Vannak itt Hiperaktiv gyerköcök szülei? Többi lent..
Szia!
Hiperaktív a kisfiam,nekünk is kilátásba helyezték a Ritalint végszükség esetére,jövőre lesz iskolás.
Én úgy döntöttem kipróbáljuk,aztán majd kideróül,hogy segít e vagy sem,ha nagyon dúrvák a mellékhatások ,akkor nem adom majd neki.
20:22-nek!
Köszönöm a tanácsot!
20:33-nak!
Hát én is igy vagyok ezzel!Kiprobálni ,ki fogjuk mert sajnos az iskola miatt muszály lesz...De ha olyasmit tapasztalok ami nem tetszik azonnal befejezzük a szedését!Bár nekem még nem mondták meg hogy mi lesz az a gyógyszer amit felirnak,de nagyon remélem hogy nem a ritalin!
Én hiperaktív gyerek anyukája vagyok.Az elsők között voltunk(14 éve),akiknek a ritalint felírták.Nagyon rossz tapasztalatom volt vele.habzott a gyerek szája,félt,szenvedett.Nem is szedte sokáig!
ami viszont bevált!Szuper tanítónéni,aki odafigyelt 30 gyerekre.Soha nem bántották,csúfolták a gyerekemet.Szörnyen rossz tanuló volt,ezt tudta is,de a tanítónéni mindig nekivaló feladatokat talált.Alsóba szeretett járni suliba!
Ő is 7.5 évesen kezdte a sulit.
Amit tanácsolnék:keressetek tanítónénit.Aki neki is tetszik.Sokat sportoljon,csapatban.Az én gyerekem itt tanulta a legnagyobb önfegyelmet.
nehéz évek jönnek még.Én 3 műszakban dolgoztam,a gyerek a város másik végére járt suliba,aztán edzés.A férjemmel sok álmunkat fel kellett adnunk,DE
idén érettségizett és most tanulja a szakmát!
soha,de soha nem hittem volna,hogy elérünk idáig.
Sok erőt és türelmet kívánok.
Kedves utolsó!
Nagyon köszönjük!A tanitó nénink egy tünemény...A kisfiam szereti nagyon és visszafelé is igy áll a dolog.Az az érdekes hogy az én fiam (2.-os)nagyon jó tanuló ...eddig.Az inteligenciája magasan az átlag felett van.Normál esetben 100-110 között lenne ,az övé 117!Amit a Ritalinról irtál cseppet sem lepet meg...Hasonló és/vagy még durvább dolgokat olvasok róla!Nagyon remélem hogy igy a 21.-században már lesz valami másfajta készitmény.Nagyon nem szeretném,ha az életvidám,örökmozgó kisfiamból egy zombi lenne...azt nem birnám elviselni...
"Én hiperaktív gyerek anyukája vagyok.Az elsők között voltunk(14 éve),akiknek a ritalint felírták.Nagyon rossz tapasztalatom volt vele.habzott a gyerek szája,félt,szenvedett.Nem is szedte sokáig!
ami viszont bevált!Szuper tanítónéni,aki odafigyelt 30 gyerekre.Soha nem bántották,csúfolták a gyerekemet.Szörnyen rossz tanuló volt,ezt tudta is,de a tanítónéni mindig nekivaló feladatokat talált.Alsóba szeretett járni suliba!
Ő is 7.5 évesen kezdte a sulit.
Amit tanácsolnék:keressetek tanítónénit.Aki neki is tetszik.Sokat sportoljon,csapatban.Az én gyerekem itt tanulta a legnagyobb önfegyelmet.
nehéz évek jönnek még.Én 3 műszakban dolgoztam,a gyerek a város másik végére járt suliba,aztán edzés.A férjemmel sok álmunkat fel kellett adnunk,DE
idén érettségizett és most tanulja a szakmát!
soha,de soha nem hittem volna,hogy elérünk idáig.
Sok erőt és türelmet kívánok"
Ó jaj,tehát nem megoldás a Ritalin,hacsak a türelmetlen,túlterhelt tanítónéniknek nem,nekik így könnyebbé válik a munkájuk.
Azt hiszem a tapasztalatodat olvasva már egyáltalán nem vagyok benne biztos,hogy kipróbáljuk,ha felírják a kisfiamnak.
Így kell elfogadni ahogy van a gyereket és segíteni kell neki,mert éppen elég probléma ez saját magának is,ez a lényeg,azzal,hogy őt szenvedtetjük Ritalinnal a probléma miért lenne megoldva,nehéz ezt tudjuk mi érintettek,mégis igyekszünk a gyerek érdekében türelmesek,optimisták lenni,sajnos még így sem sikerül mindenkinek a kedvére tenni azzalha jó szülők szeretnénk lenni és a gyerek érdekeit szem előtt tartani.
DE jó,hogy még érettségiig is eljutott,sőt még szakmát is tanul!!!
TE mit javasolsz milyen jellegű szakmát tanuljanak a hiperaktív gyerekek?
Én olyat is ismerek, akinek segített a Ritalin, sőt, olyan zárójelentést is olvastam, miszerint "figyelmi állapota Ritalin hatására nem javult" és ennek a gyereknek természetesen nem is írták fel ezt a gyógyszert.
A gyógyszeres kezelésnek az orvossal szorosan együttműködve kell történnie, ha egy gyerek nem a várt módon reagál, "zombi lesz", mellékhatásoktól szenved, nyilván változtatni kell a kezelésén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!