Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért nem eszik 2.5 éves kisfiam?

Miért nem eszik 2.5 éves kisfiam?

Figyelt kérdés
Már teljesen kikészülök.6 hónapos koráig csak szopizott,aztán kezdtem a hozzátáplálást mint mindenki más.Az elejétől kezdve bármivel kínáltam sírt és köpte ki az ételt.Már mindenféle trükkel próbálkoztam,de semmi.Most ott tartunk,hogy kb 4-5 féle(gyümölcs-hús) bébiételt hajlandó megenni.Semmi gyümölcs,semmi főzelék.1 db kiflit semmit se eszik.Joghurt,puding amit eszik.Voltunk vérvételen,minden ok.Orvosok azt mondják,majd fog senni.Az a gond,hogy semmit sem hajlandó megkóstólni.Teljesen tanácstalan vagyok.Amúgy súlyra is jó(13 kg ,90 cm)értelmes gyerek.Van vmi ötletetetek???
2011. szept. 15. 16:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Hogy mit eszik? Virsli, sült krumpli (Mekis leginkább) rántotta, csigatészta a levesből, Trappista sajt. És tápszer, tápszer, tápszer. Kb. 1,5 éves kora körül változott meg, egyre kevesebb mindent fogad el, a felsoroltak maradtak. Néha egy kis csoki, keksz, de soha nem volt nassolós. Inni is csak vizet iszik. Szerintem nincs még 11kg, 86 cm-nél magasabb lehet. Néha egy kiflit megeszik, de csak frissen a boltból, ha ő veszi le a polcról. Én is tanácstalan vagyok. Ha meglátja a joghurtot, mondja, hogy ne-ne-ne.
2011. okt. 19. 21:51
 12/21 anonim ***** válasza:
Mizu veletek? Nagyon kíváncsi lennék!!!
2011. okt. 27. 22:30
 13/21 anonim ***** válasza:
Tényleg írd meg mi lett, mert az én gyerekem se normális ebből a szempontból. Egy éves koráig mindent evett amit csak elé tettem, onnantól korszakai vannak. Most nem eszik csak rizst és reszelt sajtot, meg elfogadja a tejet de ennyi. Most kezdte a bölcsit is de elbújik ha hozzák az ételt :(
2011. okt. 29. 13:22
 14/21 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

Kedves Kérdező!

Úgy látszik egy hajóban evezünk, úgy ahogy egyik válaszoló írta, nálunk is kész tortúra minden étkezés.

Bár mondjuk az én gyerekem 99 cm és 11,2 kg, ő igazán vékony alkat. Kívülről nem látszik, hogy beteg lenne, egészen vidám, mozgékony, pörgős alkat. Csak hát az evés ami nagyon aggaszt. Ezért döntöttem úgy, hogy az időpontos kivizsgálások helyett, sürgősségiben így 3 napos kórházi tartózkodás mellett a teljes kivizsgálást megcsináltatjuk. Így volt értelme, kizártuk a szervi bajokat, egyedül a csontképződés nem megfelelő nála, ami rendbe hozható. A főorvos szerint ez is sokban befolyásolja az étvágyát.

Mi szerdán megyünk vissza a háziorvoshoz, és utána valószínű nevelési tanácsadót/pszichológust keresünk fel, vajon mi áll a nemevés hátterében, legalább ez is tisztázva legyen.

Aggódom, megint jön a bölcsi és semmit se fog enni.

Kedves Anyuka, majd írj, mi van veletek!!!

2011. okt. 31. 07:53
 15/21 A kérdező kommentje:
Sziasztok.Elmentünk ehhez a pszichológushoz.Igazán még nem sok mindent mondott.Inkább én meséltem,hogy mi a helyzet.Jövő héten kell hozzá megint mennem,de most egyedül.Azt mondta,hogy Ő egy 2,5 éves gyerekkel még nem tud dolgozni,inkább általam akar többet megtudni Róla.Annyit mondott,hogy megérezheti rajtam a gyerek,hogy feszült vagyok és emiatt nem eszik...Háát én ebben nem hiszek,mert a fiam az első falatoktól kezdve nem evett.Egészen mostanáig nem aggódtam emiatt.Amúgy látta,hogy egy nyugodt,nyitott és kiegyensúlyozott kisgyerek.A férjemmel a házasságunk is rendben van,tehát ez nem lehet probléma.Annyit mondott még,hogy erőltetni nem szabad.20 hónapos volt amikor a kishúga született,de ez sem lehet az ok,mert ugye már előtte sem evett és amúgy meg imádja,egyáltalán nem féltékeny.Hiába mondom Neki,hogy a kishúgod is eszik(Ő most 9 hónapos),gyere egyél Te is.Inkább elrohan.Nem tudom mi lesz Velünk.Majd megírom.Írjatok Ti is ha Nálatok van vmi fejlődés.Minden jót Nektek!
2011. nov. 2. 14:19
 16/21 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó.Nálatok mit és mennyit eszik gyermeked??
2011. nov. 2. 14:22
 17/21 anonim ***** válasza:

