Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Verekedős gyerekek az oviban!...

Verekedős gyerekek az oviban! Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Most kezdjük az óvodát a 3 és fél éves kisfiammal, napok óta tart a beszoktatás. Még szinte egész nap ott vagyok vele, messziről figyelem, és nagyon el vagyok keseredve.

A fiam nagyon közvetlen, könnyen barátkozik. De hiába. Próbál csatlakozni a többiekhez (kialakult társaságokhoz), aminek az eredménye az, hogy kizavarják a faházból, lelökdösik a mászókáról, igyekeznek elzavarni. Ma kétszer is kapott a szeme alá ököllel (!!!) egy fiútól, csak azért, mert hozzáért... Mindkétszer visszaadta, mire odaértem, és mindkét alkalommal a másik fiú fakadt sírva, de őszintén szólva engem ez nem vigasztal. Amikor az óvónőknek szóltam, hogy mi történt, csak egy vállrándítást kaptam válaszul.

Egy másik fiú azzal szórakozott, hogy folyamatosan nekiment az enyémnek motorral, ott is én avatkoztam be, hogy ne essenek egymásnak...

Ez tényleg így megy? Ennyire mindennapos, hogy agyba-főbe ütik egymást a gyerekek az oviban? Nem a fiam testi épségét féltem, meg tudja védeni magát, ha engedem. (Eddig nem engedtem.) Attól viszont rettegek, hogy az eddig viszonylag békés gyerekemből egy verekedőgépet csinál az óvoda.

Hogy lehet ezt kezelni? Ha nem üt vissza, áldozat lesz, akit mindenhonnan el lehet zavarni. Ha visszaüt, akkor viszont rögzül neki az agresszió, mint problémamegoldó módszer. Az óvónők láthatóan csak akkor avatkoznak be, amikor valamelyik már sír, vagy sérül. Akkor most mit lehet tenni?

2011. aug. 30. 13:26
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:

Elkeserítő. Szerintem az óvónők hibája, ha ilyen esetekre nem reagálnak. Nálunk volt pár verekedős gyerek. A legrosszabb nem kisebbségi, csak anyuka-apuka nem nevelte ("de hát nem hallgat rám, akkor mit csináljak???" vazze ha nem tudsz kezelni egy 6 évest, akkor mit csinálsz ha kamaszodik???).

Az óvónők nem hagyták annyiban, meg a kissrácot én is helyretettem az öltözőben, hogy a fejében meg se forduljon, hogy bántaná az én lányomat, mert saját kezűleg fogom lerendezni és az biza fájdalmas lesz neki. Elég vészjóslóra sikeredett a hangom, nem is volt gond utána többet.

Állj ki a gyerekedért, ne hagyd hogy bántsák.

2011. szept. 2. 21:46
 12/41 anonim ***** válasza:
53%
Belegondolok, azoknak a szülőnek a helyzetébe, akiknek ilyen problémás gyerekeik vannak. Sok a neveletlen gyerek, ez tény. de mikor azt hallottam az ovónő szájából, hogy az én kislányom ne húzogossa a másik kislány haját, mert az apukája nagyon haragos ember, na kiakadtam. Sok gondunk volt a kislányunkkal, mert folyton verekedett, nagyobb fiúkat elvert. Mindig szépen elmondtuk neki, hogy ezt nem szabad, volt hogy még el is fenekeltük a verekedés miatt. Napokig azon agyaltam, hogy miért csinálja ezt, szégyenkeztem miatt. Na de azt, hogy felháborodott anyukák, vagy apukák adjanak neki, azt nem engedtem volna. Egyszerűen ilyenek a gyerekek. Nem mehetsz be az oviba, hogy helybenhagyd a 3-4 évest....ez nem így működik. Egyszerűen meg kell, hogy tudja védeni magát a gyereked.
2011. szept. 3. 09:21
 13/41 anonim ***** válasza:
42%

És most mert a te gyerekedet ilyennek neveled, nekem is erre kéne tanítani a saját gyerekemet?

Egyébként nem, soha nem mondtam és nem is fogom, védd meg magad és tépd meg a másik gyereket, vagy üssed, mint a répát. Bár kétségtelen, ezt érdemelné a lányod, valaki jól megagyalja, ha a szülei nem képesek megnevelni az utcának kell, felnőtt fejjel végiggondolva. Illetve egy felnőttnek, mondjuk egy nagy hangú apukának.

