Nagyon el vagyok keseredve,3 éves lesz a fiam és teljesen tőlem függ mindenben, mit csináljak?
Sziasztok! Annyira rosszul érzem magam és nem tudom, kihez fordulhatnék, ezért kérem a tanácsaitokat, mert most kezd betelnii a pohár....fiam 3 éves lesz. Konkrétan csak velem van, sosem aludt másnál, egy órát nem töltött mással, még az apjával sem ugy, hofy ott ne lettem volna vhol 10 méteres körzetben. Beszél, szobatiszta 2 éves korától, de van egy komoly gondunk: csak velem csinál minden alapvető dolgot! CSAK velem iszik, senkitől nem fogad el semmilyen innivalót. CSAK velem eszik és csak velem pisil/kakil. Képes 4 órán át visszatartani a pisit, ha nem vagyok a közelében.
Vesemedence gyulladást kaptam, sosem vagyok beteg, de ez kifektetett. Teljesen jól eljátszott apával/nagyszülőkkel, csak nem evett/ivott/pisilt velük.
Ma mentem vissza orvoshoz, 2 órán át orditott utánam, az apja szerint örjöngött. Szerintem annyira megszomjazott, hogy kiborult, mert ugye nem voltam itt , hogy igyon. Inkább a lelkét kiorditva elaludt.
Az apja megkért, hogy többet egy percre ne bizzam rá, mert ez a gyerek kezelhetetlen, nem normális....képzelhetitek, mit éreztem...:(
Október végétől ovi, de igy hogyan vigyem? Ezt nem zudithatom egy idegenre, amit magam, az anyja nem tudok megoldani....van ebből kiút? Hogy csináljam? Annyira sajnálom őt...és mostmár magamat:(
Hát, vessenek meg, de ez azért nem normális, v. úgy is fogalmazhatnék, hogy nem ez az általános. Szerintem most vidd időben pszichológushoz. Oda úgyis együtt kell járnotok. Ennél a gyereknél valami nagy törést érzek. Valószínű, hogy a válásotok megviselte. Te vagy az egyetlen biztos pont az életében, azért ragaszkodik hozzád. Ám lassan megfojt, mint egy kis folyondár. És félő, hogy kissé életképtelen lesz. Meg hát neked is kéne egy kis szabadidő, hogy regenerálódhassál. Az apa hozzáállása nagyon rossz. Nem gondolja, hogy ő is ludas a dologban? Kettőtöknek kéne megoldást találni, nemcsak a te felelősséged, hiába váltatok el.
Mindegy, ezen kár meditálni, egyedül vagy vele. Mindenképpen menjetek pszichológushoz, szerintem csak ő tud segíteni, hogy mit és hogyan, és milyen ütemben. Az önállóság elérése a cél. Az én fiam is nagyon anyás gyerek volt, a vécére is utánam járt éveken át, rettenetes nehéz, hogy még ott sem volt egy kis nyugalmam. 6 évesen is tartotta még a lábát, hogy adjam rá a cipőt. (Tudom, hogy ez nem volt normális, mert lett egy lányom, aki már egy évesen nem hagyta, hogy etessen, 2-3 évesen nem hagyta, hogy öltöztessem. Szóval teljes ellentétje volt a fiúnak). Most itt állok egy felnőtt fiúval, aki életképtelen. Az iskolában ő volt akit vertek, nem volt egy önmagát megvédő típus. A sok kudarc miatt egyre befelébb forduló lett. A külvilág az ellenség, csak otthon ülni. Agyrém! Ne akard, hogy ilyen legyen. Ezért kell szívósan törekedni arra, hogy amit tudd, egyedül csinálja meg. A pszichológus biztos javasol módszereket. Menjetek el mindenképp!!!!
12 éve lek együtt az urammal. Együtt vagyunk, nem váltunk el, csak néhaa nem értünk egyet. És igen, pont ennyire anyás a fiam, ahogy az utolsó elötti anya leirta az ő gyermekét.
Ha ezt én, a gyerek anyja nem fogom tudni családi összefogással, akkor senki. Pláne egy pszichologus. Egy épp, hogy beszélni tudó gyermekkel egy tökidegen....ez az én feladatom. Csak nem megy, ezért kértem a Ti segitségeteket. Mert a Ti hozzászólásaitok életszerübb, mint bármely orvosé.
....folyt...
És nagyon megköszönöm, hogy segiteni akartok!!! Amennyire jutottam: tegnapelőtt külön, pisilt a Papával anélkül, hogy engem kért volna, annyi, hogy mögöttük álltam. Megkérdeztem kell e pisilnie, a papa meg határozottan lehuzta a gatyáját, és ennyit mondott, akkor most tessék pisilni....és pisilt. Nagyon büszke volt, tapsolt, ismételgette, hogy pisilt Papival....:) aztán tegnap a szemem láttára ivott az apjával. Illetve odajöttrk megmutatni, mit tudnak! Igaz, hogy szokásos mód szivószállal, de nekem ez is nagy dolog:) azóta Papa sajnos beteg, igy nem jött tovább gyakorolni, de bizom benne, hogy nem zökkenünk ki a jó irányból.
Poharat továbbra is elutasitja. Mivel pyelontágulatos, tehát vesegondhai vannak, az orvos megtiltotta, hogy egész nap ordittassam az innivaló utàn. Amugy bő fél napig simán birta. Nem ivott, ha a bögrét nem fogtam.
Nagyon kicsit haladunk.....az uram szerint: a mi fiunk van, amiben nagyon ügyes (számol, betűket mind ismeri a számokkal együtt, kirakózik nem egyszerűeket, korán szobatiszta lett), de egyrb dolgokra nem képes, nem akar képes lenni. Próbáljunk Rá figyelni és hagyni magától ráérezni, megérni ezekre a dolgokra. Mert nála az eröltetés mindig forditva sült el. Egyenlőre ennyi....:)
Lehet kapni szívószálas kulacsot vagy sportkupakos kisüveget (jana kubu ...) tegyél bele vizet tedd a kisfiad által elérhető magasságba és ha kér inni és olyan a szitu pl fözöl mondd neki hogy máris adom kicsim csak megkeverem a levest. De nézd ott van az asztalon. Eléred? Ha nem nem ha igen az tök jó. Vacsinál tegyél vizet a szívószálasba és teát vagy kakaót bögrébe. Ha van kedvenc meséje pl verdák matricázzatok fel egy bögrét és az legyen szem előtt kajánál. Ne kínáld hátha magától megpróbálja. Esetleg műanyaggal kezdjetek. Akár minden este készítsd elő előbb utóbb kipróbálja.
Sok sikert!
Az elmenést meg fokozatosan. Pl mindjárt jövök fiúk leviszem a szemetet. Másnap megint. Harmadnap megint. Negyedik nap elszaladsz kenyèrért. 2. héten fél órára. Nèha ezt nagszülőknnél is próbáld meg.
Az ovihoz hetennte sétáljatok el, ha engedik menjetek be mikor kint vannak az udvaron hadd nèzzwn szét ismerkedjen a környezettel.
Remélem tudtam kicsit segíteni. Nyugalom! 16 évesen a közeledbe se megy ha nem muszàj. ;-)
Egyszerre ne várj el tőle több dolgot.
Tehát az jó, hogy már mással is pisilt, ivott, hagyd egyelőre a poharazást, majd ha ezek az előbbiek nem okoznak gondot, akkor azzal is foglalkozhatsz. Dicsérd meg nagyon, olyonkor játsz vele egy menetet, vagy nagy csikit adj, érezze nagyon, hogy mennyire jó neked, hogy ügyes.
További kitartást !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!