Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Verekedős gyerekek az oviban!...

Verekedős gyerekek az oviban! Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Most kezdjük az óvodát a 3 és fél éves kisfiammal, napok óta tart a beszoktatás. Még szinte egész nap ott vagyok vele, messziről figyelem, és nagyon el vagyok keseredve.

A fiam nagyon közvetlen, könnyen barátkozik. De hiába. Próbál csatlakozni a többiekhez (kialakult társaságokhoz), aminek az eredménye az, hogy kizavarják a faházból, lelökdösik a mászókáról, igyekeznek elzavarni. Ma kétszer is kapott a szeme alá ököllel (!!!) egy fiútól, csak azért, mert hozzáért... Mindkétszer visszaadta, mire odaértem, és mindkét alkalommal a másik fiú fakadt sírva, de őszintén szólva engem ez nem vigasztal. Amikor az óvónőknek szóltam, hogy mi történt, csak egy vállrándítást kaptam válaszul.

Egy másik fiú azzal szórakozott, hogy folyamatosan nekiment az enyémnek motorral, ott is én avatkoztam be, hogy ne essenek egymásnak...

Ez tényleg így megy? Ennyire mindennapos, hogy agyba-főbe ütik egymást a gyerekek az oviban? Nem a fiam testi épségét féltem, meg tudja védeni magát, ha engedem. (Eddig nem engedtem.) Attól viszont rettegek, hogy az eddig viszonylag békés gyerekemből egy verekedőgépet csinál az óvoda.

Hogy lehet ezt kezelni? Ha nem üt vissza, áldozat lesz, akit mindenhonnan el lehet zavarni. Ha visszaüt, akkor viszont rögzül neki az agresszió, mint problémamegoldó módszer. Az óvónők láthatóan csak akkor avatkoznak be, amikor valamelyik már sír, vagy sérül. Akkor most mit lehet tenni?

2011. aug. 30. 13:26
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
43%

Nem azért, de az óvóda ingyenes, nemhogy nem drága, de teljesen ingyenes. Az iskola is ingyenes, nem magán iskolába fog járni, de elitiskolába. Ez biztos. Ahol elképzelhetetlen a csúnya beszéd, meg egymás verése.

Tudom persze van olyan iskola, ahol rendőrők járőrőznek egész nap, mint a Veszedelmes kölykökben. De nem fogom azért félhivatalos kisegítőbe járatni, hogy kerüljön konfliktus helyzetbe, verjék meg, halljon csúnya beszédet. De ne aggódjatok, van ilyen hely, járhat oda a gyereketek, az én gyerekem biztos nem veszi el a férőhelyet.

De érdekes, itt annyira kiállnak a szülők az ilyen intézmények mellett, nálunk a legjobb hírű iskolába, ahova tolongtak a szülők, hogy bekerüljön a gyerek, becsatoltak egy falusi iskolát, tele ilyen gyerekekkel, akik konfliktushelyzetet teremtenek és most az a legalja iskola, ahova normális gyerekek már nem is járnak. Az összes városi kivette a gyerekét, most aztán kapálódzik az iskola, de hát hiába, Gyűjtő lett, ahogy mifelénk hívják az ilyeneket. Ez hogy történt, ha rajtam kívül mindenki így gondolkozik, ez a természetes közeg és a gyereknek találkoznia kell ezzel? Onnan hova tűntek a gyerekek?

Vagy mégis vannak szülők, akik megválogatják a gyerekeik milyen közegbe járnak?

2011. szept. 3. 16:17
 22/41 anonim ***** válasza:
Sajnos azt kell, hogy írjam, olyan iskola és ovi nincs ahol ne lenne valami gond probléma. Nem fogsz olyan helyet találni, ahol mindenkinek 5 a magatartása, mert ilyen nincs. A felnőtt emberek összekapnak egymással, nem hogy a gyerekek. Nem óvhatod meg mindentől a gyereked, mert a saját bőrén kell tapasztalnia, ahhoz, hogy életrevaló felnőtt legyen. Természetesen normális kereteken belül.
2011. szept. 3. 16:25
 23/41 anonim ***** válasza:

"Az iskola is ingyenes, nem magán iskolába fog járni, de elitiskolába. Ez biztos. Ahol elképzelhetetlen a csúnya beszéd, meg egymás verése."