De nem tanítom a gyerekeimet arra, hogy bántsanak embereket, állatokat sőt a fák leveleit sem tépkedik.

Mondjuk nincs ilyen gond, mert nincs a környezetünkben ilyen gyerek, akitől meg kéne védenie magát és azon dolgozom, hogy soha ne kerüljön olyan környezetbe, ilyen gyerekek közé. Én is felnőttem, burokban, soha nem kellett megvédenem magam, ők is felfognak. Igaz sok áldozattal jár, mert drága környéken élünk, drága oviba járnak, sok pénz az utazás-de megéri. Inkább, mint ilyen gyerekekkel, mint a te lányod töltsön egy percet is.

2011. szept. 3. 09:34
 14/41 anonim ***** válasza:
53%
Nem tudom mit szólnál hozzá, ha felnőtt ember, bemenne az oviba, és megrendezné a gyerekedet azért mert a te gyereked, meghúzta a haját a másiknak. Ez szégyen. Lealacsodtok az ovisok szintjére. Én speciel, soha nem biztattam a gyerekem arra hogy védje meg magát, sőt mindig kapott azért ha valakit bántott. járasd drága oviba a te dolgod. De azt garantálom, hogy ott is megtanul csúnyán beszélni, viselkedni, nyávogni. Mert az én gyerekem sem volt ilyen az ovi előtt. Aztán jött a nyávikázás, hazudozás, betegség, meg minden nyavaja amit az oviban össze lehet szedni. nem kell itt álszenteskedni. nyugodtan be lehet menni az oviba megrendezni a 4-5 évest. gratulálok!!!ha valaki behúz a gyerekednek, bemész, és behúzol neki??nevetséges
2011. szept. 3. 11:13
 15/41 anonim ***** válasza:
42%

2 éve jár oviba, SEMMIT nem tanult azok közül, amit említettél. SEMMIT. Áltasd magad, keress mentségeket, és ne hidd el, normálisan nevelt gyerek az oviban sem tanul agressziót, káromkodást, mert kultúrált emberek közt ez nem divat és többek közt erre is való az ovi, ha a viselkedést nem tanítja neki az óvónő, akkor mit?

Egyébként én nem mentem be az oviba a 4 évest helyre tenni, mert helyre tette az óvónő, mikor bekerült a csoportba egy ilyen gyerek. kaptak a szülők egy hetet, ha nem változtat a gyerek, repül. Mert nincs szükség ilyen gyerekre. Ő maga mondta, ide normálisan nevelt gyerekek járnak, akik körében nem divat a nyávogás, hiszti, engedetlenség, káromkodás, hajhúzkodás vagy alkalmazkodik vagy keressen anyuka olyan csoportot ahol eltűrik az efajta viselkedést.

Így nekem, nem kell helyretennem és a jó neveltetésem amúgy is megakadályozna ebben. Hiszen soha nem a gyerek a hibás, hanem a szülő, aki ilyenné nevelte. De vannak felnőttek, akiknek ilyen volt az anyjuk, mint te és ők bizony helyrerakják az ilyen gyerekeket, bűntudat nélkül.

Várj egy kicsit és ne csinálj semmit, de aztán ne legyél felháborodva, ha egy erősebb gyerek vagy egy szülő megteszi helyetted, amit meg kell. Mert elképzelhető összeakad olyan gyerekkel, aki megvédi magát.

2011. szept. 3. 12:13
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom mit szólnál hozzá, ha felnőtt ember, bemenne az oviba, és megrendezné a gyerekedet azért mert a te gyereked, meghúzta a haját a másiknak. Ez szégyen."

Először is nem vertem meg a gyereket, még csak hozzá sem értem, de megmondtam, hogy mi lesz, ha az enyémet bántja.

Másodszor nem egy hajhúzásról, hanem egy agresszív kis vadállatról volt szó, akivel sorozatosan voltak botrányok, az óvónőknek állandóan résen kellett lenni, mert súlyos testi sértést is okozhatott volna másnak. Nagyon durva történeteket meséltek, a szülőknek folyamatosan panaszkodtak az óvónők és más szülők is. 3 évig terrorizált másokat, és amikor egy másik kislányt fel akart rúgni az öltözőben, akkor igen, nem hagytam és megmondtam hogy kivel próbáljon meg rugdosódni, és hogy a lányomhoz ne merészeljen nyúlni.

