet elmenni egy 1 éves gyerek fegyelmezésénél?
Másfél éves a gyerekem. Nem szoktam verni, engem nagyon sokat vertek gyerekkoromban, tudom, mivel jár (szerintem egy életre lelki sérült lettem tőle).
Ennek ellenére, bevallom őszintén, volt, hogy már annyira elszakadt a cérna, hogy rácsaptam a kezére. miután előtte elmondtam százszor szép szóval, csúnya nézéssel, hogy nem szabad, vagy amikor a kocsikulcsot beledobta egy szennyvízcsatornába).
Viszont azt is meg kell mondanom, hogy abszolút semmi hatása nem volt, mert a gyerek azt hitte, hogy ez játék, és hogy csipcsipcsókázunk. Szóval hatástalannak tartom, mert ennél jobban soha nem ütném meg, ezt viszont játéknak fogja fel.
Írtad, hogy még vannak egyéb dolgok is!
Nem tudom miről van szó, de ha elég súlyos, akkor én bizony rá hívnám a gyámügyet!!!Én sosem ütném a fejét a gyereknek, inkább popsi vagy kezecske.Lányom 9 hónapos, szíve szerint konektorral kelne és feküdne, még nehéz,de próbálom leszoktatni róla.Szinte simogatva ütögetem a pici kezét!Aztán gondolhatjátok, hogy mennyit ér..rötyög rajtam. :)
Én kaptam pofonokat kiskoromban, de csak is akkor amikor megérdemeltem!!!
Egy 1 éves gyereket arcon csapni, szerintem undorító, hisz azt sem tudja miért kapja...
Én már majdnem nekimentem bátyámnak, mert szinte semmiért olyat vert a 3 éves fia fejére, hogy nekem fájt.Azóta nem látnak szívesen a családi találkozókon.Én nem is tudom, hogy álltad meg, hogy nem verd meg az anyát!!!
Azért ez durva.
13 hónaposak a gyerekeim, és megértik, hogy "nem szabad", mégha sokszor nem is fogadnak szót (nagy a kíváncsiság ebben a korban).
De egy pofont nem értenének meg, pedig kifejezetten értelmesek a korukhoz képest. Nem tudnák felfogni, hogy miért kaptak pofont, csak annyit, hogy megütöttem őket.
Én szólnék a gyámügynek, főleg ha vannak más dolgok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!