Apa nálatok mikor és menyit/mit segit agyerek körül? 13honapos a babánk és apa panaszkodik hogy este ha hazaér munkábol még neki kéne etetni vagy fürdetni, de én szerintem enyit neki is kéne a gyerekkel lenni, nálatok ez hogy van?
Szia!
Mi apával éppen tegnap vesztünk össze, mert kiakadtam, hogy semmi nem segít. Egész hétvégén a tv előtt feküdt. :(
Az én kisfiam is 13 hónapos. Ő uzsonnára kap kenyeret valamivel. Vacsora főzelék vagy tejpép. Lefekvés előtt még szopizik.
Amikor a férjed hazaér a munkából, valószínüleg fáradt már. Vacsorára, pihenésre, jó szóra vágyik.
Nem biztos, hogy minden nap van ereje még etetni, fürdetni is. Lehet, hogy csak játszani szeretne kicsit a fiatokkal.
Ha kötelező neki is kivennie a részét a gyerek ellátásából könnyen besokallhat. Nem mondom, h ne csinálja alkalmanként, de ne legyen kötelező!
Gondolj bele, amikor még te is dolgoztál, milyen volt mikor hazaértél egy fárasztó nap után...
Mi is pont a hétvégén vesztünk össze :( Szerinte mivel Ő dolgozik fáradt és hagyja a gyerek aludni, tévézni, számítógépezni. Semmit nem csinál itthon, csak a fürdetést szereti de akkor is inkább pancsolni a picivel. Ha külön megkérem (fél órát könyörgök, hogy csinálja már meg) na akkor nagy sóhajok és nyögdécselések közepette megteszi. :(
Vannak tengerimalacaink, amóta terhes voltam ő takarította őket, most már az is nehezére esik. Este begurultam, és leírtam neki, hogy ki milyen házimunkát végez, és ha valamit átvállal tőlem, akkor én átvállalom a malackákat. Hát elszégyellte magát a listát látva.
Sajnos ettől még semmi nem változik.
Szia!
Sajnos ebben a témában nincs jó vagy rossz. A Te szempontodból teljesen igazad van: egész nap te vagy a gyerekkel, ő alig látja, örülnie kéne, hogy végre kiveheti a részét a gyerek életéből. És igen: ez azzal jár, hogy fürdeti, eteti, vigasztalja, vagy épp játszik vele.
DE: az is igaz, hogy mikor hazaér a munkából, csak le akar dőlni és bámulni maga elé. Mert ki tudja, hogy milyen napja volt? A férfiak máshogy élik meg a "család" fogalmát, nagy terhet jelent sokuknak - ha nem mindegyikőjüknek - , hogy nekik kell megteremteni az anyagi hátteret.
Amit tehetsz: megpróbálod kitalálni, hogy tényleg fáradt, nyűgös, stb. vagy csak úgy van vele, hogy "a te dolgod" a gyereknevelés-ellátás. Az előbbivel tudsz igazán mit kezdeni: mikor hazaér, kicsit hagyd magára, hogy kifújja magát. Aztán kérdezd a napjáról - ez sok mindent elárul. Ha azt mondja, jó napja volt, akkor nincs mentség, fürdetnie kell :). Ha rossz, akkor őt is csak vigasztalni tudod, és remélni, hogy másnap jobb lesz.
Nem akarlak elkeseríteni, de a kapcsolatok sikeressége a nők alkalmazkodó-képességén és talpraesettségén múlik legtöbbször.
Csak okosan! A háttérből lehet a legjobban irányítani :)
Ha akarsz egy igen jó könyvet, ami segít átlátni a kapcsolatok szövevényét: John Gray: Vénusz és Mars. Nekem nagyon sokat segített.
K. (6 hetes anyuka - az élelmezési kérdésre még nem tudok válaszolni :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!