Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van-e köztetek olyan anyuka,...

Van-e köztetek olyan anyuka, akinek a másfél év körüli gyereke hiszti esetén a fejét veri a padlóba? Teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés
2011. júl. 22. 22:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
22:14 azért szerintem a másfél, és a 13 év között, eltelt egy kis idő, amíg érzékelhettétek volna, hogy gond van a gyerekkel. Én olvastam a te esetedet. Nem hinném, hogy párhuzamos ezzel. Nem kéne egy korai dackorszakos kisgyerek rossz időszakait azonosítani, egy kezelhetetlen kiskamasz esetével. Két gyerek, két család, két nevelési mód...
2011. júl. 29. 22:36
 12/13 anonim ***** válasza:

22.36 És te ezt komolyan gondolod, diagnosztizáltad 3 sorból, ismeretlenül, látatlanban, hogy az egyik gyerek problémás, amit észre kellett volna venni és kezelni. A másik meg csak dackorszakban van? És mi alapján, 2 gyerek aki a fejét veri a padlóba hiszti közben? Oké, lehet az egyik dackorszakos, a másik beteg, de mégis mi alapján döntötted el?

Az én gyerekeim sosem fetrengtek, sosem hisztiztek és sosem verték a fejüket sehova. Szerintem is neurológiai rendellenesség, ami elhiszem abbamarad, de normális, egészséges gyerek nem csinál ilyet.

Én is elvinném neurológiára, pszichológushoz, nevelési tanácsadóba, mert ha saját magában tesz kárt valaki, az baj.

2011. júl. 30. 12:40
 13/13 anonim ***** válasza:
A Suttogó mindent megold c. könyvben olvastam hasonló eset megoldásáról. A kisfiút ilyenkor egy nagy, puha fotelba tették, és addig nem engedték le onnan, amíg le nem higgadt. Később már csak küldeni kellett, magától ment a "hisztifotelba". Ezt abban az esetben alkalmaznám, ha félnék, hogy kárt tesz magában. Ha nem ennyire veszélyes a helyzet, simán nem vennék róla tudomást, otthagynám, azzal a céllal, hogy a negatív viselkedést semmiféle pozitív reakcióval ne erősítsem meg. Ha nem éri el, amit akar, más módszerrel fog próbálkozni. Most még talán pici hozzá, de próbáld neki elmagyarázni, megmutatni (esetleg bábokkal eljátszani), milyen viselkedést vársz el tőle, és ha később úgy viselkedik, nagyon meg kell dicsérni.
2011. júl. 30. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!