Úgyhogy lelkiismeret furdalásom egy csepp sincs, mert egy idegen kislányt is megvédtem épp, amikor nem voltak ott az óvónők. Nem tudom mit mondtál volna annak a felnőttnek, aki esetleg végignézi hogy a gyerekedet rugdossák és nem tesz semmit.

2011. szept. 3. 12:36
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy gyerek bántani fogja a gyerekemet nem a 3 évest fogom leugatni, fenyegetni, hanem szólok inteligensen a szülőknek plusz megkérdezem mi miért történt.

A drága oviba járatott gyermek is fog előbb utóbb hallani, látni csúnya dolgokat, szavakat és ki is fogja próbálni. Ez így van rendjén. A szülő feladata szerintem nem az hogy a széltől is óvja a gyereket hisz akkor félrevezetem és majd később néz nagyokat hogy jé ilyen is van. Az én dolgom az hogy amikor hall és esetleg kipróbál csúnya szavakat megtanítsam neki hogy azt miért nem szabad.

Ès ha ütik igenis védje meg magát! Nem azt mondom hogy ha meglökik lökjön vissza, de ha súlyosabban neki esnének na nehogy már hagyja hogy sz.arrá verjék!

2011. szept. 3. 14:13
 18/41 anonim ***** válasza:
Erről van szó....Ott a pont az utolsónál....
2011. szept. 3. 15:49
 19/41 anonim ***** válasza:
71%

Az ilyen szülők miatt nem szeretek lemenni a játszótérre, komolyan mondom. Hú....beleszórta a szemébe a homokot, na neveljem már meg a gyerekem....

Azt meg had ne mondjam, hogy az oviban hogy működnek a dolgok. Egyik nap verik egymást, másnap meg a legjobb barátok.

Normális oviba nincs ilyen, hogy ha egy gyerek rossz elküldik onnan. Természetesen nem az ovi dolga, hogy nevelje a gyereket, de nagy szerepe van benne.

Tehát kedves pénzes anyuka, tessék magánoviba járatni, ahol minden gyerek megáll a helyén egész nap.Lesz még iskola, ahol találkozik elég konfliktus helyzettel, amit majd nem tud kezelni.

2011. szept. 3. 15:59
 20/41 anonim ***** válasza:

"Ha egy gyerek bántani fogja a gyerekemet nem a 3 évest fogom leugatni, fenyegetni, hanem szólok inteligensen a szülőknek plusz megkérdezem mi miért történt. "

Normális esetben teljesen igazad van. A nagyobb lányom egyszer kapott fekete pontot verekedésért az iskolában, meghallgattam mi volt, később meg is beszéltük a másik szülővel, mind a kettő sáros volt. A lányom kapott is büntit, kisebb mese és nasi megvonás, továbbá megbeszéltük hogy mit hogy kellett volna. Azóta nem is volt semmi gond vele. Más esetben is normálisan reagál a szülő, ilyenkor lehet kulturáltan lerendezni.

Na de abban az esetben amit én írtam a 6 éves kisfiúról, ott hiába volt minden, anyuka széttárta a kezét, hogy de mit csináljon nem hallgat rá a gyerek, többször kérték az óvónők hogy italnak ne izotóniás löttyöket vigyen be a gyereknek, de a vállát vonogatta, hogy kiköveteli a boltban, mégis mit tehetne... Mondták, hogy nem jó, ha este 10-ig, 11-ig nézi a Cartoon Netwörköt.. Vállvonogatás: de különben hisztizik és hiába tiltják, bekapcsolja a szobában lévő tévét és nézi.

Az ilyen szülővel mit csinálsz? Hogy mondod meg neki hogy a gyereke verekedős? És nem csak egy kis lökött vadócka, aki hebrencs módjára vágtat és véletlenül nekimegy másnak, hanem egy olyan, aki mellett veszélyben volt a többi gyerek testi épsége?

2011. szept. 3. 16:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!