Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit teszel, ha a gyerek...

Mit teszel, ha a gyerek rendszeresen nem ír leckét napköziben?

Figyelt kérdés

Most kezdtük a másodikat. Én már ismerem, tudom, hogy képes kiradírozni a lecke bejelölését, hazudozik, eldugja a füzetet, csak ne kelljen leckét írni.

Délben jött haza, én csináltam vele a leckét, és volt, hogy kettőtől hétig ültem mellette az asztalnál, mindkettőnknek kínszenvedés volt.

Amit szakemberek javasoltak, semmit se ért.

Most dolgozom, négyre megyek érte, és délután még ezer dolgom lenne, kistesóval se árt legalább két szót váltani, aki most kezdte az ovit, és tele van élménnyel. Egyszerűen képtelenség napi öt órákat rászánni egy maximum tizenöt perces feladatra. Öttől hétig kérés, kiabálás, könyörgés, fenyegetés, részéről sírás, hiszti, ordítás, hazudozás, és hosszú-hosszú könyöklések a füzet felett, csak csinálni nem csinálja.

A napköziben meg szemmel láthatóan le..ják, hogy mit csinál. Az "tök alap", hogy koszosan, szakad ruhában jön haza, mert fára mászott, focizott az aszfalton és elesett, vagy megverték.

Így neki is sz.r, mert reggel felkel, suli, hazajön, tanulás, és fekszik. Komoly, nyolckor most zavartam ágyba, és még három leckét így is találtam, ami nincs kész.

Nekem is sz.r, az a csoda, hogy nem keltek ki még kukacok a mosogatóban, reggel hatkor kelek, még lenne egy kis munkám (ára van, hogy korán eljöhetek, itthon kell befejezni), és hulla fáradt vagyok, nem hogy még kilenc után takarítsak, mosogassak, nem beszélve a mosásról, porszívózásról, ami zajos.

Kikészültünk, kiakadtunk, és még csak két hete van iskola.

Ellenben van, hogy naponta két-három tárgyból hoz a gyerek feketét.

Nagyon okos, egyébként ötösöket hoz, akár osztályelső is lehetne, de lusta, mint a dög, és se büntetéssel, se jutalmazással nem lehet rávenni a leckeírásra. (Ennek mentális oka van, hadd ne menjek bele.)

Ilyenkor én, mint szülő, mit tehetek?

Ha az iskolába bemegyek, ott közlik, hogy nem ülhetnek ott órákig minden gyerek mellett, és el van intézve. A gyerek feketepontjai persze oda fognak vezetni, hogy há' persze, mert mi nem foglalkozunk vele, szegény, szegény gyerek, milyen anyja van. (Tavaly is csináltuk, tapasztaltam.)

De a gyerek helyett csak nem írhatok leckét, és jó lenne, ha meg se bukna év végén.

Mit csináljak? Megőrüljek?

2011. szept. 13. 20:20
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
75%
Először keress egy takarítónőt. Utána menj be a suliba, csapj az asztalra, hogy igenis, a gyereknek szüksége van a külön segítségre a hiperaktivitása és egybek miatt IS. Ha nem értik meg, keress egy egy másik iskolát. Ha hazaviszed a gyereket, engedd kicsit pihenni, beszélgessetek, játszatok együtt a kisebbik lurkóval, mindenkinek jót fog tenni. Ha esetleg a takarítónő nem készített szenyókat vacsira, dobj össze valami gyorsat, közben a gyereket vidd ki a konyhába, ott játékosan, egy-két puszival és hasonlóval megspékelve írhatjátok a leckét. magyarázd el neki, hogy a játék mellett kötelességei is vannak. A türelem és a szeretet ilyenkor nagyon fontos, még ha k.rva nehéz is, mert megfélemlítéssel, hisztivel és bűntivel még jobban fogja rühellni az iskolát. Nem utolsó sorban a kapcsolatotokat is gallyra vágja. Ha ez sem megy, Pszichológus esetleg, de magamról tudom, hogy sokat nem ér, a nevelési tanácsadóval egyetemben.
2011. szept. 16. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!