Teljesen tökéletes helyet nem találsz. A suli ahová a nagyobb jár szintén nem tűri hogy r.bancnak öltözzenek a kislányok, verekedés és csúnya beszéd legyen, de elég 2-3 ilyen gyerek, és a tiéd már hallja is a csúnya szavakat. És ezek nem kisebbségiek, hanem átlagos gyerekek, dolgozó szülőkkel.

2011. szept. 3. 16:26
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

"Az iskola is ingyenes, nem magán iskolába fog járni, de elitiskolába. Ez biztos. Ahol elképzelhetetlen a csúnya beszéd, meg egymás verése."

Te még tuti a falvédőn ragadtál.....

Vagy eltévedtél csodaországban...

2011. szept. 3. 16:28
 25/41 anonim ***** válasza:
21%

Nem ragadtam a falvédőn, ilyen oviba jár és ilyen iskolába is fog.És te élsz csodaországban, mert a mi városunkban ez már így van. De az egész országban ez lesz.

Vannak az elitiskolák, ahol két-három ilyen gyerek sincs, vannak a középszintűek és vannak a gyűjtők.

És én azért küzdök gyerekeim születése óta, hogy ők az elitrétegbe tartozzanak.

Pont most beszéltem az óvónővel, hogy bizony az elitiskolák elszívják az 5-ös magatartású, jóképességű gyerekeket, már nagyon korán, óvóda után (hiszen már akkor felvételi van és csak válogatott gyerekek kerülhetnek be) és bajban van a többi iskola. Nagyon nagy bajban.

Tudok konkrét példát, ahol egy menő suli süllyedt 1 év alatt a tönk szélére. És mondom van már olyan, a város közepén, ami a veszedelmes kölykökben látható szintre süllyedt, kutyás rendőrők a folyosón, állandó, folyamatos ügyeletben.

te élsz mesevilágban, kettészakadt a világ, lesznek az elitek és a többiek, középréteg megszűnt. Mint nyugaton. Van a Harvard, Yale, Columbia és a többi nem jegyzett. Középegyetem, ahonnan kikerülve van esélyed karriert befutni, nincs. Csak az elit meg ahol diplomát kaphatsz és mehetsz munkanélkülinek.

2011. szept. 3. 17:10
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
Elég szomorú hogy már a kisgyerekedet arra neveled hogy ő különb mint a többi. Pedig az övé se rózsaillatú...
2011. szept. 3. 18:40
 27/41 anonim ***** válasza:

17:10

Nagyon el vagy te tévedve...

Azért az elitiskolákban ne hidd hogy minden szép és jó, a gyerekek pedig kedvesek, aranyosak és jól neveltek.

2011. szept. 3. 18:48
 28/41 anonim ***** válasza:
Magyarországon laksz te egyáltalán? Bár nem gondolom, hogy Amerikába jobb a helyzet. Ott a gyerekek egymást ölik a suliba...áááá
2011. szept. 3. 21:22
 29/41 anonim ***** válasza:

Kedves 61%-os! Lapozz a 2. oldalra ahol te magad írod hogy drága környék, drága ovi de megéri. Itt azt írod ingyenes. Na hogy is van ez? Csúnyán beszélni tilos, de hazudni szabad?

Elnézést a kérdezőtől hogy ez lett a kérdéséből, remélem lettek azért hasznos válaszok!

2011. szept. 3. 22:46
 30/41 anonim ***** válasza:
61%nak elmentek otthonról:) tényleg eltévedt csodaországban:)
2011. szept. 3. 23:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!