Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Verekedős gyerekek az oviban!...

Verekedős gyerekek az oviban! Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Most kezdjük az óvodát a 3 és fél éves kisfiammal, napok óta tart a beszoktatás. Még szinte egész nap ott vagyok vele, messziről figyelem, és nagyon el vagyok keseredve.

A fiam nagyon közvetlen, könnyen barátkozik. De hiába. Próbál csatlakozni a többiekhez (kialakult társaságokhoz), aminek az eredménye az, hogy kizavarják a faházból, lelökdösik a mászókáról, igyekeznek elzavarni. Ma kétszer is kapott a szeme alá ököllel (!!!) egy fiútól, csak azért, mert hozzáért... Mindkétszer visszaadta, mire odaértem, és mindkét alkalommal a másik fiú fakadt sírva, de őszintén szólva engem ez nem vigasztal. Amikor az óvónőknek szóltam, hogy mi történt, csak egy vállrándítást kaptam válaszul.

Egy másik fiú azzal szórakozott, hogy folyamatosan nekiment az enyémnek motorral, ott is én avatkoztam be, hogy ne essenek egymásnak...

Ez tényleg így megy? Ennyire mindennapos, hogy agyba-főbe ütik egymást a gyerekek az oviban? Nem a fiam testi épségét féltem, meg tudja védeni magát, ha engedem. (Eddig nem engedtem.) Attól viszont rettegek, hogy az eddig viszonylag békés gyerekemből egy verekedőgépet csinál az óvoda.

Hogy lehet ezt kezelni? Ha nem üt vissza, áldozat lesz, akit mindenhonnan el lehet zavarni. Ha visszaüt, akkor viszont rögzül neki az agresszió, mint problémamegoldó módszer. Az óvónők láthatóan csak akkor avatkoznak be, amikor valamelyik már sír, vagy sérül. Akkor most mit lehet tenni?

2011. aug. 30. 13:26
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
Most a mi ovodánban is van egy gyerek,akit az apja biztat, hogy nyugodtam csak mutassa meg milyen erős és bátor, verje meg azt,aki nem szimpatikus neki. Számomra ez teljesen érthetetlen. Én ma elbeszélgettem normális hangnemben a gyerekkel, hogyha mégegyszer előfordul... akkor nagy baj lesz. Kíváncsi leszek, hogy megértette-e vagy sem.
2014. dec. 19. 11:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!