Miért nem eszik 2.5 éves kisfiam?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Kedves Kérdező!
Úgy látszik egy hajóban evezünk, úgy ahogy egyik válaszoló írta, nálunk is kész tortúra minden étkezés.
Bár mondjuk az én gyerekem 99 cm és 11,2 kg, ő igazán vékony alkat. Kívülről nem látszik, hogy beteg lenne, egészen vidám, mozgékony, pörgős alkat. Csak hát az evés ami nagyon aggaszt. Ezért döntöttem úgy, hogy az időpontos kivizsgálások helyett, sürgősségiben így 3 napos kórházi tartózkodás mellett a teljes kivizsgálást megcsináltatjuk. Így volt értelme, kizártuk a szervi bajokat, egyedül a csontképződés nem megfelelő nála, ami rendbe hozható. A főorvos szerint ez is sokban befolyásolja az étvágyát.
Mi szerdán megyünk vissza a háziorvoshoz, és utána valószínű nevelési tanácsadót/pszichológust keresünk fel, vajon mi áll a nemevés hátterében, legalább ez is tisztázva legyen.
Aggódom, megint jön a bölcsi és semmit se fog enni.
Kedves Anyuka, majd írj, mi van veletek!!!
Szia! Az Utolsó vagyok! :-)
Jövőhéten kedden lesz a bölcsődében a nevelési tanácsadó nő, addig pszichés szempontból nem tudok semmit. Tegnap mentünk először hosszú, másfél hetes kihagyás után. Tegnap félnapot voltunk, ebéd után hoztam haza. Az ebéd kapcsán, az élelmezésvezetővel megállapodtunk abban, mivel a gyerkőcöm szinte semmit eszik, vagy jobbára turkál az ételben, én azt hazahozom éthordóban (megjegyz: 530 Ft a napi élelmezés), legalább itthon is van esélyem arra hogy a bölcsődei koszt megkóstolja, arról nem szólva így kevésbé érzem ablakon kidobott pénznek a napi menüt. Egyébként nem értem a gyerekem, pedig nagyon finomakat főznek. Ma ott alszik/vagy már fent van? - félóra múlva megyek érte, mivel az ebédéért beugrottam, kijött a dadus, azt mondta hogy a levesből nem evett, viszont a rétes?ből evett. Az is valami, de mi lesz a főzelékkel?
Tegnap vittem háziorvoshoz a kórházi papírokkal, újabban Maltofer-t vascseppeket, és Pro+Kid-et kell neki még szednie. Már attól tartok túl sok lesz a fiamnak.
Talán.. annyit vettem észre, hogy délután-est időszakban egyre többet mondja, hogy éhes, és többet is eszik, mint általában, a bölcsi előtti időszakhoz viszonyítva. Talán a Vitacolan segít? Amit ma két hete kezdtem neki adni...nem tudom...bárcsak "megtörné" a fiamat valami a nemétkezésével kapcsolatban!!!
Bánt, hogy semmi vajas/lekváros/májkrémes/szalámis/sonkás/tojásos, meg ami feltét nem eszi meg. De még kóstolási hajlandóság sincs benne. Mintha menekülne az étel elől, pedig sose kergettem őt étellel.
:-((((
Nálatok van javulás?
Kedves kérdező!
Hogy vagytok, változott valamit a helyzet ősz óta?
Sajnos mi is hasonló problémával küzdünk, 20 hónapos kislányom soha életében nem evett meg darabosat, pepeket is csak módjával, mostanában meg csak tapszeren el. Teljesen el vagyunk keseredve, nem tudjuk mit csináljunk.
Kisfiad nem jár bolcsibe? Mi azon gondolkozunk, hátha az segítene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!