Rettenetes! Mit csináljak?
Tipikus testvérféltékenység...
Te ebben a helyzetben nem túl sokat tudsz tenni, de...
Először is meg kell értetned édesapáddal, hogy ez neked mennyire rosszul esik. Próbáld meg egy kiadós alvás után, vagy a reggeli kávé után "megtámadni" ezzel. A lényeg, hogy legyen nyugodt a körülmény.
Ezután rá kell vennetek a kislányt, hogy ne ÍGY fejezze ki a dühét. Rossz dolog ugyanis azt hinni, hogy ha elfojtjuk az indulatait, akkor megoldódik a helyzet. Rá kell venni, hogy kreatív módon vezesse le a feszültséget pl.: rajzolja le, hogy mit érez, vagy mutassa meg egy plüss figurán, hogy mit tenne veled, stb. Jó módszer lehet az is, hogy felírjátok egy-egy papírra, hogy mi az amit szerettek a másikban és ezt többször elolvassátok, ugyanis ha csak a rossz dolgokra figyeltek, akkor nem lelitek meg a békét. Nekem is van két húgom, az egyik 1 évvel, a másik 10 évvel fiatalabb nálam és tudom mit érzel. A legkisebb lány nálunk is egy kis vandál... De ha belegondolok, hogy egyszer történne egy baleset és eltűnne mellőlem, akkor elképesztően szomorú lennék. Erre mindig mamám emlékeztetett, akinek meghalt a húga 11 évesen. Nagy kincs a testvér, nem éri meg, hogy folyamatosan veszekedjünk...
Ha írsz még pár dolgot, hogy bevált-e vagy nem, amit írtam, akkor még tudok segíteni talán ;)
16 L
Kedves Aang!
Nyilván legvégső esetben elkél egy nyakleves, ha gyerek viselkedése elfajul és ok nélkül, szánt szándékkal okoz fájdalmat egyik társának. De legtöbb esetben nem erről van szó... Lehet, hogy úgy érzi valamivel megbántották még ha ez alaptalan is. Ezért érdemes megbeszélni az ilyet, mellesleg az erőszak nem a legjobb megoldás, mert akkor ezt veszi példaként: "Egy pofonnal mindent meg tudok oldani!" És persze mindenki tudja, hogy ez nem így van. Ha engem valaki felhúz, nyilván nem vágom képen az illetőt - ne értsd félre, gondolom te sem -, hanem lenyelem a sértést és lefoglalom magam. Én pl. kitakarítok és miközben bömböl a zene a fülembe és kiganézom az egész házat, már el is száll a mérgem így higgadtan tudok gondolkozni. Persze mindenki másképp vezeti le a dühét...
Na meg ott a másik eset, mikor azt hiszi, hogy övé a világ, mert egy kis hisztivel bármit megold... Na itt jöhet egy megérdemelt pofon, meg valami elvonó büntetés! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!