Hogyan lehet így bánni egy gyerekkel? Szerintem szörnyű!
Az van, hogy van a szomszédunkban két kisfiú, az egyik 8, a másik kb 3-4 éves.
A szüleik szerintem nagyon rosszul nevelik őket.
A gyerekek állandóan az udvaron játszanak, és ha csinálnak valami rosszat, a szülők egyből odamennek hozzájuk, és ordítoznak, és megverik őket.
Tegnap is mikor kint voltam a mi udvarunkban, akkor hallottam, hogy a nagyobb gyerek azt kiabálja, hogy: de véletlen volt anyu! (többször is)
Az anyja meg kiabált vele, aztán elverte! Hallottam, hogy csattant valami, többször is. Anyu azt mondta, hogy látta már párszor, ahogy a gyerekeket nadrágszíjjal (!) verik. Az udvaron. Átlátszó (ilyesmi : [link] ) kerítésük van, tehát az egész utca láthatja, ahogy megverik őket, és még messzebről is lehet hallani a kiabálásukat.
El nem tudom képzelni azt a szégyent, amit a gyerekek érezhetnek...
Kedves 11/f akit naponta megpofoznak!
Ne hidd, hogy ez így van rendjén. Kérj segítséget az iskolapszichológustól, iskolai gyermekvédelmi felelőstől, gyerekorvostól, vagy más felnőttől, akiben bízol. Ha azt mondják, viselkedj rendesen, és akkor majd nem bántanak, keress egy másik felnőttet, mert az illetőnek nincs igaza. A gyilkosokat meg a rablókat sem verik a börtönökben, akkor egy gyereket miért volna szabad bántalmazni?
Ha a környezetedben nem találsz segítséget, hívd a Kék vonalat, ami egy gyermekek számára működtetett névtelenül hívható segélyvonal. A számuk 116 111 (1-es körzet) de az interneten is megtalálod őket.
Tisztelheted és becsülheted a szüleidet, tedd is ezt. Nyilván szeretnek és jót akarnak neked, de jószándékúan is követünk el hibákat mi felnőttek is. Kérj segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!