Szia! Az Utolsó vagyok! :-)

Jövőhéten kedden lesz a bölcsődében a nevelési tanácsadó nő, addig pszichés szempontból nem tudok semmit. Tegnap mentünk először hosszú, másfél hetes kihagyás után. Tegnap félnapot voltunk, ebéd után hoztam haza. Az ebéd kapcsán, az élelmezésvezetővel megállapodtunk abban, mivel a gyerkőcöm szinte semmit eszik, vagy jobbára turkál az ételben, én azt hazahozom éthordóban (megjegyz: 530 Ft a napi élelmezés), legalább itthon is van esélyem arra hogy a bölcsődei koszt megkóstolja, arról nem szólva így kevésbé érzem ablakon kidobott pénznek a napi menüt. Egyébként nem értem a gyerekem, pedig nagyon finomakat főznek. Ma ott alszik/vagy már fent van? - félóra múlva megyek érte, mivel az ebédéért beugrottam, kijött a dadus, azt mondta hogy a levesből nem evett, viszont a rétes?ből evett. Az is valami, de mi lesz a főzelékkel?

Tegnap vittem háziorvoshoz a kórházi papírokkal, újabban Maltofer-t vascseppeket, és Pro+Kid-et kell neki még szednie. Már attól tartok túl sok lesz a fiamnak.

Talán.. annyit vettem észre, hogy délután-est időszakban egyre többet mondja, hogy éhes, és többet is eszik, mint általában, a bölcsi előtti időszakhoz viszonyítva. Talán a Vitacolan segít? Amit ma két hete kezdtem neki adni...nem tudom...bárcsak "megtörné" a fiamat valami a nemétkezésével kapcsolatban!!!

Bánt, hogy semmi vajas/lekváros/májkrémes/szalámis/sonkás/tojásos, meg ami feltét nem eszi meg. De még kóstolási hajlandóság sincs benne. Mintha menekülne az étel elől, pedig sose kergettem őt étellel.

:-((((

Nálatok van javulás?

2011. nov. 3. 13:50
 18/21 A kérdező kommentje:
Szia.Hát legalább a rétest megette.Már az is valami.Nálunk semmi változás.Én marslakócskák szirupot adok Neki,de eddig még nincs változás.Vashiánya nincs,mert voltunk vérvételen.Nálunk is az a baj,hogy nem hajlandó megkóstólni semmit....Azért majd írj,ha történik valami.
2011. nov. 3. 14:31
 19/21 anonim ***** válasza:
Én is írtam már mind a kettőtöknek. Kaptunk beutalót vérvételre, nagyon várom majd az eredményt. Tudom nem jó, de most úgy eszünk időnként, hogy közben mesét néz. Én vagyok, akinek a kisfia legszívesebben csak tápszert enne 21 hósan. Ma is kérte vacsi időben, nem adtam neki, nézte az ágyunkból a meséjét, vittem be neki Trappista sajtot, vékony csíkokat adtam neki, azt még általában megeszi. Próbáltam adni neki májas kiflit, de rá sem akart nézni. Kapta tovább a sajtot, aztán egyszer a szájába csempésztem egy kicsi falatot és ízlett neki és KÉRT MÉG! Picit erőltettem így, de bejött. Régen megette a májast. Majdnem fél kilfit májassal így megevett és egy szelet sajtot, én sikernek könyveltem el. Szóval ha nem figyel, akkor megeszi és még ízlik is neki és a tápszert el is felejtette. A bölcsis beíratásnál mondta a vezető, hogy valszeg kényelmesebb neki üvegből meginnia a tápszert, ezért nem eszik, de van, hogy annyira keservesen kéri, akkor megtörök én is, de azért nem adom fel a próbálkozásokat és pár hó múlva a bölcsiben nem lesz neki tápszer. Meg kaptunk a mamától szép színes tányérokat, figurásokat, hogy szívesebben egyen, talán ez is bejöhet. Még amikor a mamáéknál vagyunk, akkor jobban eszik, ha a mama eteti, nálatok nincs ilyen?
2011. nov. 3. 20:45
 20/21 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Hogy vagytok, változott valamit a helyzet ősz óta?

Sajnos mi is hasonló problémával küzdünk, 20 hónapos kislányom soha életében nem evett meg darabosat, pepeket is csak módjával, mostanában meg csak tapszeren el. Teljesen el vagyunk keseredve, nem tudjuk mit csináljunk.

Kisfiad nem jár bolcsibe? Mi azon gondolkozunk, hátha az segítene.

2012. febr. 20. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!